Дилан и Кол Спраус

Из Википедије, слободне енциклопедије
(преусмерено са Браћа Спраус)
Кол и Дилан Спраус

Dylan and Cole Sprouse with Piper.jpg
Кол и Дилан у друштву са Пајпер Рис

Пуно име Браћа Спраус
Датум рођења: 8. август 1992.
Место рођења: Арецо (Италија)

Дилан Томас Спраус (енгл. Dylan Thomas Sprouse) и Кол Мичел Спраус (енгл. Cole Mitchell Sprouse; рођени 4. августа 1992, Арецо, Италија) су амерички глумци. Они су близанци и колективно их називају Дилан и Кол Спраус или Спраус Брос. Њихова прва позната велика улога је у филму Велики тата, где играју са Адамом Сандлером. Касније су се појавили у неколико телевизијских серија и глумили породицу.

Године 2005, они су постали популарни широм света, захваљујући улогама у серији Дизни канала The Suite Life of Zack & Cody (Апартмански живот Зека и Кодија).

Као резултат успеха серије, они су освојили срца публике широм света. Године 2006, браћа су покренула франшизу познату као „Спраус Брос“ бренд, који је укључивала линија одеће, књига и магазина серије.

Њих двојица су проглашена за најпознатију децу света, а 2007. године су постали најбогатија деца на планети.

Крајем 2008. године, они су глумили у серији The Suite Life On Deck (Угодан живот на палуби).

У априлу 2009. године, појавили су се на насловној страни магазина Пеопле, у шездесет страница специјалног издање на тему Апартмански живот на палуби.

У 2010. години, браћа Спраус су постали најплаћенији глумци тинејџери Дизни канала, добијајући 40.000 долара по једној епизоди серије.

Изјавили су да ће 2010. почети школовање на универзитету у Њујорку и да ће се усресредити на школовање.

Рани живот[уреди]

Браћа Спраус су рођена у Арецу у Италији, од америчких родитеља Метјуа Спроуса и Мелани Рајт, који су у то време предавали енглески језик у Арецу. Дилан добија име по песнику Дилану Томасу, а Кол по џез певачу Нат Кинг Колу. Дилан је старији од Кола 15 минута.

Четири месеца након рођења, вратили су се у родно место њихових родитеља Калифорнију.

Њихови родитељи су се развели 1997. године.

„Спраус Брос“ бренд[уреди]

Године 2005, браћа Спраус су потписали уговор о лиценцирању са Dualstar, за производњу „Спраус Брос“ брендиране робе за претежно тинејџерско тржиште. „Спраус Брос“ бренд укључује линију одеће, стрип серијала и часописа.

Спољашње везе[уреди]

Викиостава
Викимедијина остава има још мултимедијалних датотека везаних за: Дилан Спраус
Викиостава
Викимедијина остава има још мултимедијалних датотека везаних за: Кол Спраус