Википедија:Администраторска табла

Из Википедије, слободне енциклопедије
Архива
Архива
01 | 02 | 03 | 04 | 05 | 06 | 07 | 08 | 09 | 10
11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20
21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30

Администраторска табла је место где корисници могу да траже техничке акције које само администратори могу да испуне (закључавање, премештање страница, блокирање вандала, неодложна брисања).

Молимо вас да не користите ову страницу за расправе и покушајте концизно да срочите ваш захтев, примедбу или жалбу. Хвала.

  • Ако имате питања о Википедији, погледајте чланак Википедија, или нас контактирајте на Википедија:Трг/Разно.
  • Ако вам треба помоћ у сналажењу или уређивању на Википедији, видите Википедија:Трг/Помоћ.
  • Ако се не слажете са садржајем чланка, једноставно га поправите (уколико су ваше измене неконтроверзне), или затражите мишљење других уредника на страни за разговор о чланку.
  • Ако неки садржај (чланак, слика) на Википедији крши Ваше ауторско право, означите га са {{Кршење лиценце}} и оставите поруку на страни за разговор.
  • Ако мислите да неки чланак треба обрисати, такав захтев не припада овде. Уместо тога, означите чланак са {{Брзо брисање}} уколико евидентно не припада Википедији, или га означите са {{За брисање}} и поставите на Википедија:Чланци за брисање.
  • Ако имате неспоразум са другим корисником, покушајте да га решите дијалогом, замолите некога лично за помоћ, пратите поступке на Википедија:Решавање сукоба, или замолите заједницу за помоћ на Википедија:Трг/Википолитика. Администратори немају овлашћења да пресуђују у споровима између корисника.
  • Ако желите да тражите проверу чекјузера, не чините то овде, него погледајте Википедија:Чекјузер.
  • Википедија има и велики Трг са разним пододељцима, међу којима може бити и онај који вама треба. Пошто википедијски Трг прати далеко више корисника него ову страну, сва је прилика да ћете тамо добити бржи одговор.
Затражи помоћ администратора


Владимир и Панонијан[уреди]

Молим администраторе да пониште (смање) блокаду од мјесец дана која је изречена корисницима Влади и Панонијану због кршења правила о три враћања. Који је то оправдан разлог да се активном уреднику изрекне једномјесечна блокада зато што је мало шарао по чланцима руководећи се својим увјерењем, а није вандал и трол!? И некада раније су оба корисника кажњена због кршења истог правила, али на примјерен рок од седам дана. Како се сада одједном прескочило на мјесец? И да напоменем да је блокирање због правила о три враћања дискреционо право администратора, не обавезна строга казнена политика. Побогу, ради се о двојици активних уредника. --Жељко Тодоровић (разговор) 16:47, 11. август 2014. (CEST) с. р.

Жељко, хвала ти што си отворио ово питање! И ја се слажем да је ова казна престрога. Ради се о два активна уредника који додуше имају неки међусобни анимозитет, али ја од администратора, али и од осталих уредника, очекујем да им помогну у превазилажењу сукоба, а не да их на овај начин санкционишу. На крају крајева, они нису овде од јуче и њихов допринос википедији је веома значајан. С друге стране имамо некакве намуњене провоканте који свакодневно упућују увреде и овом пројекту и најбројнијој вјерској и националној заједници која говори овим језиком - па нисам примјетио санкције администратора према таквим особама. --CarRadovan (разговор) 17:30, 11. август 2014. (CEST)
Slažem se sa Željkom i Radovanom. Apsolutno je nedopustivo da dvojica dobrih i aktivnih korisnika budu ovako drakonski kažnjeni. Trebalo bi im ukinuti blokadu, a neka spor rešavaju na stranici za razgovor. Zamolio bih da se blokada ukine.--Soundwaweserb (разговор) 17:36, 11. август 2014. (CEST)
slažem se Saundom...--Ivan_FPN92 (разговор) 00:27, 12. август 2014. (CEST)

Zaista nema smisla blokirati nekoga za kršenje pravila o tri vraćanja na mesec dana. Face-smile.svg --Kolega2357 Razgovor 20:27, 11. август 2014. (CEST)

Сагласан сам с предходницима, ако то уопште неко узима у обзир.-- Сахараразговор 23:56, 13. август 2014. (CEST)

Молба још није ријешена. Је ли одговор позитиван или негативан? Нека се неки администратор изјасни. --Жељко Тодоровић (разговор) 22:49, 16. август 2014. (CEST) с. р.

Зашто се овдје још нико није изјаснио? Који је одговор администратора на овај захтјев о коме је дискутовало више уредника? --Жељко Тодоровић (разговор) 23:23, 8. септембар 2014. (CEST) с. р.

212.69.15.11 (разговор · доприноси)[уреди]

Блокирати, вандалише чланак Хрватска а ову измену сакрити.Snake bgd Cobra.gif Змија бгд Snake bgd Cobra Mirrored.gif 12:07, 22. август 2014. (CEST)

Green check.svg Урађено--Марко Станојевић (разговор) 12:53, 22. август 2014. (CEST)

MediaWiki:Createacct-benefit-body2[уреди]

Направити наведену страницу са следећим садржајем

{{PLURAL:$1|чланак|чланка|чланака}}

--Милићевић (разговор) 00:10, 25. август 2014. (CEST)

Green check.svg Урађено --Ф± 20:08, 25. август 2014. (CEST)

Састанак администратора ср Википедије[уреди]

У овом тренутку Википедија на српском језику има 18 администратора. Појавио се предлог и жеља за организовањем састанка уживо. Шта мислите о том предлогу? Које теме бисте предложили? --Ђорђе Стакић (р) 11:38, 27. август 2014. (CEST)

Мада нема везе са мном, ако сте већ одлучили да предлог изложите пред све, било би лепо да обасните зашто се исти и појавио, да не буде разних нагађања као моје, које следи. Иначе, и то што сам уредник мислим да је довољно да могу да предложим промоцију Википедије као евентуалну тему. Ни сам баш не знам шта бисте о томе дискутовали, али ваљало би упознати шире масе са пројектом (кратка историја, намена и слично). На пример, многима служимо за домаћи или семинарски рад. То ми се чини као прилика за играње на карту „где брзо и лако можете наћи информације о нечему на српском... на Википедији“. Ово нешто могло би бити сасвим просто типа колица за куповину, мухоловка, кашика за обућу, сламчица, сунђер за прање – толико свакодневно да о томе на другим местима података на српском језику и нема. Могао би и неки од сјајних чланак типа Ана Франк или нешто треће. Наравно, сад нешто примећујем да ово и нема много везе са админима, али, добро, макар сам изнео предлог. /кез/ Lakisan97 (разговор) 00:57, 28. август 2014. (CEST)

Молба[уреди]

Може ли неко од администратора да упозори уредника Божу Легендарног да престане са брисањем референцираних измена и са упорним враћањем своје, нереференциране верзије у шаблону Кошаркашка репрезентација САД. Хвала.

--Sly-ah (разговор) 00:04, 28. август 2014. (CEST)

СредњОбанатски округ[уреди]

Молим да се у овом чланку исправи неправилан назив округа.--Alexzr88 (разговор) 14:12, 28. август 2014. (CEST)

Постави {{преименовати|Списак споменика културе у Средњобанатском округу}} на врх чланка. --نوفاك اتشمان‎ 14:23, 28. август 2014. (CEST)

Не разумем. Који је правилан назив?

--Sly-ah (разговор) 15:10, 28. август 2014. (CEST)

Средњобанатски округ. --Lakisan97 (разговор) 15:16, 28. август 2014. (CEST)

Знам. Али тако је стајало и до сада: Средњобанатски округ. Какав сад неправилни назив?

--Sly-ah (разговор) 16:30, 28. август 2014. (CEST)

Па, они причају о неправилности назива Списак споменика културе у Средњебанатском округу. Сам округ је добро именован – то није спорно. --Lakisan97 (разговор) 16:36, 28. август 2014. (CEST)
Исправио сам сад. Lakisan97 (разговор) 16:39, 28. август 2014. (CEST)

Прављење простора: Град Источно Сарајево[уреди]

Да ли би неко од администратора могао да обрише страницу Град Источно Сарајево? Планирам чланак Источно Сарајево преименовати у Град Источно Сарајево. Објаснио сам разлог овдје.--Слободни 16 kmtbr.jpg умјетник 18:24, 31. август 2014. (CEST)

Додао сам свој коментар. Lakisan97 (разговор) 21:48, 31. август 2014. (CEST)

Podhitno skinuti status članku Grad Banja Luka[уреди]

Ovaj članak ne zaslužuje da ima status sjajnog zbog više nejasnoća. Jedan korisnik je zluopotrebio i ovome članku dodelio status sjajnog iako nije bio izabran u ovakvom obliku kakav je sad. Izabran je članak Banja Luka koji ima mnogo više interviki veza (lako se može videti sve u istorijama izmena). Taj članak bi trebalo preurediti i predložiti za sjajan ili vratiti mu jer u stvari taj je i bio izabran. Do ovoga ne bi došlo da pojedinac nije radio na svoju ruku, bez ikakvih konsultacija sa drugima dodelio je status članku koji nije izabran (a nije administrator). Takođe, u prilog ovome ide i činjenica da samo jedna jedina interviki veza stoji u ovom novom članku, šta će nam takav nelegalno izabrani članak. Mnogo je bolje vratiti članku Banja Luka status gde ima mnogo više interviki veza. Zamolio bih da se držimo pravila Vikipedije i da ona važe jednako za sve, treba podržati predlog za skidanje nelegalnog statusa koji ima trenutno članak Grad Banja Luka.

Postavlja se pitanje zašto se onda organizuju glasanja, zašto da se ostali korisnici trude kad jedan pojedinac može ovako da prevari zajednicu i dodeli status članku koji nije bio na glasanju. Još jednom bih zamolio admine da reaguju jer je ovo prevara.--Soundwaweserb (разговор) 22:50, 31. август 2014. (CEST)

Rasprava je očigledno završena, 7 dana je prošlo. Šta su odlučili Dražeta i njegov drugar? Da li članak skidaju sa liste sjajnih odmah, da li ga šalju na glasanje za skidanje ili će vječno da stoji šablon:Kandidat za skidanje-rasprava? --Слободни умјетник (разговор) 23:43, 7. септембар 2014. (CEST)
Ide na glasanje, ne brini drugar, a tebe je trebalo sankcionisati zbog prevare koju si uradio. Pošto admini nisu postupili i sami skinuli status članku, jedino je rešenje da ide na glasanje, a posle se može predložiti članak Banja Luka za sjajan, onaj nikako ne zaslužuje status i ima samo jednu interviki vezu, tako da i ne treba da bude sjajan.--Soundwaweserb (разговор) 23:47, 7. септембар 2014. (CEST)
Пошто сам прозван да поновим да не мењам свој став, твоја иронија ме не погађа, а ако буде гласања бићу за скидање са листе, без нових коментара. --Drazetad (разговор) 00:03, 8. септембар 2014. (CEST)
Postavljeno je na glasanje.--Soundwaweserb (разговор) 00:12, 8. септембар 2014. (CEST)

Прављење простора: Устипрача[уреди]

Да ли би неко од администратора могао да обрише страницу Устипрача? Планирам чланак Ново Горажде преименовати у Устипрача. Објаснио сам разлог овдје.--Слободни 16 kmtbr.jpg умјетник 09:17, 1. септембар 2014. (CEST)

Колико се види из садашњег сајта општине [1] она се зове Ново Горажде што је верификовано после Дејтонског мировног споразума 1995. године и тако је и данас, а у њој нема насеља Устипрача. Списак насељених места у текст о општини си 2010. ти унео и тако стоји и данас.--Drazetad (разговор) 10:17, 1. септембар 2014. (CEST)

На општинским сајтовима може бити грешака, тако је дуго на сајту општине Источна Илиџа стајао (можда још увијек стоји, нисам сигуран) статут општине са погрешним списком насељених мјеста који су касније морали мијењати. Општине не могу оснивати насељена мјеста без одобрења владе, а владин списак насељених мјеста у РС је јасан (Влада Републике Српске: Министарство управе и локалне самоуправе Републике Српске: Уредба о насељеним мјестима која чине подручје јединице локалне самоуправе). У случају да ти то није довољно, погледај и ово: Попис становништва, домаћинстава и станова у Босни и Херцеговини 2013 на територији Републике Српске — Прелиминарни резултати, Републички завод за статистику, Бања Лука, 2013.--Слободни 16 kmtbr.jpg умјетник 10:37, 1. септембар 2014. (CEST)
Провјерио сам сад и на сајту који си навео постоји насељено мјесто устипрача у општини Ново Горажде: Нацрт статута општине Ново Горажде Стварно не видим шта је спорно.--Слободни 16 kmtbr.jpg умјетник 10:54, 1. септембар 2014. (CEST)

Прво је спорно што је то Нацрт Статута општине, друго како то општина греши кад је твој извор прелог „Нацрта Уредбе о насељеним местима која чине подручје јединице локалне самоуправе“, настао у децембру 2009. Да је он тада усвојен зашто би ти који имаш тачне информације у априлу 2010. унео у текст Ново Горажде сва насељена места без Устипраче, који си данас допунио на основу извора непотписаног Нацрта Уредбе који је по твоме постојао и кад си уносио списак насеља у текст. Испада да сви греше а само ти радиш исправно па нека тако и буде. Крив сам што се мешам. Пиши како желиш, јер ти увек имаш „логичко решење“. Поздрав--Drazetad (разговор) 17:02, 1. септембар 2014. (CEST)

Шта је било, било је. Данас имамо јасне референце. --Слободни умјетник (разговор) 20:38, 1. септембар 2014. (CEST)

Bunjevac Panonski[уреди]

Тражим да се блокира Корисник:Bunjevac Panonski! Он је неко ко је скоро приступио ср. википедији под овим корисничким именом, али мислим да је то иста особа чији је налог већ компромитован овде: Корисник:IvanOS. Сав рад Корисника Bunjevac Panonski се своди на праћене мог рада и убацивање разних „придика“ и његових „сумЉи“, као и других вандализама.

У чланку Дубровачка република (1991) - на ком је видно истакнута ознака РУТ - радови у току, је више пута преправљао садржај! Корисник:Марко Станојевић га је упозорио 17. август 2014. да не дира овај чланак док има РУТ, али ево он је и данас нешто вандалисао тамо... Молим блокаду тог налога! --CarRadovan (разговор) 14:56, 3. септембар 2014. (CEST)

Википедија:Чекјузер, прво да видимо. -- Bojan  Razgovor  15:10, 3. септембар 2014. (CEST)

Тражи чекјузер проверу, па ако су сумње оправдане ће да fly right to the sky --ΝικόλαςΜπ. (разговор) 18:26, 3. септембар 2014. (CEST)

Ознака РУТ стоји 12 дана! да ниси направио ни једну измену, тако можеш на целу википедију ставити ознаку РУТ и нико ништа не сме радити.--Bunjevac Panonski (разговор) 23:19, 3. септембар 2014. (CEST)

Више је него очито да корисник активно ради на том чланку, и ако ништа, а они из пристојности би било коректно дозволити му да чланак и заврши. А све замерке се у том времену могу изнети и на страници за разговор чланка. --ΝικόλαςΜπ. (разговор) 23:37, 3. септембар 2014. (CEST)

Nikola zar ti ne vidis da je to lutak za jednokratnu upotrebu jer na drugim projektima nema on izmene? --Kolega2357 Razgovor 23:38, 3. септембар 2014. (CEST)

За ово лудак не може се речи да је коректна дискусија, поготово са твоје стране, јер си било лудак (твој израз) десетак пута док ниси постао нечији „колега“--Drazetad (разговор) 23:49, 3. септембар 2014. (CEST)
НиколаБ види мој допринос [2] ово је само цитирање текста из референци, јел ово није спретно написано, "Лудак" хвала Колега на овој констатацији. Лепа увреда као да је коментарисање читај вријеђање на некоме форуму. --Bunjevac Panonski (разговор) 23:46, 3. септембар 2014. (CEST)
Нисам рекао да је твоја измена оваква или онаква, само сам те позвао да поштујеш шаблон РУТ. Може се десити да тај шаблон некада и остане на чланцима, а да уредник истих нема намеру да се враћа. Али ако је више него очито да неко активно ради на чланку, онда то треба поштовати, па чак и када тај исти уредник и по неколико дана не направи неку измену, јер побогу не радимо овде за новце па да нам је то једина обавеза --ΝικόλαςΜπ. (разговор) 23:50, 3. септембар 2014. (CEST)

Izvinjavam se na gresci tek sada sam video. --Kolega2357 Razgovor 00:00, 4. септембар 2014. (CEST)

Страница Википедија:Чекјузер јасно описује правила за проверу лутака. Јавно оптуживати некога да је лутак је кршење правила википедије, и прекршај који може довести до блока. Молио бих све кориснике да се убудуће суздрже јавног прозивања других корисника и да поштују процедуру. --Јованвб (р) 00:58, 4. септембар 2014. (CEST)

X mark.svg Није урађено неоснован захтев --Јованвб (р) 01:00, 4. септембар 2014. (CEST)

Вандал[уреди]

Корисник:91.240.42.109, вандалише: овде треба га хитно блокирати!--CarRadovan (разговор) 01:12, 2. септембар 2014. (CEST)

Green check.svg Урађено --Јованвб (р) 00:57, 4. септембар 2014. (CEST)

Упит[уреди]

Занима ме дали је допуштено на википедији ићи од администратора до администратора и тужакати друге кориснике? (спречи овог Корисник:Bunjevac Panonski [3], опет оног Корисник:Bunjevac Panonski [4] Овде нећу спомињати шта је писано код осталих корисника о мени.)

Такође ме занима шта ја требам направити да моје уређивање које свако ама баш свако има референцу не буде уклоњено. Користим референце којe су српскe, хрватскe (DuList.hr који су користили други корисници). Дали уопште постоји могућност да иједно моје уређивање не буде уклоњено? Уклањају се моји доприноси тако да ни у опису измене непише зашто. Напишем текст на страници за разговор с питањем о делу текста, и шта добијем као одговор ништа везано уз текст чланака само вређање. [5]. Напишем тачно шта пише у референци што је ставио корисник пре мене и то се укљања. [6]. Сада не желим ништа враћати ни писати јел би опет моја уређивања била уклањена не би се не гледало шта пише, него ко пише. --Bunjevac Panonski (разговор) 13:16, 4. септембар 2014. (CEST)

To sto nisi blokiran je znak da takvi zahtevi nemaju efekta. Ovo drugo nisam pratio. -- Bojan  Razgovor  23:33, 4. септембар 2014. (CEST)

Брисање 3[уреди]

[7] [8] [9] [10] [11] [12] [13] [14] [15] [16] [17] [18] [19] [20] [21] [22] [23] [24] [25] [26] [27] [28] [29] [30] [31] [32] [33] [34] [35] [36] [37] [38] [39] [40] [41] [42] [43] [44] [45] [46] [47] [48] [49] [50] [51] [52] [53] [54] [55] [56] [57] [58] [59] [60] [61] [62] [63] [64] [65] [66] [67] [68] [69] [70] [71] [72] [73] [74] [75] [76] [77] [78] [79] [80] [81] [82] [83] [84] [85] [86] [87] [88] [89] [90] [91] [92] [93] [94] [95] [96] [97] [98] [99] [100] [101] [102] [103] [104] [105] [106] [107] [108] [109] [110] [111] [112] [113] [114] [115] [116] [117] [118] [119] [120] [121] [122] [123] [124] [125] [126] [127] [128] [129] [130] [131] [132] [133] [134] [135] [136] [137] [138] [139] [140] [141] [142] [143] [144] [145] [146] [147] [148] [149] [150] [151] [152] [153] [154] [155] [156] [157] [158] [159] [160] [161] [162] [163] [164] [165] [166] [167] [168] [169] [170] [171] [172] [173] [174] [175] [176] [177] [178] [179] [180] [181] [182] [183] [184] [185] [186] [187] [188] [189] [190] [191] [192] [193] [194] [195] [196] [197] [198] [199] [200] [201] [202] [203] [204] [205] [206] [207] [208] [209] [210] [211] [212] [213] [214] [215] [216] [217] [218] [219] [220] [221] [222] [223] [224] [225] [226] [227] [228] [229] [230] [231] [232] [233] [234] [235] [236] [237] [238] [239] [240] [241] [242] [243] [244] [245] [246] [247] [248] [249] [250] [251] [252] [253] [254] [255] [256] [257] [258] [259] [260] [261] [262] [263] [264] [265] [266] [267] [268] [269] [270] [271] [272] [273] [274] [275] [276] [277] [278] [279] [280] [281] [282] [283] [284] [285] [286] [287] [288] [289] [290] [291] [292] [293] [294] [295] [296] [297] [298] [299] [300] [301] [302] [303] [304] [305] [306] --Милићевић (разговор) 12:46, 2. август 2014. (CEST)

Још није урађено све. Lakisan97 (разговор) 23:45, 5. септембар 2014. (CEST)
Могао би још неко од администратора да се прикључи брисању. Не могу ја све да стигнем.--Марко Станојевић (разговор) 00:20, 6. септембар 2014. (CEST)
Што се мене тиче, нема неке фрке што је ово споро. Аутобот је архивирао поднаслов, а ја сам га вратио, како не бисмо заборавили на захтев. Lakisan97 (разговор) 00:23, 6. септембар 2014. (CEST)
Мени то није проблем, ја ћу да обришем ово током наредних дана као што сам обрисао и брисање 1 и брисање 2, али ме мало нервира што има толико неактивних админа. Не знам да ли сви могу да виде ову страницу [307], али она показује да од 18 администратора, 9 је практично неактивно (4 админа немају ниједну измену већ дужи период). Дћировић и ја имамо највише обрисаних измена иако смо најкасније постали админи. Није мени циљ да критикујем, него да се остали админи активирају или да изаберемо још неког ко ће да ради. Жељко Тодоровић се приликом мог гласања за администратора противио, јер је сматрао да ћу постати нови Дћировић и изгледа да је био у праву. Међутим, изгледа да нам такви админи ипак требају.--Марко Станојевић (разговор) 00:51, 6. септембар 2014. (CEST)
Је л' прихватљив коментар јбг? Знам да си/сте у незгодној ситуацији, па отуда и рекох да нема неке фрке због спорости. Можемо да видимо страницу. Она и служи да се некоме након годину дана одузму права по аутоматизму. /Немају времена за пројекат, али сви искрсну понекад да би се одржали. Што би тек тако одбацили своја права?/ Жељко има своју визију администратуре (ништа непознато, свако је има), а ти не треба да се нервираш. Нимало. Да бришеш и по пет ових порукица дневно, за месечак дана је готово. Lakisan97 (разговор) 01:09, 6. септембар 2014. (CEST)

Обрисао сам ботом, тако да нема фрке :) --Ф± 10:29, 6. септембар 2014. (CEST)

Филипе, што не виде ово раније... Lakisan97 (разговор) 12:38, 6. септембар 2014. (CEST)

Марко Станојевић sve se ovo moze botovski brisati ali niko nece to da radi. --Kolega2357 Razgovor 14:14, 6. септембар 2014. (CEST)

Брисање неважећих пеусмеравања[уреди]

Молим администраторе да обришу ова преусмеравања за Нову демократску странку и Нову демократску странку - Зелени да би уредници могли да праве нови чланак када се региструје Тадићева партија пошто је дошло до одвајања НДС-а од Зелених Србије.--Nezavisni Urednik Dardaneli799 (разговор) 07:09, 7. септембар 2014. (CEST)

Преусмерења се могу претворити у чланке — нема потребе брисати их. --Ф± 10:50, 7. септембар 2014. (CEST)
Пошто сам уредо чланак Зелени Србије и чланак Нова демократска странка, молим администраторе да обришу чланак Нова демократска странка — Зелени и преусмерење Нова демократска странка - Зелени, јер и чланак Нова демократска странка — Зелени нема никакву сврху да се налази на Википедији а ни пеусмерење Нова демократска странка - Зелени.--Nezavisni Urednik Dardaneli799 (разговор) 21:39, 7. септембар 2014. (CEST)
Имали овде живих администратора да обришу Нова демократска странка - Зелени, Разговор:Нова демократска странка - Зелени и Нова демократска странка — Зелени, Разговор:Нова демократска странка — Зелени.--Nezavisni Urednik Dardaneli799 (разговор) 00:31, 9. септембар 2014. (CEST)
Green check.svg Урађено од стране администратора Марко Станојевић. --Nezavisni Urednik Dardaneli799 (разговор) 20:41, 9. септембар 2014. (CEST)

Брисање 4[уреди]

[308] [309] [310] [311] [312] [313] [314] [315] [316] [317] [318] [319] [320] [321] [322] [323] [324] [325] [326] [327] [328] [329] [330] [331] [332] [333] [334] [335] [336] [337] [338] [339] [340] [341] [342] [343] [344] [345] [346] [347] [348] [349] [350] [351] [352] [353] [354] [355] [356] [357] [358] [359] [360] [361] [362] [363] [364] [365] [366] [367] [368] [369] [370] [371] [372] [373] [374] [375] [376] [377] [378] [379] [380] [381] [382] [383] [384] [385] [386] [387] [388] [389] [390] [391] [392] [393] [394] [395] [396] [397] [398] [399] [400] [401] [402] [403] [404] [405] [406] [407] [408] [409] [410] [411] [412] [413] [414] [415] [416] [417] [418] [419] [420] [421] [422] [423] [424] [425] [426] [427] [428] [429] [430] [431] [432] [433] [434] [435] [436] [437] [438] [439] [440] [441] [442] [443] [444] [445] [446] [447] [448] [449] [450] [451] [452] [453] [454] [455] [456] [457] [458] [459] [460] [461] [462] [463] [464] [465] [466] [467] [468] [469] [470] [471] [472] [473] [474] [475] [476] [477] [478] [479] [480] [481] [482] [483] [484] [485] [486] [487] [488] [489] [490] [491] [492] [493] [494] [495] [496] [497] [498] [499] [500] [501] [502] [503] [504] [505] [506] [507] [508] [509] [510] [511] [512] [513] [514] [515] [516] [517] [518] [519] [520] [521] [522] [523] [524] [525] [526] [527] [528] [529] [530] [531] [532] [533] [534] [535] [536] [537] [538] [539] [540] [541] [542] [543] [544] [545] [546] [547] [548] [549] [550] [551] [552] [553] [554] [555] [556] [557] [558] [559] [560] [561] [562] [563] [564] [565] [566] [567] [568] [569] [570] [571] [572] [573] [574] [575] [576] [577] [578] [579] [580] [581] [582] [583] [584] [585] [586] [587] [588] [589] [590] [591] [592] [593] [594] [595] [596] [597] [598] [599] [600] [601] [602] [603] [604] [605] --Милићевић (разговор) 21:47, 8. септембар 2014. (CEST)

Green check.svg Урађено тј. биће готово за који минут. --Ф± 23:55, 8. септембар 2014. (CEST)

Википројекат Унипедија[уреди]

Какав је то пројекат. Група од 7-8 корисника пишу текстове о споменицима у Нишу што им се из њихових наслова не може закључити. Отворили су и Категорија:Вики пројекат/УНИпедија/2014 у којој су њихове корисниче стране и текстови које су написали. Чудо је да неко ради семинарски рад и пише десетак „семинарских“ текстова дневно од десетак реченица. Ретко који од текстова не носи налепницу почетник или прерађивање, али ништа се не мења. Да не причам о насловима текстова типа: Краљевића Марка (улица у Нишу), Zgrada Kreditne banke (Trg Kralja Milana 19) , Бановинска зграда, Arhitekta Julijan Lj. Djupon (Юлиан Людвигович Дюпон), Niš i novooslobođeni krajevi od prestanka turske vlasti do zaključenja Berlinskog ugovora, Ruskе arhitektе emigranti u Nišu и још тридесетак таквих. Молио би неког од администратора да поразговара са њима, па нека раде како треба (објашњавано им је на странама за разговор неколико текстова) или да не раде јер све те текстове неко други да прерађује и исправља.--Drazetad (разговор) 16:40, 9. септембар 2014. (CEST)

Исти проблем имају и други пројекти, као што је ФемВики (макар два чланка су брзо обрисана као асполутно нерелевантна). Суштина је да координатори пројеката објашњавају само основне ствари новим корисницима, али не и смернице о значају или начину писања, именовања и чега све не чланака, што, без сумње, није најбоље и најпаметније са њихове стране. Lakisan97 (разговор) 18:25, 9. септембар 2014. (CEST)

Брисање[уреди]

Ђенкарлос Канела - потребно због пребацивања чланка Ђенкарлос Канела (музичар) на тај назив. Хвала. --Kachamack (разговор) 20:32, 10. септембар 2014. (CEST)

Постави {{бб|место за премештање}} на врх преусмерења. --نوفاك اتشمان‎ 20:42, 10. септембар 2014. (CEST)

Враћање и закључавање члан(а)ка[уреди]

Молим администраторе да врате назив и закључају чланак из разлога објашњених овдје. Било каква неслагања се не рјешавају ратовима измјена већ успоставом новог консензуса, правила (ако се неком већ не свиђа оно старо, важеће). Такође обратити пажњу и на најаву кршења правила да би се знало благовремено реаговати, да се не мора и на то појединачно упозоравати. --Жељко Тодоровић (разговор) 21:20, 10. септембар 2014. (CEST) с. р.

Ајд живота ти иди тамо на ону твоју самопроглашену српску енциклопедију (која ли злоупотреба једног таквог имена) и тамо спроводи нека своја правила. Шта си ти објаснио? Који консензус ти спомињеш? Хиљаду пута сам ти рекао, дај релевантне изворе за то што тврдиш или ћути (само се бламираш). Код урбаних центара се по пореби у заграду ставља или име државе, покрајине или друге административне целине којој припадају, код села име општине и слично. И не досађуј више. --ΝικόλαςΜπ. (разговор) 21:29, 10. септембар 2014. (CEST)

То није тачно. Нека администратори врате на „миран посјед“ и то је то. Ко жели измијенити нешто важеће, покреће иницијативу за измјену, не крши то важеће јер се то не смије. Ах, видим стари рјечник се вратио... --Жељко Тодоровић (разговор) 21:50, 10. септембар 2014. (CEST) с. р.
Normalno da vratio kad izvrćeš sve i jednu rečenicu koju sam napisao! Ja te lepo pitam koje pravilo? I ko je to doneo odluku da se naseljenim mestima prišivaju statusi po pravilima babe Smiljane? Ne može da stoji proizvoljna odrednica u zagradi i tu diskusije nema. Ja u stvari ne kontam šta ti uopšte hoćeš (realno retko kad i da sam shvatio šta hoćeš al' hajde da ne cepidlačim) --ΝικόλαςΜπ. (разговор) 22:22, 10. септембар 2014. (CEST)

Зашто се ово не рјешава цијели дан? Као и она древна молба у вези Владимира и Панонијана? --Жељко Тодоровић (разговор) 23:48, 11. септембар 2014. (CEST) с. р.

По мени ово што Никола каже има смисла. Ако Топола званично нема статус града, онда је можда боље да не дајемо такав назив --Јованвб (р) 02:44, 13. септембар 2014. (CEST)
Problem je što u srpskom jeziku pojam "grad" može da označava i svako gradsko naselje i nezvanično se i koristi na takav način. Druga je stvar što zvanične ustanove pojam "grad" koriste isključivo kao oznaku za jednu vrstu jedinica lokalne samouprave, a pojam "gradsko naselje" za sva urbana naselja. Da ne bi došlo do zabune, možda je bolje koristiti naziv "Topola (gradsko naselje)" u naslovu članka, jer time nećemo pogrešiti. PANONIAN (разговор) 09:42, 16. септембар 2014. (CEST)

Аеродром Дубровник[уреди]

Може ли неко рећи CaruRadovanu да престане уклањати реферирано садржај који му се не свиђа овде Аеродром Дубровник. Прво уклања без објашњења [606], а онда му је објашњење да су то новинарске шпекулације [607] иако се у извору дословно цитирају црногорски министар и директор аеродрома, те амбасадор и директор аеродрома Дубровник. То нису никакве шпекулације, него конкретни и поуздани извори. Нека и други користе референце за своје тврдње. --Bunjevac Panonski (разговор) 13:32, 14. септембар 2014. (CEST)

Уметничка школа Ниш‎[уреди]

Obrisati članak, prepisan je od reči do reči sa sajta same škole i opomenuti i/ili blokirati korisnika koju uporno briše bb šablon na istom članku --Милићевић (разговор) 23:00, 15. септембар 2014. (CEST)

Green check.svg Урађено --Јованвб (р) 00:55, 16. септембар 2014. (CEST)
И опет враћено исто. Lakisan97 (разговор) 01:16, 16. септембар 2014. (CEST)

Датотека:Savicevic-dejan.jpg[уреди]

Vratiti gore navedenu datoteku, biće obrisana na ostavi za koji dan --Милићевић (разговор) 19:36, 17. септембар 2014. (CEST)

Green check.svg Урађено --Dcirovic (разговор) 21:52, 17. септембар 2014. (CEST)

Шаблон:Добродошлица/док[уреди]

Обрисати наведену страницу, не служи ничему --Милићевић (разговор) 00:13, 22. септембар 2014. (CEST)