Википедија:Медијске објаве/19. април 2007.

С Википедије, слободне енциклопедије
Никола се договара око пројектовања слике и на супротни зид тако да се не мора окретати да види шта се пројектује иза
Озон је стварно место високих техничких могућности па смо на лицу места импровизовали и више него што смо очекивали
Главна страна на Википедији тог дана
  • Место: Галерија Озон
  • Догађај: Београдски фестивал нових комуникација БЛИНК
  • Време: 19. април 2007, 14:00-15:00

У четвртак, петог дана фестивала, је у оквиру програма Виртуални свет, пословног сегмента, било предвиђено представљање Википедије на српском језику.

Никола ме је замолио да му будем подршка тим поводом па сам се ја прикључио релативно неприпремљен. На сву срећу је он већ имао мало прилагођену стару презентацију и још је одлична околност била та што смо на лицу места имали могућност прикључења на интернет и непосредног рада на Википедији. Пре нас су биле две презентације па смо видели како су они извели свој део. Иако нисмо имали уживо 3Д анимације као момак испред нас одлучили смо да мало убрзамо и прилагодимо предавање и цео концепт приче.

Онда смо на лицу места одлучили да се презентација скрати на око пола сата а да се остатак потроши у живом раду на Википедији и комуникацији са публиком. Иако нисмо имали монитор испред себе имали смо пројекцију на зиду иза себе али истовремено и на зиду испред себе (што је прилично велики монитор). Добили смо бежични микрофон и тастатуру и ... све је могло да почне.

Све је на крају изведено тако да сам ја одржао краћи увод, Никола онда улетео са презентацијом и на крају уживо играли мало по Википедији. Све у свему, било је довољно динамично и технички изнад очекивања. -- JustUser  JustTalk 00:15, 26. април 2007. (CEST)[одговори]