Википедија:Уживо/недеља, 12. јун 2011.

С Википедије, слободне енциклопедије

Па, драги мој њикипедијански народе и ове недеље би састанак. Записник пишем ја, а не Филип, ваљда зато што је крај школске године, па сам толико изверзиран у писању којекаквих записника да то већ радим без присуства свести. Ипак, потрудићу се овај пут да исту[1] укључим, а само за вас.[2]

Када сам пристигао, љубазни портир ме је известио да је у сали Дома омладине „тек један дечко“ (његове речи). Претпоставио сам да је то Филип и невероватно, показало се да сам баш интуитиван. :) Седео је тамо за лаптопом и нешто учио[3]. Врло брзо након тога је пристигла и Ана, а не тако брзо за њом је пристигао и Никола и коначно Драган. Причали смо о свему и свачему, али су од нењикипедијанских тема доминирали рударство и наравно, Филипове скраћенице[4]. Такође смо се хвалили једни другима (највише додуше Ана и ја[5]) какве смо све лепе награде добили. И једна од тема је била наука, последипломске студије, те планови за будућност. Углавном, будућност нам је у добрим рукама, ма каква год била. :)

Њикипедијанских тема је било тек неколицина. С обзиром да релативно дуже време нисам био присутан, питао сам присутне шта има новога, али нису баш имали да ми кажу много тога. Филип је свечано обелоданио да смо управо добили новог бирократу, а начуо сам да имамо и новог админа, па користим прилику да честитам обојици, када већ нисам учествовао у процесу. Наравно да смо оговарали, али је неписано правило да се детаљи не уносе у записник. Поборник новитета, не бих ја био ја када вам не бих дао макар наговештај. Наиме, присутнима је главна вест нешто што, чини ми се, није баш и нова вест, а то је да је један наш Њикипедијанац променио имиџ или да будем спецификантнији, фризуру. :) Колико чух, промена је огромна. Вероваћете ми на реч, баш као што сам и ја тада могао само да верујем, јер се наш колега на састанку појавио није. Да би оговарање било регуларно набавили смо и кафу, коју су одбили само Никола и Драган. Поменули смо и процентуални однос Њикипедијанки и Њикипедијанаца, те њихову улогу на Њикипедији и закључили да и у овом случају квантитет и квалитет нису сразмерно променљиве, макар не са истим предзнаком. Дакле, мало их је, али рулс. :) Филип се одмах нашао да се истакне као борац за родну равноправност, али смо га успешно изигнорисали. :) Никола је набавио књигу Српска енциклопедија на још увек неразјашњен и недоречен начин, коју разматра да употреби и за њикипедијанске сврхе. Када и како, не питајте. :) У тој књизи, коју смо сви прелистали, можете наћи најразличитије ствари у непосредној и нераскидивој вези са српским народом, као што су бактериофази[6] на пример, па ако нисте дошли до свог примерка, за сада још увек тек првог тома, ето да знате да је доступан. :)

Ништа значајније нисмо причали, а нисмо ни изгласали, мада сам ја дао идеју да то урадимо у вези са променом „види још“ у „видети још“, а у циљу култивизације ове наше енциклопедије, али Филип није дао. Каже ‘оће да буде присан са читалаштвом Њикипедије. Има још нешто што бих радо додао као примедбу у вези са Филипом, али ме је замолио да водим рачуна како пишем записник, па онда радије не бих. :) Тако да би то било то.--Методичар зговор2а 18:59, 13. јун 2011. (CEST)[одговори]

Опаскице[уреди | уреди извор]

  1. ^ свест, је л‘ те
  2. ^ Иначе, Филип ме је на пола састанка обавестио да ћу записник писати ја, што је добро, јер је то могао да уради и на крају, али сам свакако био принуђен да се ослоним на своју меморију памћења, пошто ништа записивао нисам (уловили ме неспремног). Млађарија (Филип и Ана) су збијали шегу са тим да ли ћу све попамтити, а алудирајући на моје године, односно колико сам древан. Наравно да се нисам потресао, млад или стар, диван сам. :)
  3. ^ нема смисла да га офирам и признам да је играо игрицу у којој је чак и светски рекорд постигао :)
  4. ^ како је кренуо, на крају ће се и представљати иницијалима, а не именом
  5. ^ никако ја и Ана, то је стилска грешка :)
  6. ^ постоји и објашњење како су Срби тесно повезани са тим вирусима који урнишу бактерије (отуда и име), али је толико глупо да и сам не верујем да је истинито :)