Википедија:Уживо/недеља, 16. април 2006.

С Википедије, слободне енциклопедије

Данас је било невероватно мало википедијанаца присутно. Ваљда ове кише утичу на посећеност. Ја сам знао да Филип неће доћи (за Милоша нисам знао), а и Иван ми се јавио да дођем раније (око 15 ч) јер имамо одмах да причамо са неким људима итд... углавном ја сам стигао у 15 и 20. Отишли смо до наше "канцеларије" и отворили 62. виђање. Шта се дешавало до 18 часова није битно јер док није дошао Голдфингер "чистокрвних" википедијанаца није било, а сви наши међусобни разговори су се односили на Фестивал слободне културе, a нe на Википедију конкретно. Од ЛУГ-оваца смо сазнали да су били у Нишу, али и да је Милош био тамо и представио Википедију.

Када је Голдфингер дошао, одмах ме је упознао са активностима везаним за опремање Дома омладине мрежом насушном. Пошто нас је било мање, и Голдфингер се придружио слободној култури (и из прикрајка wirelessu).

Гаја је дошао око 19 и 30, али нам је одмах скренуо пажњу да је он спреман да се ангажује око свих активности које воде ка добијању ПИБ и рачуна у банци чим му дамо овлашћење за то. Овлашћења још нема, али верујемо да ће ускоро бити. Нешто мало касније се појавио и Радош.

Иначе на састанку су се први пут појавили момци из BG wireless и мислим да смо се нашли на "таласним дужинама", али то је за другу причу јер није све везано за Википедију. И остали случајни и други намерници у ових неколико сати су пре били везани за предстојећи фестивал (који је добио радни назив "Сајам еротике") него за Википедију па овде неће бити посебно коментарисани.

Тако се овај прилично танак састанак завршио. --  JustUser   JustTalk 01:37, 17. април 2006. (CEST)[одговори]



Goldfingerovo vidjenje nedeljnog vidjanja

Kada sam danas došao u DOB (Dom omladine Beograda) zatekao sam Just Usera kako "drži banku" lugovcima i trojci momaka iz ... "Belgrade Wireless". Pošto je deo razgovra bio na kineskom nisam sve razumeo ali sam razumeo da se 13 i 14 maja sprema žurka u DOB-u pod nazivom "Linux festival" ili nekako slično (JustUser je pominjao sajam erotike da bih lakše zapamtio...). Tu bi Vikipedija, pa LUGovci, pa Belgrade wireless imali svoje štandove sa raznim događanjima. LUGovci bi ispravljali BUG-ove u programima koje bi pre toga sami i napravili, Vikipedijanci bi držali svoj standardni šou, A Wirelessovci bi na licu mesta sklapali neke antene i uređaje za ono čime se oni bave. Taman su wirelessovci otišli došla su druga tri momka čija je tema muzika pa će i oni imati svoj štand. Jedan od njih je astrofizičar pa će i on nešto na tu ili neku drugu temu... Pored štandova u dvorani bi se održavala predavanja naizmenično i to bi trebalo da bude cool i super provod. Od tema su pominjani biodizel, Dragan, ni ovaj put, nije mogao da se savlada pa je opet pomenuo broj Pi, Ivan je doneo svoj novi IBM laptop koji još drži u puckavoj amabalaži. Pri kraju su došli Gaja i najmlađi vikipedijanac sa kokicama. Na kratko je bio i Ambrozić ali je morao da ide na takmičenje školskih orkestara koje se dešavalo u prizemlju (pored kojih sam uspeo da prođem sa vatom u ušima i samo manjim oštečenjem sluha) . Pošto nije bilo Miloša drugi su morali da prepričavaju kako je organizovao autobuski prevoz iz Niša, koji je, koliko sam shvatio, bio dramatičan.

Evo to sam kao što vidite koncizno i razgovetno zapamtio danas, 16.4.2006. i DOB-u. Nek me JustUser dopuni (ako sme)