Википедија:Уживо/недеља, 30. април 2006.

С Википедије, слободне енциклопедије

од 15 до 18ч[уреди | уреди извор]

Данашњи састанак је протекао у мирној и местимично радној атмосфери. Кад сам стигао на састанак негде после 16, од википедиста је био присутан само Милош, који је са присутним лугашима и Иваном Јелићем ковао планове за предстојећи фестивал слободне културе. Милош и ја смо направили кратак узајамни брифинг о догађајима на вики, а после смо се прикључили позадинским чаврљањима. Саопштено ми је да је идеја о фестивалима слободне културе (вероватно под утицајем још увек живе чернобиљске радијације у конјункцији са неком од недавних хаварија на Козлодују) мутирала у идеју о вашару!!! Наиме, идеја је са или без помоћи неке од уиграних вашарских трупа направи вашар са тематиком слободне културе... било је ту свакаквих идеја - најсимпатичнија је кућа страве, где искачу Виндоузи, и Бил Гејтсови :Р

У неко доба се нам се придружио Драган Сатарић, који је уз уобичајено добро расположење овај пут донео и примерак уџбеника (ваљда за први разред гимназије) за рачунарство и информатику. Било је много заинтересованих за прелиставање овог штива, тако да свој ред нисам дочекао (морао сам да идем), тако да у извештају могу да рапортирам само да је књига штампана на лепом белом папиру (а не као уџбеници на гуз-папиру које памтимо из старих времена) и шарена :)... и писана ћирилицом :)))

Толико од мене. -- Обрадовић Горан (разговор) 01:15, 1. мај 2006. (CEST)[одговори]

Кад сам ја дошао затекао сам Милоша и Горана, али су на тапету биле идеје у вези фестивала слободне културе итд (шатре и ромови - нису ЦД).

Када је дошао Гаја (стандардно после 7 ч) је одмах од Милоша добио неке од папира неопходних за процедуру отварања ПИБ, рачуна и ко зна шта још. То је био најпродуктивнији део састанка. Иначе, Милош је обећао да ће за следећи састанак бити готове визитке (хммм...).

Од ствари које су везане за википедију је битно да смо утврдили значајан скок броја нових чланака у току прошлог месеца. То се поклапа са почетком акције један дан-један чланак.

Влиди је обећао да ће се активирати на Википедији. Чекамо. Каже да је чланак о Дарквудима супер, али да има пар нетачности. То ћемо да исправимо чим нам саопшти о чему се тачно ради.

Једна од идеја је и да се почне писање уџбеника на викикњигама. Милош је то избацио као прилично занимљив, лако и брзо остварљив изазов. Само треба да набавимо списак наставних предмета за прву годину гимназије ... и ето нас како правимо конкуренцију Заводу за уџбенике. Први уџбеник ће бити за информатику. --  JustUser   JustTalk 00:36, 1. мај 2006. (CEST)[одговори]