Википедија:Уживо/недеља, 6. новембар 2005.

С Википедије, слободне енциклопедије

Са великим очекивањем сам отишао на састанак Википедијанаца. Разлог сви наслућују: било је најављено да ће присуствовати нове чланице српске википедије. Неке чак из унутрашњости Србије. Изгледа да је неповољна констелација Зодијачних знакова утицала да таквог радовања не буде у вишем интересу. Односно, Свевишњи је закључио да је тренутно најважније да се оконча рад на Уставу или Правилнику Локалног одбора српске википедије и да је за тај посао потребна максимално могућа концентрација најспособнијих људи ср викија. У такву максимално усредоточену атмосферу, где су сви присутни били наднесени над параграфима као у некој грозници, као да група хирурга улаже краји напор да оживи пацијента на издисају, појавила се са добрим закашњењем (оправдано из пословних разлога) моја маленкост. Мој долазак је био ефекта као кад јужно сунце обасја шестомесечну поларну ноћ. Напетост згрчених мишића лица присутних особа полако је почела да попушта. Смејуљци, а онда и осмеси почели су да озарују лица.

Састанак је био организован ког Гаје, веома љубазног домаћина, који нас је редовно нуткао грицкалицама и пићем, укључујући се у наше дискусије. За компјутером је седео Краљевић Марко који је читао парграфе о којима се дискутовало. Комуникација је углавном била између њега и Милошa. Дубоко уваљени у мекане фотеље седели смо JustUser, Aco и ja. И док су се Милош и Марко занели у Статут као муда у косидби, нас тројица смо, уз повремено асистирање Гаје, пријатно часкали о текстовима на ср викију. Поставио сам тему како се види будућност ср и опште вики, те какве су могуће позитивне а какве негативне последице тог развоја. Гаја је заступао мишљење да ср вики очекује једна позитивна лавина корисника и текстова, у шта је он био веома убеђен, док сам ја био сумњичав. Џаст Јузер је говорио о његовој љубави математици, вероватно је то била љубав "at first sight", и о другим темама које га занимају. Аца је био мало ћутљивији, али је најважније да је признао да је веома успешан на "женском питању". То је нас веома узнемирило, па смо се почели питати о смислу нашег бављења википедијом. :) Повремено су кроз просторију марширане неке веома лепе и младе девојке, па нам је био потребан додатни напор да се концентришемо за опуштено ћаскање.

Ето тако је протекао овај чисто мушки вики састанак. Прво је било договорено да ће извештај написати Милош, али, како сви знамо Милошову "брзину", ту обавезу је касније преузео Марко, као што се види са истим резултатом, па је свирала спала на тринаесто прасе, а то сам изгледа ја, на ваше велико задовољство. :domatrios 01:54, 11 новембар 2005 (CET)