Википедија:Уживо/недеља, 7. новембар 2010.

С Википедије, слободне енциклопедије
Слева надесно: Никола, Горан, Дејан, Ана, Филип
У круг, слева надесно: Драган, Горан, Никола, Ана, Михајло, Филип

Још један јесењи састанак[1] одржао се данас у Дому омладине Београда. Најпре стигох ја и док сам се распаковао и припремио свој лаптоп, појавила се и Ана, која је такође понела свој (нови) лаптоп са собом. Убрзо је пристигао и Никола, такође са својим лаптопом. :) Након њега, редом су дошли Горан, који нас је изненада напустио око сат времена пред крај састанка, Дејан, Михајло, који се најкраће задржао[2], Миле и Драган.

С обзиром да ја нисам био више од месец дана на састанцима, а Ана још дуже, на почетку смо причали о томе шта се ново издешавало у нашим животима у међувремену. Детаљно смо претресли недавни земљотрес, где је релевантна особа[3] објаснила шта се ту, заправо, десило, а уживо смо гледали и поједине чланке везане за тему. Никола је, том приликом, изнео идеју како би могао да се направи сајт за власнике кућних љубимаца, који би пријављивали аномална понашања својих животињских пријатеља, која би могла да указују да у веома скорој будућности следи земљотрес, с обзиром да неке животиње чују таласе субсоничних фреквенција, који представљају предшокове[4].

Ја сам донео пластичне чаше, али је Николин допринос био значајнији: поред воћног сока[5], донео је и флашу бозе, као и кесу пистаћа, које смо на силну радост брзо потаманили. Нека остане забележено да је Никола својим моларима отворио значајно више скроз затворених пистаћа него ја.[6] Причали смо и о недавним догађајима са Википедије, а посебно скоријим блоковима и о томе колико су били (не)исправни. Горан је изложио оригинално Милошеву идеју везану за посматрање историјских догађаја служећи се светлошћу и непостојећим скаламеријама на удаљеним планетама, на шта је Никола одговорио са "Није немогуће, само је апсолутно невероватно".

Када је реч о организацији[7], причали смо о томе како решити рачуноводствени проблем и разну бирократију[8], затим о одређеним куповинама везаним за РОВ[9][10], о организацији догађајâ везаних за прославу 10 година од оснивања Википедије, а Миле нас је известио о његовом раду на Факултету за медију и комуникације и о процесу акредитације за НУНС. Такође споменусмо и неке старије пројекте које смо радили, као и то где смо стигли са њима и какви су нам даљи планови.

Драган је изразио свој револт везан за медијско извештавање у Србији (или недостатак истог) о појединим догађајима широм света, укључујући ратове у Ираку и Авганистану, али и неке друге махом далекоисточне теме. Такође ми је речено да запишем да "Никола не може да помогне Дејану, јер Дејан много добро ради"[11]. И тако, око 18:15, привели смо овај састанак крају и полако напустили просторије. Ја сам у наредних десетак минута правио друштво Ани и Дејану, који су ишли да купе палачинке, а онда сам их напустио, како бих се дружио са два бивша Википедијанца[12]. :) Очекујем да Михајло ускоро постави фотографије. --филип ██ 03:28, 8. новембар 2010. (CET)[одговори]

Напоменице[уреди | уреди извор]

  1. ^ додуше, напољу је било право пролеће
  2. ^ али је нашао за сходно да нас фотографише
  3. ^ погодите која :)
  4. ^ надам се да сам добро пренео механизам :)
  5. ^ са пулпом, или беше воћним ћелијама
  6. ^ није да је битно, али хајде, Никола је ликовао, па помислих да ме неће убити ако бих то споменуо
  7. ^ о Викимедији Србије, којој другој? :)
  8. ^ Горан се понудио да одради шта је потребно
  9. ^ Регионални одбор за Војводину
  10. ^ ја сам се понудио да одрадим шта је потребно
  11. ^ Николине речи
  12. ^ идентитете нећу открити