Википедија:Уживо/четвртак, 15. март 2007.

С Википедије, слободне енциклопедије

Ово није био класичан састанак Википедијанаца, било је то предавање о Википедији које смо одржали Милош и ја студентима Факултета за физичку хемију.

Предавање је било у периоду 12-14 сати у сали 368 (ако сам добро запамтио број). Било је присутно преко 35 студената и две асистенткиње Ана Поповић-Бијелић и Маја. Ови студенти имају за семинарски рад да пишу на задату тему за Википедију, професор тог предмета је Горан Бачић, а идејни творац свега је професор Мацура. Милош их је провео кроз Википедију од основних ствари како отворити налог, како започети чланак, подебљати текст, направити наслов и даље редом. После овога сам ја додао оно што ми се учинило значајним а да Милош није споменуо нпр. стране за разговор и потписивање, укључивање слика, како форматирати текст за Википедију по угледу на остале чланке итд. После тога смо одговарали на питања.

Занимљиво је поменути да је тада направљен и налог Корисник:FFH2007 преко кога смо комуницирали са Сашом.

Интересовање за Википедију је било велико и предавање је по општем утиску било изванредно. Направили смо мејлинг листу за будућа питања и недоумице. Остало смо дужни да кажемо како се праве референце, али смо проценили да ће им то бити много за први пут. Милош је одушевљен идејом да они почну са потпуним референцирањем чланака које буду писали, наводећи за сваку тврдњу по референцу :)

Такође, схвативши да ће они врло брзо постати Википедијанци одлучили смо да ово поставимо у Википедија:Уживо и да у списку приутних наведемо све који су били, или да се додају сами када отворе налог... У међувремену је настао и Портал:Физичка хемија.

Уз Филолошки факултет сада и Факултет за физичку хемију постаје место где студенти добијају за семинарски да ураде нешто за опште добро - Википедију.

--Ђорђе Стакић (р) 17:32, 18. март 2007. (CET)[одговори]