Датотека:Abbamf74.JPG

С Википедије, слободне енциклопедије

Abbamf74.JPG(384 × 300 пиксела, величина датотеке: 21 kB, MIME тип: image/jpeg)

АББА изводе песму Waterloo на Мелодифестивалену 1974. АББА је затим са овим извођењем победила на Песми Евровизије 1974. у Брајтону, након чега је уследила светска слава. Песма Waterloo проглашена је 2005. за најбољу евровизијску песму првих 50 година.

Са енглеске Википедије. Тамо постављена као снимак екрана, са ДВД издања "Melodifestivalen 50 ar - vinnarna", издање Sveriges Television AB, http://www.svt.se. Снимак преузео и на енглеску Википедију поставио en:User:Chwech.

Тврди се да је укључење ове слике у чланак Песма Евровизије сагласно са доктрином поштене употребе Закона о ауторском праву САД јер:

  • значајно доприноси чланку, јер илуструје истовремено и наступ званично проглашен за најбољи у историји такмичења (и који значајно утиче на јавни имиџ такмичења) и процедуру избора кроз национална финала
  • ово је иконички, непоновљиви наступ за који се не може сачинити слободан еквивалент који ће га адекватно илустровати
  • користи се ниска резолуција, непогодна за коришћење ван Мреже и стицање материјалне користи

Историја датотеке

Кликните на датум/време да бисте видели тадашњу верзију датотеке.

Датум/времеМинијатураДимензијеКорисникКоментар
тренутна22:55, 11. јануар 2008.Минијатура за верзију на дан 22:55, 11. јануар 2008.384 × 300 (21 kB)Dzordzm (разговор | доприноси)АББА изводе песму ''-{Waterloo}-'' на Мелодифестивалену 1974. АББА је затим са овим извођењем победила на Песми Евровизије 1974. у Брајтону, након �

Следећа страница користи ову датотеку: