Иван Брајовић

С Википедије, слободне енциклопедије
Иван Брајовић
Лични подаци
Датум рођења(1962-03-09)9. март 1962.(62 год.)
Место рођењаТитоград, ФНР Југославија
Држављанствоцрногорско
УниверзитетУниверзитет у Подгорици
Професијаграђевински инжењер
Политичка каријера
Политичка
странка
Социјалдемократе Црне Горе,
раније члан странке: Социјалдемократска партија Црне Горе

Иван Брајовић (Титоград, 9. март 1962) црногорски је политичар.

Биографија[уреди | уреди извор]

Основну и средњу школу завршио у Даниловграду, а Грађевински факултет саобраћајни смјер у Подгорици.

До увођења вишестраначког система био је делегат у СО Даниловград, члан Предсједништва Савеза социјалистичке омладине Југославије, секретар омладине Црне Горе, потпредсједник Скупштине Социјалистичке Републике Црне Горе . Један је од оснивача Социјалистичке партије Црне Горе, Савеза реформских снага Југославије за Црну Гору и Социјалдемократске партије Црне Горе. У Социјалдемократској партији Црне Горе и у њено име обављао функције секретара Извршног одбора СДП ЦГ, одборника и потпредсједника у општини Даниловград, посланика у Скупштини Републике Црне Горе, посланика у Скупштини Државне заједнице СЦГ, члана делегације у Парламентарној Скупштини Савјета Европе.

Учесник великог броја политичких скупова у земљи и иностранству. На петом Конгресу СДП ЦГ изабран за потпредсједника СДП, а на парламентарним изборима 2002. и 2006. године за посланика у Скупштини РЦГ.

Добитник дипломе „Луча I" на крају основне и средње школе, награде поводом дана ослобођења Даниловграда "9 децембар“ и студентске награде поводом дана ослобођења Подгорице "19 децембар“ као најбољи студент Грађевинског факултета.

Користи се енглеским и руским језиком.[1]

Референце[уреди | уреди извор]

  1. ^ „Ivan Brajović”. Skupština Crne Gore. Приступљено 25. 1. 2018.