Мачкер

С Википедије, слободне енциклопедије
(преусмерено са КетДог)

Мачкер је америчка анимирана серија коју је направио Питер Хенан за Никелодеон. Серија прати радњу о два спојена брата. Једна половина је пас, а друга мачка. Серија је направљена у Бурбанку, Калифорнија. Прва епизода је приказана 4. априла 1998. године, а шоу је у целости почео са приказивањем октобра исте године. Серија је приказивана до 15. јуна 2005. године.

Емитовање и синхронизација[уреди | уреди извор]

У Србији и Црној Гори је премијерно емитован 2004. на каналу Б92.[тражи се извор] Синхронизацију на српски језик је радио сам ТВ канал.[тражи се извор] Синхронизација је изгубљена, а непозната је и глумачка постава.

Радња[уреди | уреди извор]

Серија прати авантуре Мачкера, хибрида пса и мачке са спојеним телом и две главе. Они су сушта супротност: Кер воли рокенрол, Мачак воли оперу, Кер воли да копа по смећу, Мачак воли да чита. Али ипак, најбољи су другари.

Ликови[уреди | уреди извор]

  • Мачак – паметнији и лукавији. Често вара Кера да би добио оно што жели, али скоро увек сви његови планови се изјалове. Често се свађа са Кером, који је једном хтео да га поједе. Упркос овоме воле се јер су ипак браћа. Интелингентан је, али ипак жели да постане богат. Жели да све буде чисто, и као све мачке има страх од воде.
  • Кер – срећнији, наивнији и наравно шепртља. Он је типичан одан пас, који се за сваки задатак лако наговори. Ипак, у томе га увек нешто спречава, и зато увек упада у невоље. Никад не обраћа пажњу на оно што му Мачак говори и увек срља у опасност. Као и сваки пас, воли да претура по смећу, вија мачке, и увек остави неред за собом.
  • Винслоу Т. Одфелоу – Кућни миш који живи у Мачкеровој кући у рупи на зиду. Иако је миш, веома је културан и прича бруклинским нагласком. Веома је паметан и добар пријатељ са Мачком, иако га се боји јер га је једном покушао појести. Ипак воли Мачера, и мало је љубоморан на њихов однос. Његова фраза је: „Шта сте ви? Лудаци?“.

Спољашње везе[уреди | уреди извор]