Корисник:Милош/Записи о Википедији

С Википедије, слободне енциклопедије

Овде пишем своје (повремене) записе о Википедији. (Ако баш желите да учествујете у писању мојих записа, јавите ми се путем моје стране за разговор :) )

7. јун 2005.[уреди | уреди извор]

Сматрам да велики број људи не схвата далекосежност онога што се управо догађа на Википедији. Гледајући историју промена, морам да приметим да ако софтвер не побрљави у једном тренутку, ово скорашње измене представљају изузетан историјски запис.

Јутрошњи догађај је био забаван. Сарадник са ИП адресе 212.200.195.154 је (на нашу радост) поставио гомилу чланака. Ипак, ти чланци већином захтевају поприличан додатан напор осталих сарадника: треба проверити да ли су прекршена ауторска права, треба доста чланака пребацити у ћирилицу, треба проверити неутралност одређених чланака, а треба додати и викилинкове...

Пошто сам јутрос довршио своју туру авантуре на Википедији радећи на антарктичким и подантарктичким острвима на енглеској Википедији, дошао сам да погледам шта се догађа на српској Википедији. Кад сам видео да је додат већи број чланака, кренуо сам у проверу њихове ваљаности. Велики број њих је био или за пребацивање на Изворе, велики за пресловљавање на ћирилицу...

Кренуо сам у додавање ознака (темплејта) сваком тексту ком је то било потребно. Цела акција је потрајала око 50 минута и мени је личила на праву трку. Непознати корисник је рекао претходно "да је завршио за данас", али сам накнадно установио да је додао још чланака... На срећу, ускоро ми се придружио и Џорџ, па се нисам осећао баш тако усамљено.

Укупно, био је то, зачудо, забаван адреналински доживљај. --Милош Ранчић (разговор) 06:26, 7 јун 2005 (CEST)