Маида Ибришагић Хрстић

С Википедије, слободне енциклопедије
Маида Ибришагић Хрстић
Лични подаци
Датум рођења1959.
Место рођењаБања Лука, ФНРЈ
НародностБошњакиња
Професијаинжењер архитектуре
Породица
Децаједно дијете
ПретходникБакир Ајановић

Маида Ибришагић Хрстић (Бања Лука, ФНРЈ, 1959) бошњачки је архитекта и политичар. Бивши је министар трговине и туризма Републике Српске.

Биографија[уреди | уреди извор]

Маида Ибришагић Хрстић је рођена 1959. године у Бањој Луци, ФНРЈ. По професији је инжењер архитектуре. Завршила је магистарски студиј на Архитектонско-грађевинском факултету у Бањој Луци и пријавила магистарску тезу из области архитектуре и урбанизма под насловом „Проблем бесправне изградње на подручју града Бања Лука — социолошки аспект“. Стручни испит из области архитектуре и урбанизма положила је 2001. године у Министарству за урбанизам, стамбено-комуналне дјелатности, грађевинарство и екологију.

Стални је судски вјештак из области архитектуре те овлаштени вјештак за вјештачења у управним поступцима пред органима управе и самоуправе из области архитектуре. Радила је у Урбанистичком заводу Бања Лука, МДП „ВРБАС“ Истраживачко развојни центар Бања Лука те у Министарству за просторно уређење, грађевинарство и екологију Републике Српске као помоћник министра за урбанизам и просторно планирање, од 2006. до 2011. године. Добитник је бројних награда и признања на међународном и локалном нивоу међу којима се истиче награда „Златни кључ“ Београда.[1]

Удата је, мајка једног дјетета.

Извори[уреди | уреди извор]

  1. ^ „Влада Републике Српске: Маида Ибришагић Хрстић”. Архивирано из оригинала 29. 09. 2013. г. Приступљено 21. 08. 2013.