Медаковић III

С Википедије, слободне енциклопедије
(преусмерено са Медаковић 3)

Медаковић 3 (или Медаковић III), или колоквијално Медак 3 (или Медак III), насеље је које се већим делом простире на територији општине Вождовац, а мањим општине Звездара. Према последњем попису из 2011. године има 13.333 становника[1]. У њему се налази окретница аутобуса 18 и 26Л, тролејбуса 29 и ноћне аутобуске линије 29, док кроз, односно поред насеље пролазе и линије 20 и 50.

Аутобуске линије[уреди | уреди извор]

18 (Медаковић 3-Земун Бачка)
20 (Миријево - Велики Мокри Луг)
26Л (Медаковић 3-Браће Јерковић 2/Падина/)
50 (Устаничка - Баново брдо)

Тролејбуске линије[уреди | уреди извор]

29 (Студентски трг-Медаковић 3)

Ноћне линије[уреди | уреди извор]

29 (Студентски трг-Медаковић 3) — ноћна аутобуска линија 29 саобраћа као пандан тролејбуској линији 29

Положај[уреди | уреди извор]

Медаковић 3 се граничи са насељем Медаковић 2 (на западу), Медаковић падином (на југу) и Великим Мокрим Лугом (на југоистоку). У непосредној близини насеља налазе се насеља Медаковић 1, Маринкова бара и Браће Јерковић. Плави мост спаја Медаковић 3 и Коњарник.

Институције[уреди | уреди извор]

На територији насеља Медаковић 3 налази се основна школа Милан Ђ. Милићевић која је једна од најмлађих школа на територији града Београда. На граници са насељима Браће Јерковић и Медаковић 2. налазе се вртић Сестре Букумировић као и црква Светог Јована Владимира. У целом насељу налазе се две месне заједнице, једна амбуланта Дома здравља Вождовац, као и тржни центар који је позициониран у средишњем делу насеља.

Референце[уреди | уреди извор]

  1. ^ Становништво по општинама и месним заједницама, Попис 2011. Град Београд – Сектор Статистике (xls file). 23. 4. 2015.