Петар Шкундрић

С Википедије, слободне енциклопедије
Петар Шкундрић
Петар Шкундрић, 2009. године
Лични подаци
Датум рођења(1947-02-21)21. фебруар 1947.(77 год.)
Место рођењаГрачац, НР Хрватска, ФНР Југославија
ДржављанствоСрбија
НародностСрпска
РелигијаАтеиста
УниверзитетТехнолошко-металуршки факултет Универзитета у Београду
Политичка каријера
Политичка
странка
Социјалистичка партија Србије
Раније:
Савез комуниста Југославије

Петар Шкундрић (Грачац, 21. фебруар 1947) је српски политичар. Био је министар рударства и енергетике у Влади Републике Србије чији је председник др Мирко Цветковић.

Биографија[уреди | уреди извор]

Рођен је 21. фебруара 1947. године у Грачацу.

Дипломирао је, магистрирао и докторирао на Технолошко-металуршком факултету Универзитета у Београду.[1] Био је редовни професор тог факултета и почасни професор санктпетербуршког Технолошког универзитета, најстаријег технолошког института и универзитета у Русији.

Објавио је више од 200 научних и стручних радова, студија, елабората и пројеката. Члан је више струковних удружења и редакција стручно-научних часописа.

Био је један је од оснивача и први генерални секретар СПС-а и савезни посланик у Скупштини државне заједнице СЦГ. Сада је члан главног одбора СПС-а.

Од 30. септембра 2010. је председник СД Црвена звезда.

Ожењен је, отац два сина.

Референце[уреди | уреди извор]

  1. ^ Шкундрић, Петар Д. „Прилог проучавању добијања угљеничних влакана из модификованих хемијских целулозних полиакрилонитрилних влакана : докторска дисертација”. Универзитетска библиотека "Светозар Марковић", Београд. Београд : Технолошко-металуршки факултет, 1982. Приступљено 3. 2. 2018. [мртва веза]

Спољашње везе[уреди | уреди извор]