Пинк БХ

Из Википедије, слободне енциклопедије
Пинк БХ
Пинк БХ лого
Тип: Телевизијска мрежа
Држава: Босна и Херцеговина
Доступност: Босна и Херцеговина, Европа (преко сателита)
Оснивач: Жељко Митровић
Почетак
емитовања:
2003.
Веб-сајт: www.pink.co.ba

Пинк БХ је једна од најгледанијих телевизијских станица у Босни и Херцеговини. Постоји од маја, 2003. године. За врло кратко време успела је освојити гледаоце широм Босне и Херцеговине, кратким формама емисија које су постале трговачке ознаке ове телевизијске куће (Sarajevo On Line, Made In Banjaluka, City итд.), али и великим телевизијским пројектима као што су јутарњи програм Balkan Net или забавни шоу Pile i Maca Show.

Главни и одговорни уредник је Лајла Торлак, а шеф и директор Пинка, како у Србији, тако и у Босни и Херцеговини, и осталих сателитских канала је Жељко Митровић.

Програм[уреди]

Теленовеле[уреди]

Неизбежан жанр Пинк телевизије су и теленовеле. Од свог оснивања ова телевизија је приказивала само најквалитетније теленовеле продукцијских кућа Телевиса и Телемундо, да би данас оне постале главни зачин свакодневног програма. Неке од најгледанијих серија, које су емитоване на Пинку су: Мала невеста, Злобница, Есмералда, Право на љубав, Руби, Алборада, Срце у пламену, Скривене страсти, Маћеха...

Оригинални назив Преведено као Држава
Balika vadhu Мала невеста Индија
Aşka sürgün Љубав на силу Турска
Benim için üzülme Не брини за мене Турска

Домаће серије[уреди]

На телевизији Пинк емитују се и домаће серије које је произвео Пинк, а као што су Мјешовити брак, Љубав, навика, паника, Паре или живот, Љубав и мржња, Премијер, Сва та равница...

Ова телевизија емитовала је и хрватске серије из продукцијске куће АВА: Вила Марија, Љубав у залеђу, Обични људи, Понос Раткајевих, Урота и Закон љубави.

Види још[уреди]