Пинк БХ

Из Википедије, слободне енциклопедије
Пинк БХ
Пинк БХ лого
Тип: Телевизијска мрежа
Држава: Босна и Херцеговина
Доступност: Босна и Херцеговина, Европа (преко сателита)
Оснивач: Жељко Митровић
Почетак
емитовања:
2003.
Веб-сајт: www.pink.co.ba

Пинк БХ је једна од најгледанијих телевизијских станица у Босни и Херцеговини. Постоји од маја, 2003. године. За врло кратко време успела је освојити гледаоце широм Босне и Херцеговине, кратким формама емисија које су постале трговачке ознаке ове телевизијске куће (Sarajevo On Line, Made In Banjaluka, City итд.), али и великим телевизијским пројектима као што су јутарњи програм Balkan Net или забавни шоу Pile i Maca Show.

Главни и одговорни уредник је Лајла Торлак, а шеф и директор Пинка, како у Србији, тако и у Босни и Херцеговини, и осталих сателитских канала је Жељко Митровић.

Програм[уреди]

Теленовеле[уреди]

Неизбежан жанр Пинк телевизије су и теленовеле. Од свог оснивања ова телевизија је приказивала само најквалитетније теленовеле продукцијских кућа Телевиса и Телемундо, да би данас оне постале главни зачин свакодневног програма. Неке од најгледанијих серија, које су емитоване на Пинку су: Мала невеста, Злобница, Есмералда, Право на љубав, Руби, Алборада, Срце у пламену, Скривене страсти, Маћеха...

Оригинални назив Преведено као Држава
Balika vadhu Мала невеста Индија
Aşka sürgün Љубав на силу Турска
Benim için üzülme Не брини за мене Турска
La que no podía amar Жена која није могла да воли Мексико

Домаће серије[уреди]

На телевизији Пинк емитују се и домаће серије које је произвео Пинк, а као што су Мјешовити брак, Љубав, навика, паника, Паре или живот, Љубав и мржња, Премијер, Сва та равница...

Ова телевизија емитовала је и хрватске серије из продукцијске куће АВА: Вила Марија, Љубав у залеђу, Обични људи, Понос Раткајевих, Урота и Закон љубави.

Види још[уреди]