Прави детектив

Из Википедије, слободне енциклопедије
Прави детектив

True Detective.jpg

Оригинални назив True Detective
Жанр криминалистичка драма
Формат антологијска серија
Аутор(и) Ник Пицолато
Сценарио Ник Пицолато
Режија Кери Фукунага
Земља порекла САД
Језик енглески
Број сезона 1
Број епизода 8
Продукција
Локације Њу Орлеанс, Луизијана
Дужина трајања 60 мин.
Емитовање
Први емитер Ејч-Би-Оу
Спољашње везе
Званичан веб-сајт
Профил на IMDb-ју

Прави детектив (енгл. True Detective) је америчка криминалистичка серија коју је креирао Ник Пицолато за телевизијску мрежу Ејч-Би-Оу.

Планирано је да се серија снима у антологијском формату, што значи да ће свака сезона имати нове ликове, причу и глумачку поставу[1].

Прва сезона у режији Керија Фукунаге наишла је на одличан пријем код критичара[2], а главне улоге су тумачили Метју Маконахеј и Вуди Харелсон[3].

Радња[уреди]

Радња прати двојицу полицијских детектива из Луизијане и истражује њихов лични и професионални однос током 17-годишњег лова на свирепог ритуалног убицу. Мистерија траје кроз време, мењајући њихове животе и кварећи њихово партнерство, терајући сваког човека да научи колика је цена обмане и одмазде.

Године 2012. полицијски детективи из Луизијане, Раст Кол (Маконахеј) и Мартин Харт (Харелсон), поново добијају случај на коме су радили 1995. године. Док се испитивање одвија у данашњем времену, два бивша детектива причају причу о својој истрази, дирајући незалечене ране и доводећи у питање своје наводно решење бизарног ритуалног убиства из 1995. Догађаји се испреплићу и 2012. сваки од њих бива одвучен у свет за који верује да га је оставио иза себе.[4]

Улоге[уреди]

Референце[уреди]

Спољашње везе[уреди]