Разговор с корисником:Бормалагурски/Архива 1

Садржај странице није подржан на другим језицима
С Википедије, слободне енциклопедије

Добродошли на моју страну за разговор.
Архива: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8



Поздрав, Бормалагурски/Архива 1. Добро дошли на Википедију на српском језику!
Здраво, Бормалагурски/Архива 1. Хвала на учешћу у пројекту. Надамо се да ћете уживати у сарадњи и да ће вам боравак с нама бити пријатан.
Википедија на српском језику је слободна енциклопедија која је настала 2003. године. Од тада смо успоставили различита правила у нашој заједници. Одвојите мало времена и прочитајте следеће теме, пре него што почнете да уређујете Википедију.
Пет стубова Википедије
Шта је Википедија?
Помоћ
Општи приручник за уређивање Википедије
Упутства
Брзо научите да правите измене, корак по корак
Песак
За увежбавање рада на Википедији
Основни курс
Тражи персонализовану помоћ при првим покушајима
Научите како се уређује страница
Водич за уређивање страница
Ствари које не би требало да радите
Сажетак најучесталијих грешака које треба избегавати
Најчешће постављана питања
Питања која многи постављају
Правила Википедије
Правила и смернице које је усвојила заједница
Трг
Место где можете питати друге википедијанце
Дугме за аутоматски потпис
Дугме за аутоматски потпис

Потписујте се на страницама за разговор помоћу четири тилде (~~~~) или кликом на дугме које се налази изнад уређивачког прозора — тиме додајете ваше корисничко име, тренутно време и датум. Такође, немојте се потписивати у чланцима.

Пре него што почнете с уређивањем чланака, прочитајте важне напомене о писању српским језиком на Википедији.

Чланци на Википедији на српском језику могу се потпуно равноправно уређивати ћирилицом и латиницом, екавицом и ијекавицом, али није дозвољено мешање писама нити изговора у истом чланку. Измене латиницом у ћириличком тексту (и обрнуто) и измене „osisanom” латиницом, односно ASCII-јем, биће уклоњене без одлагања.

Надамо се да ћете уживати са нама доприносећи Википедији и да ћете постати њен стални корисник. Уколико имате било каква питања, слободно се обратите мени или другим уредницима на некој од страница на Тргу. Још једном, добро дошли на Википедију, пројекат слободне енциклопедије. Срећан рад! --Саша Стефановић ® 02:02, 25 октобар 2005 (CEST)

Слике[уреди извор]

Здраво, видим да си поставио доста интересантних слика о новијој српској историји. Иако сви наравно желимо што више медија, желео бих да ти скренем пажњу да се ауторска права морају строго поштовати и на српској Википедији. Неке од слика су означене као јавно власништво. Где си их нашао? Ако су заиста јавно власништво, то је сјајан прилог, ако не, бојим се да је боље обрисати их одмах. Такође, замолио бих да означиш и оне слике које сада стоје без налепнице. Погледај Википедија:Налепнице за ауторска права над сликама. --Dzordzm 05:45, 26 октобар 2005 (CEST)

Већину слика сам узео из серије "Death of Yugoslavia" и "Fall of Milosevic" коју је направио BBC. Имам све епизоде на компјутеру и отворио сам неке сцене са Adobe Imageready, па сам мало повећао контраст и изоштрио слике колико се може. Слику са суђења Милошевићу (Milosevic_sudjenje.jpg)сам нашао на http://www.lospettro.it/pagina754.htm а слику (Kostunica_govor.jpg) не могу да се сетим где сам нашао. Слику где је Милошевић на Газиместану (Milosevic_Gazimestan.jpg) сам скенирао са једног старијег издања Недељног Телеграфа. Б2 03:22, 27 октобар 2005 (CEST)

Редирект[уреди извор]

Редиректовао сам твој чланак Стари Град у Београду на чланак Општина Стари град. --Саша Стефановић ® 03:17, 19 новембар 2005 (CET)

Јао, нисам ни приметио да има чланак Општина Стари град, хвала. Б2' 03:19, 19 новембар 2005 (CET)

Кратки чланци[уреди извор]

Борисе, драго ми је да видим да си вредан ноћас. Имам једну примедбу, замолио бих те да не правиш тако јако кратке чланке о личностима, јер они нису чак ни за клицу. Вероватно већ сутра ће то неко обрисати уколико не додаш бар мало текста да може да се сматра енциклопедијским чланком. Овако изгледају као појмови у речнику. Када напишеш тако кратак чланак о некој личности додај и клицу {{клица-биог}}. --Саша Стефановић ® 04:40, 19 новембар 2005 (CET)

ОК, написаћу мало више текста. Б2 04:42, 19 новембар 2005 (CET)

Вас нико не сме да бије!![уреди извор]

Хвала ти што си написао овај чланак, ја се никад не бих сетио такве теме :) Пре свега интересантно социолошко/психолошко питање :) -- Обрадовић Горан (разговор) 11:09, 19 новембар 2005 (CET)

Драго ми је да ти се свиђа чланак :) Б2 22:48, 19 новембар 2005 (CET)

Борисе, погледај страну Разговор:Раде Марковић. --Ђорђе Стакић (р) 23:37, 19 новембар 2005 (CET)

Хвала за повезнице, ја баш и нисам имао времена да детаљно претражим све резултате са Гугл-а, али захваљујући повезницама, успео сам написати један кратак чланак. :) --Б2 00:14, 20 новембар 2005 (CET)

Прексутра је месец дана од твоје прве измене на српској Википедији. Позивам те да се тада пријавиш за администратора на страни Википедија:Администратори. --Милош Ранчић (разговор) 12:44, 23 новембар 2005 (CET)

Стварно се осећам привилегованим због позива да постанем администратор на Википедији. Пријавићу се сигурно, јер ми је уживање писати за ову енциклопедију и желим да наставим заједно са свима који пишу за Википедију, како би она постала једна сјајна енциклопедија! Још једном, хвала на позиву и радујем се даљој сарадњи! Б2 00:11, 24 новембар 2005 (CET)

Честитам, постао си ...[уреди извор]

...администратор. Користи ова права одговорно. Приметићеш да си добио неке нове опције као што су блокирање корисника, заштита одређених страница итд. Надам се да ћеш ово прво најмање користити . Ајд' па нек ти је са срећом. --Саша Стефановић ® 03:48, 25 новембар 2005 (CET)

Хвала пуно! Пресрећан сам што сам постао администратор! Још једном, хвала!!! --Б2 03:56, 25 новембар 2005 (CET)

  • Честитам на унапређењу. Лепо је добити поверење великог броја администратора за то место. --Ђорђе Стакић (р) 09:54, 25 новембар 2005 (CET)
    • Придружујем се честиткама са жељама да будеш успешан у раду Горан Анђелковић (〠ꒌ) 10:01, 25 новембар 2005 (CET)
    • Ево и ја да честитам --Јованвб 10:28, 25 новембар 2005 (CET)
    • Прими честитке и од мене... супер радиш, и драго ми је што си постао администратор -- Обрадовић Горан (разговор) 23:13, 25 новембар 2005 (CET)

Хвала свима на честиткама и подршци![[Слика:Zutismajli.JPG]] Б2 02:10, 26 новембар 2005 (CET)

Честитам и ја! Супер што си овако вољан приређивати овде. Најбоље би било да пишеш у оним чланцима чија је тематика теби позната. Чепркати по свакојаким чланцима без претходног предзнања може бити траги-комично у неким случајевима... Поздрав и користи права одговорно. --Покрајац (разговор) 01:36, 27 новембар 2005 (CET)

Припази пријатељу, држава СХС и краљевина СХС није иста ствар.--Д Орловић 01:18, 27 новембар 2005 (CET)

Упс, извињавам се, моја грешка. Б2 01:20, 27 новембар 2005 (CET)

Споменица за оригиналну одредницу[уреди извор]

... али ево споменица за оригиналност пошто си написао чланак Нико не сме да вас бије који не постоји нити на једној другој Википедији. За више информација погледај овде. Не заборави ставити интервики линкове на страници коју радиш па се олакша додељивање оваквих споменица (довољно је само да поставиш енгл.и наравно српску на енглеској) Сретно!--Д Орловић 01:31, 27 новембар 2005 (CET)

Хвала за споменицу![[Слика:Zutismajli.JPG]] --Б2 01:54, 27 новембар 2005 (CET)


Помаже Бог брате Борисе. Драго ми је да напредујеш и да су твоји радови међу изабранима. Довољно је да си ставио споменицу ”изабрани” (медаља са лентом српске тробојке) поред свога рада али то није споменица корисника, па би било корисно да је уклониш са списка споменица. Успут, није само теби упућено, Википедија је пројекат слободног уређивања тако да нико неможе тврдити да је чланак само његов од момента када је неки други корисник допринео подацима. Немој ово схватити лично, јер знам да и други читају моје поруке упућене другима, па и због њих вас све саветујем да што више доприносите, нетражећи награде и признања већ задовољавајући се тиме да ће наши млађи нараштаји имати шта да прочитају. Свако добро и лак ти пост (ако постиш). Горан Анђелковић (〠ꒌ) 09:37, 2 децембар 2005 (CET)

Хвала за информацију, избрисао сам медаљу са листе споменица. Потпуно разумем зашто сам то морао да урадим, и уопште се не љутим, јер сматрам да си у праву. Све најбоље! [[Слика:Zutismajli.JPG]]

--Б2 23:19, 2 децембар 2005 (CET)

О чланку са твојим именом и презименом[уреди извор]

Борисе, принцип је да не постављамо чланке о себи, нити пишемо о себи ван страна за разговор и личних страна - други треба да одлуче да ли неко заслужује или не екциклопедијску одредницу. У складу са тим, обрисао сам страну из наслова и уклањам твоје име са списка рођених 11. августа. Ако мислиш да нисам у праву, погледај Википедија:Правила и смернице и Википедија:Шта Википедија није#Википедија није провајдер бесплатног хостинга или webspace-а. --Бране Јовановић 09:35, 1 децембар 2005 (CET)


О брисању порука[уреди извор]

Борисе, такође се сматра ружним да неку поруку обришеш а да на њу не одговориш, али, твоја страна, ради како ти воља. --Бране Јовановић 07:12, 2 децембар 2005 (CET)

Извини ако сам те увредио, ја сам прихватио то што си написао и нисам више видео неку сврху да та порука и даље овде стоји. Још једном, извини, нећу више то радити. :-) Бормалагурски 07:58, 2 децембар 2005 (CET)

Борисе, нема потребе да се извињаваш (толико) ;) - Википедија је неформална заједница и моје примедбе схвати као препоруке и смернице некога са дужим стажом, а не као заповести надређеног. Нисам се толико увредио колико забринуо да си хтео да кренеш линијом мањег отпора; међутим, пошто ти кажеш да није тако, у реду. Дакле, извини ти ако сам звучао наређивачки или нешто слично - моја намера је била да пренесем знање, не да наређујем. То је и проблем са електронском комуникацијом - никад ниси сигуран шта особа „са друге стране жице“ мисли, па је зато и добро да остављаш све поруке - да сви могу да виде шта је речено тј. да имају потпуну информацију. Погледај (ако већ ниси) Помоћ:Страница за разговор (углавном техничко упутство) и Википедија:Викиетикеција (неке смернице о устаљеним обрасцима понашања, чисто да знаш шта други очекују :)). Толико од маторог гунђала. --Бране Јовановић 09:24, 2 децембар 2005 (CET)

Слажем се Бранетом. До сада на овој Википедији није обичај брисати оно што је написано на некој страници за разговор, осим у случају ако та порука неког вређа. Рецимо, на бошњачкој и на хрватској Википедији врло често је случај да се бришу постови са страница за разговор. То је случај јер су то поприлично националистичке Википедије и не толеришу постове и коректне аргументе који се косе са њиховим националистичким принципима. Тако и овде, значи, помало је глупо брисати оно што се напише (па и највећа глупост), осим увреда. Имајући у виду да постоји картица "историја" на свакој страници, брисање постаје још бесмисленије, јер се оне лако могу уочити, па код неких корисника се чак може схватити као и вандализам. --Покрајац |разговор| 11:39, 2 децембар 2005 (CET)

Потпуно сте у праву! [[Слика:Zutismajli.JPG]] --Б2 23:21, 2 децембар 2005 (CET)

Сјајан...[уреди извор]

Чланак јесте добар ("сјајан") али то нигде није "озваничено". Што ће рећи, није одређен дан кад се чланак представља као изабран, није смештен на шаблон за изабране чланке. Значи, овај шаблон сам уклонио с правом, јер се ставља само на чланке који су ИЗАБРАНИ...:) --Покрајац |разговор| 23:51, 2 децембар 2005 (CET)