Разговор с корисником:Бормалагурски/Архива 5

Садржај странице није подржан на другим језицима
С Википедије, слободне енциклопедије

Добродошли на моју страну за разговор.
Архива: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8



Ma све је OK!![уреди извор]

Ма ОК је немој сад ти превише да се нервираш. Него сам овако жестоко нагласио јер нисам знао како да те другачије контактирам и претпоставио сам да ћеш овако видети, и био сам у праву :-)

А за НДХ се изнервирам јер су ми баба и деда преживели као деца у БиХ за време Другог светског рата , па све те ствари и сам схватим лично. Поготово ме нервира што данас чак и у Београду медији умањују жртве народа у НДХ. Сад се једино расправља о партизанима и четницима а највећи број страдалих су били цивили.

А што се тиче Википедије немој баш превише да се нервираш да би одустао. Не знам шта су ти ови толико замерили па је дошло до тога да би напустио Википедију. Знам да си им запао за зуб око ауторских права и око слика, али ваљда ће се то на крају смирити. И ја сам у почетку имао неке расправе са Џорџом, али да сада ме није контактирао.

Имаш доста добрих чланака, и доста добрих идеја и треба да због тога останеш и да се не узбуђујеш због свачије критике. Ја сам још одавно запазио твоје чланке и свиђају ми се.

И још једном извини за овај коментар кажем ти пренаглио сам, и одједном написао коментар, јер сам схватио ствар лично!!!

Ако опет искључујеш разговор остави ми твој е-мејл да могу једном да те контактирам око твојих филмова :-), а и ако долазиш овде па можемо да се чујемо.

--Branko1408 03:31, 17. мај 2006. (CEST)[одговори]

Око останка[уреди извор]

ПОЗДРАВ!!!

Мислим да уопште ниси ни требао да идеш на Хрватску Википедију. Мене уопште не чуди што су те напали они који су тамо редовни сарадници. Мислим да је бесмислено трошити време на неутралисање њихових ставова, само се безвезе расипа енергија. Њихова цела Википедија је шовинистичка и ту ја не говорима о ратним догађајима. Кад се чита неки чланак о хрватском језику или култури стално се напомиње како су Срби гишили хрватски језик и културу, тако да се не треба бавити узалудним стварима.

Ја чак ни не преводим чланке са ХР википедије јер су непоуздани. То не значи да сам ја уопште против хрватских извора. На пример сајт МОЉАЦ-биографије је одличан.

А што се тиче ставова неких од људи који раде на овој Википедији, ти мора да знаш да се чланци пишу пре свега због читалаца а не због уредника. Многи уредници имају неке своје ставове са којима ти или ја уопште не морамо да се сложимо. Ти који те пријављују Хрватима за твоја наводна "срања" су од оних који мисле да о злочинима над Србима треба ћутати, да се они са којима смо били у рату не би увредили. То је иста она прича која је причана за време Броза па се није лепо завршила за Србе.

Нећеш веровати али сам на неким интернет форумима видео препоруку за шаблон Југословенски ратови и неке од чланака са Страдања Срба. Зато ти пре свега треба да схватиш да се чланци раде за читаоце а не за уреднике, а то је актуелна тема и сигурно ће се читати. А ти који мисле за било који чланак да је срање нека они напишу бољи из те исте теме. Лако је некоме причати не треба то тако него скроз друкчије. Па ако знају како треба нека ураде боље.

Али још једним ти кажем да имаш доста одличних чланака, и да их сигурно људи читају. Википедија треба да остане следећих 100 година, и требе радити на развоју националне културе, тако да не смеш да се предајеш и будеш малодушан због појединих коментара. САМО НАПРЕД

--Branko1408 04:02, 17. мај 2006. (CEST)[одговори]

Ајде ми остави линк баш да видим где су те опањкавали ти борци против српског екстремизма.

Шала: Када ти то кажу ти им реци како ја могу да будем српски екстремиста кад сам ја Пољак (Малагурски).  :-)

--Branko1408 04:17, 17. мај 2006. (CEST)[одговори]

И ти носиш део одговорности зато што уопште покушаваш да убеђујеш Хрвате. Ево ја гледам данас неку емисију на ХРТ-у поводом њиховог "страдања" у Блајбургу. И таквих сам се срања наслушао да нисам могао да верујем. Најјачи је био коментар да је НДХ поштовала женевску конвенцију, да је била правна држава.

О Анте Старчевићу они у школама уче да им је он "отац домовине". Тако да не можеш ти њих да убедиш нешто што они уче од малена у школама.

Што се тиче хрватске крађе Николе Тесле, није он једини. Има на десетине италијанских научника и уметника из Далмације и Истре које су они прогласили за Хрвате. О Србима да не говорим.

Ево ти један добар чланак Василија Крестића (од њега си преузео чланак Велика Хрватска) о својатању Тесле. Прочитај га одмах.

http://www.vidovdan.org/article443.html

Што се тиче хрватских фазона и крађа, скини ону шешељеву књигу на коју сам ти ставио линк. Има ту доста излива мржње, али већина чланак је шешељ скупио од других аутора и може се много тога интересантног прочитати.

Пошто видим да си се изнервирао што ти тај Милош говори и понижава те пред Хрватима, како мислиш да је мени овде кад сваки дан треба да гледам документарце на Б92 само о српским злочинима. И то је постављено тако да су сви други чисти ко суза а Срби су силоватељи, кољачи, убице... Мораш да узмеш у обзир да је један део људи потпао под такву пропаганду, можда је и тај Милош један од њих.

--Branko1408 04:41, 17. мај 2006. (CEST)[одговори]


Ево ти један интересантан хрватски недељни лист: http://www.fokus-tjednik.hr/

Видим овај број није ништа посебно али у неким имаш праве изливе беснила против српског народа. Ја бих разумео да су Хрвати изгубили рат па сад мрзе Србе и ... Али кад имају етнички чисту државу, да се и даље баве Србима у толикој мери је просто невероватно.

Ајде поздрав идем ја за који минут да спавам. И немој да се зајебаваш - да се ту нешто љутиш и повлачиш са Википедије, ја сам мислио напало те више њих кад оно само тај Милош. Па брига те за њега, и у чије је име сад он рекао баш да се већина не слаже с тобом. Оне с којим се не слажеш просто их игнориши. Ваљда ћеш бити ту сутра, па се чујемо.

--Branko1408 05:10, 17. мај 2006. (CEST)[одговори]

Па читава фрка се дигла кад сам почео, тражио сам одобрење од администратора и још га нисам добио. Погледај на Трг/Правопис. Ово сада радим на своју руку. Хвала ти за подршку. Поздрав, Малогорски :)--Бановић 04:51, 17. мај 2006. (CEST)[одговори]

Сунце туђег неба, неће те гријат' ко' што ово грије![уреди извор]

Борисе, не знам колико година имаш, али неспорно остаје да си импулсиван. Свако се учи док је жив. Неко да "загалами", неко да "да се смири", неко да каже своје мишљење, неко да га понекад и сакрије. Људи Борисе нису сви исти. А ако тражимо јединог перфектног (читај самог себе), осим у ријетким случајевима близанаца, тражење је узалудно. Дакле, без компромиса живот нема смисла, осим ако неко хоће да буде изолован и самотњак. Наравно да свако има право да тражи себи пријатеље, познанике (породицу намјерно изузимам - она је богом дата) - али и међу њима се дешава сазријевање и промјена - самим тим си обавезан да увијек преиспитаваш та пријатељства и познанства.

Рад на Википедији не мора да буде пријатељски или "познанички" - довољно је да буде фер, поштен и објективан. Ни више а богами ни мање. Свако сам за себе одлучује о степену приватности од које се опрашта када овдје дође. Има неких које и дан-данас знамо само по псеудониму, а за неке знам и шта доручкују - дакле, на теби је да одлучиш. Правила су ти позната.

Покушај са Викиодмором па нам опет дођи. Мислим да си код нас постао викихолик а од тога - нема спаса ;-)

Поздрав, --Kaster 10:52, 17. мај 2006. (CEST)[одговори]


Грешиш, синак![уреди извор]

Грешиш, овај, силно грешиш, синак! - Софроније, (лајави крелац).

Дакле, Википедија није ничије власништво. Ако си наишао на проблем, реши га. Имао си много пута личну иницијативу и урадио си много добрих ствари. Пар пута си се зезнуо. Једном кад си хтео да на брзака добијеш админ на ен вики пуко си јер си заборавио да организујеш подршку "друштва из краја", други пут ти је већи "blow" био код Хрвата. Опет, не користећи искуство других си улетео бос у трње и тамо је настао карамбол. Замисли да нама улети неки Хрват са својим идејама о Анти Старчевићу или Павелићу. Ни дугмићи му не би остали! Дакле, на својој кожи си схватио да лепе и идеалистичке погледе на Википедију треба "прилагодити" у зависности од тога у које си друштво упао. Што ниси пробао код Босанаца, па да видиш шта је "гостопримство"? И... где је ту објективност? Па, нема је! Сви то знамо само се не мешамо около. Зашто? Зато што је енглеска најгора од свих. Суштински поставља темеље односа који се потом само пресликавају наниже.

А како се ми понашамо? Па, покушавамо да пливамо и да мислимо да смо ми најобјективнији. Колико је то стварно истина, нисам сигуран, али ми је жао кад се деси Светлана или неки сличан случај. Ако неко има друго мишљење или га чак саопшти на начин који ми се не допада "у лице" или ме чак вређа, ја сам одлучујем о томе како ћу реаговати. Остатак екипе добро дође, али ако си сам кренуо у авантуру немој се жалити што те нису сви подржали. Зато нам треба с времена на време Покрајац да мало упозори кад "одлепимо" или неки други механизам који се јави међу људима као неки облик самоконтроле (или самоцензуре). Једна од појава је и неслагање па и сукоби међу људима. У свакој породици има сукоба, па што не би било на википедији?

Свако од нас је зрела и веома свестрана особа. То се види кроз наш рад на википедији. Зато и јесмо спремни да заступамо и бранимо своје ставове. Ако си спреман да напустиш све зато што си се посвађао са неким, добро, само ми личи да је све непромишљено или збрзано.

Узми лепо годишњи одмор, па се чујемо после. --  JustUser   JustTalk 12:26, 17. мај 2006. (CEST)[одговори]


Википедија и Српство[уреди извор]

То му дође као нека експлозивна комбинација овдје. Многи дођу са погрешном идејом на Википедију, мислећи да су неки хајдуци који треба да бране нејач од кољача. Сви ми смо различите особе и имамо различита искуства и различито трасиране животне путеве и тако треба да буде. Гријеши свако онај ко мисли да је он једини који зна шта је добро за друге и када покуша да протури своје ставове као једино исправне. Ја исто често погријешим у многим стварима, онда станем па размислим, те коригујем што се кориговати да. На грешкама се учи и на грешкама се сазријева. Без грешака нема ни напретка ни сазријевања. Једна врло поучна приповјетка за нас свију је Вођа, Радоја Дамјановића. --Славен Косановић {разговор} 13:26, 17. мај 2006. (CEST)[одговори]

Самоконтрола и знање о канализоваању конфронтација је животтна наука која се учи до краја живота и никада се до краја не савлада. --Славен Косановић {разговор} 13:26, 17. мај 2006. (CEST)[одговори]

Успут што се мене тиче можеш да кажеш да сам те напао, да сам био зао и лош према теби и шта год пожелиш, али морам да те упозорим да оно што ја напишем овдје на овој Википедији и било гдје на неком другом мјесту, не можеш да користиш, или присвојиш као да су то твоје ријечи, па ни у добронамјерне сврхе. Још нешто, дијелове разговора са IRC канала #wikipedia-sr, које си поставио на твоју подстраницу си поставио без знања и дозволе учесника разговора, а то није дозвољено и чак може да се сматра кршењем права приватности. Према томе очекујем да кад се појавиш овдје, то лијепо обришеш, па препричај разговор својим ријечима и како год ти воља, али оригинални текст треба да уклониш, да не би посезали за неким мјерама, које нико овдје не жели. --Славен Косановић {разговор} 13:26, 17. мај 2006. (CEST)[одговори]

Него ако ти је стварно жеља да радиш овдје мораш да почнеш да учиш да се савладаваш и да уважиш и другачије мишљење, те да тражиш комромис, па макар се ти с њим никада не сложио. --Славен Косановић {разговор} 13:26, 17. мај 2006. (CEST)[одговори]

П.С. Видиш колико корисника се изјаснило на твојој корисничкој страници, то значи да људи цијене твој рад и труд овдје и не да смо сви против тебе, како имаш обичај да кажеш. Према томе, превазиђи те "дјечије болести" сујете и идеје да постоји нека "завјера" против тебе, сваки пут када се неко не слаже с тобом и настави да радиш оно што волиш уз уважавање да постоје и другачији погледи на свијет, који можда нису у складу с твојима. Мислим није у реду да цијелу причу сводиш на Милоша и сукоб с њим на хрватској Википедији, кад си сам рекао да одлазиш зато што немаш јак лоби за наметање твојих идеја. Нико овдје нема лоби, мислим да ти је погрешна та прича о лобију. Свако ко је спреман на компромис, на крају успије и да прогура дио његових идеја, онај ко апсолутно вуче на своју страну често наиђе на жешчи отпор већине. --Славен Косановић {разговор} 20:56, 17. мај 2006. (CEST)[одговори]

A tko te je otjerao u Kanadu iz Srbije???

Размисли још једном[уреди извор]

Борисе, као један од најстаријих (по годинама) на Википедији не бих хтео да ти држим било какве моралне придике. Мислим да ти је Драган (СамоКорисник) све најбоље објаснио. Рад на Википедији је непрестана борба мишљења, што подразумева да нико није увек у праву, као и да нема злонамерних примедби па чак и отворених сукоба. Али, право на своје мишљење укључује и нешто једнако важно: право да се чује и друго мишљење. Ваљда је неко једном рекао: „Не слажем се с тобом, али једнако браним и твоје право на се не слажеш са мном.“ Многи то, нажалост, не разумеју, али не можемо им дозволити да нашим дефетизмом омогућимо да они победе. Уосталом, и сам знаш какве проблеме имамо на енглеској википедији, па не видим да си ти, као и ја одустао од борбе за истину, колико год она свакоме од нас другачије изгледала. Управо због тога потребан са нам и на нашој, српској википедији. Википедија нији ни твоја, ни моја, али богами ни њихова. Најлакше је покупити пиљке и одустати. Да је тако једно двадесет пута бих се развео од своје жене. --Момир Томић 14:42, 17. мај 2006. (CEST)[одговори]

Ух, надам се да ти жена не чита по википедији!!!! --  JustUser   JustTalk 14:59, 17. мај 2006. (CEST)[одговори]

Срећом, неписмена је. --Момир Томић 15:01, 17. мај 2006. (CEST)[одговори]

ево и мене[уреди извор]

мислим да је твоја "посета" хр. википедији племенит чин. Али и ја сам се брзо одвикао ње. Небих сада оговарао друге, али није према теби правилно поступљено. Позивам те да наставиш да пишеш, јер то није због тих пар него ти пишеш за све Србе. Такође, мислим да већина цени твој рад, као и ја.

П.С. не признај тако лако пораз, загризи језик и настави. Поздрав, --Орловић 16:08, 17. мај 2006. (CEST)[одговори]

Коментар[уреди извор]

Борисе, одрасти. --Бране Јовановић <~> 23:28, 17. мај 2006. (CEST)[одговори]

Само вас гледам :)[уреди извор]

СамоКорисник ти је лепо написао. "Википедија није ничије власништво", самим тим не можеш је напустити кад ти хоћеш. Направи своју нпр. "Бориспедију" па је напуштај кад ти је воља, овако на овој нашој српској Википедији може да се оде само онда кад већина одлучи. :)) Djus реци

Е, сад мало неозбиљно (шаљиво). Добио си доста савета, тако да ћу тај део прескочити. Морам да напоменем да си тврдоглав, својеглав, упоран и заиста вредан. Правио си разно-разне "глупости" на нашој Википедији, што је по мени занемарљиво у односу на твој допринос на истој. :) Написао си прегршт добрих чланака које са задовољством читам, и не видим разлог због којег би сада напуштао Вики. Користим прилику да ти напишем да ми се твоји поступци некада не допадају. Компромис мора постојати, не можеш зарити пете у земљу и тврдоглаво заступати неки лични став не дозвољавајући никоме да ти приђе, или недај боже промени мишљење. Што се тиче хрва.... Википедије, не могу оправдати Милошев поступак. Мислим да нико нема право да се под паролом "за опште добро" одриче било ког корисника наше Википедије, а без изјашњавања целокупне заједнице. Нама не треба "биг мама" која ће лупати пацке свакоме ко нешто "згреши". Не смемо генерализовати ничије поступке, нити их поистовећивати са нашом Википедијом. Свако од нас би требало да одговара за своје написане речи. (само се мени, некада, може одбити на глупост) Djus реци

Све ово сам написао на основу онога што сам успео да нађем и прочитам, а тиче се конфликта који су имали Борис и Милош на којекаквим белосветским Википедијама, тј. унапред се извињавам ако сам нешто пропустио а што би можда битно утицало на моје мишљење. Djus реци

У бре што сте ме сморили! Да нисте вас двојца у питању вероватно не би оволико куцкао по тастатури. Обојцу веома ценим, ценим ваш уложени труд, ценим ваше утрошено време које сте провели пишући чланке, ценим ваш целокупан рад на нашој Википедији, те стога вас молим да се уозбиљите и наставите тамо где сте стали. Написао сам ово крајње добронамерно, не желећи да се неко од вас двојице осети прозваним, или недај боже увређеним. Djus реци

Борисе, лично нисам за то да сад узмеш вики одмор, већ се баци на посао, па ако заслужиш неки дан одмора лако ћемо се договорити. Схвати да ово није твоја Википедија да узимаш одмор кад год ти падне на памет. :) Djus реци 19:27, 17. мај 2006. (CEST)[одговори]

Шефе опусти се мало, дао си велики допринос нашој википедији и доказао своје квалитете. Немој падати на ситним стварима, и понашати се као дете. Послушај понекад савет других, старијих, па и млађих корисника и уживај мало у свом раду и својим (и другим) чланцима, као што смо и ми уживали читајући их. --Влада 01:21, 18. мај 2006. (CEST)[одговори]

Ево унео сам ја данас неке чланке, везано за НДХ.

Само код логора кад сам уносио Паг видим да су то била два логора , од којих један имамо посебно у списку. А код логора Госпић и Јадовно овде су унесена као 2 а негде се сматра да је то један логор, тј. да је Госпић логор а Јадовно стратиште (јаме) где су бацане жртве. тако да ћу видети да ли ту нешто да спајам или раздвајам.

--Branko1408 04:27, 18. мај 2006. (CEST)[одговори]

ОК, нећу дирати, само ћу ти послати ако нађем неки добар извор.

--Branko1408 04:31, 18. мај 2006. (CEST)[одговори]

Јадовно је био пре свега систем од више јама где су бацани људи, тако да нема он тачну површину а ни број жртава се не може тачно утврдити. Пред рат су почеле да се ваде кости из неких јама али сад од тога неће бити ништа.

Не знам за овај шаблон , мислим да га не треба убацивати осим ако нема неке преке потребе. Пошто већ имамо шаблон за НДХ где су логори, и имамо негде и шаблон за страдање срба, тако да би 3 већ било превише.

Иначе код логора више волим да ставим неколико мањих слика уколико постоје.

Сада је овде јутро и ја идем из куће за десетак минута па ћу те контактирати вечерас око нових идеја за чланке.

--Branko1408 07:16, 18. мај 2006. (CEST)[одговори]

Ма смислићемо нешто. Мада јесте мало напорно писати само о злочнима.

--Branko1408 07:36, 18. мај 2006. (CEST)[одговори]

Ајде ти преведи стару градишку са енглеског, кратко је, а можеш и вешање у НДХ.

--Branko1408 07:42, 18. мај 2006. (CEST)[одговори]

Палацо Пити[уреди извор]

Још нисам био у Фиренци, али можда ускоро посетим. Сад сам у Торонту, па ми је далеко. Нема везе што ниси ти написао, написаћеш нешто друго. Поздрав, --Јакша 07:54, 18. мај 2006. (CEST)[одговори]

Хвала на гостопримству. И ти си добродошао код мене ако си у Торонту :) Сад нам је киша, али је обично стално сунчано, чак и зими. Није тако страшно (као што се прича). Чикаго, Детроит и Бафало имају много више снега, рецимо. Знам да сви хвале Ванкувер по клими.

И ја сам путовао по Италији (некад), али ништа јужније од Болоње. Интересантно да ти се Сицилија највише допада. Проверићемо.

Поздрав, --Јакша 17:33, 18. мај 2006. (CEST)[одговори]

Храброст[уреди извор]

Поштовани колега. Није храброст на хрватској википедији написати «Живела Србија», није храброст ни попети се на споменик Бана Јелачића у срцу Загреба и викати «Ово је Србија!» . Храброст је после ТОГА сићи са споменика. Ти пишеш добре чланке, доста тога си урадио за поштовање. Али немој бити као она крава која пошто да млеко то све шутне. Дакле ако си ти администратор на српској википедији, ти треба да дајеш пример а не да се бијеш по сеоским крчмама. Није исто ако анонимни корисник оде на хрватску википедију и направи ексцес и ако то уради угледни администратор српске википедије. Ако ништа друго треба да мислиш на Србе који живе у Хрватској и којима твоје понашање неће побољшати услове живота. А што се тиче Милоша имам ту предност у односу на тебе да га лично познајем. Милош није случајно председник викимедије-СЦГ. Милош је то својим радом и делима заслужио. Милош је био тај који је обезбедио простор у Дому омладине Београда, Милош је покренуо и добрим делом и реализовао настанак Викимедије СЦГ. Милош је човек који покреће многе ствари. Да не бих испао Милошев апологета, могу ти рећи да смо и нас двојца имали «кратак спој» али смо то у тишини на културан начин превазишли. Према томе скупљање гласова људи који те моле да останеш и који треба да се поларишу дали су за тебе или не... Мислим да је ипак суштина у томе да покажеш зрелост, да схватиш да је компромис добар део наших живота и да не може увек да се победи. Одлука је на теби. --Goldfinger 10:55, 18. мај 2006. (CEST)[одговори]

Боље изгледа теби, мени је бољи онај тамо на цитатима, пробај само да промениш фонт, и да слова не буду дебела, а да остану курзивна. Кад сам причао са дечком који је правио садашњи лого тражили смо неки ћирилички ручно писани фонт али на брзака нисмо могли пронаћи па нам треунтни лого изгледа онако. --СашаСтефановић 12:09, 18. мај 2006. (CEST)[одговори]

За одлазак[уреди извор]

Ово никад до сада није упалило. Ми Срби смо тврдоглав народ и не вреди нас молити. Зато, иди. Врати се када будеш био спреман да преузмеш одговорност за своје поступке. Из истог разлога, предложио бих да се корисник Милош оштро опомене због олаке употребе речи срање у комуникацији са другим члановима заједнице. --Краљевић Марко 11:46, 18. мај 2006. (CEST)[одговори]

Краљевина Србија и Југославија[уреди извор]

Пошто си ти написао првобитно написао ове чланке, волео бих да чујем твоје мишљење о допунама и изменама, предлоге, критике итд. на све што сам урадио на њима. Није још готово, али боље реци да на време мењам ако треба. Исто проширивање планирам и за СФРЈ, тако да реци шта мислиш и поводом тога.

Е да, и где се изгуби моја несуђена Златна споменица?:)Велимир85 17:30, 18. мај 2006. (CEST)[одговори]