Разговор са корисником:PANONIAN

Из Википедије, слободне енциклопедије

Reference[уреди]

Da li postoji referenca ka tim knjigama? -- Bojan  Razgovor  04:14, 21. јун 2014. (CEST)

Pa trenutno ne postoje direktni linkovi iz teksta članka do tih knjiga, ali one su korišćene za pisanje teksta članka i stavljene su kao takve u spisak literature. Ja mogu lako staviti "ref" linkove do tih knjiga u sam tekst, ali je problem što Nimčević te knjige briše iz spiska. Ti istorijski atlasi su izvor podataka kako za granice, tako i za status i godine formiranja ili ukidanja pojedinih istorijskih teritorija, znači u njima ima gomila relevantnih i korisnih podataka. Na primer, pogledaj uvodni deo članka Istorija Vojvodine. Taj spisak država koje su upravljale područjem Vojvodine sam napravio na osnovu tih istorijskih atlasa, takođe sam iz njih uzimao i neke podatke za teritorijalnu organizaciju Habzburške monarhije u odeljku "Habzburška uprava", itd. Dakle, radi se o literaturi koja je korišćena za pisanje članka. PANONIAN (разговор) 10:46, 21. јун 2014. (CEST)

Politički sistem[уреди]

Što se tiče šablona....ovo za simbole, ne treba, bar po meni da stoji dole u šablonu, nego gore da se namesti nekako ispod slike grba, malim slovima veza za taj članak...dole gde se nabrajaju organi ne treba da stoji...

Što se tiče ustava...hm...u ustavu je i predviđena institucija teritorijalne autoinomije i AP je kao i takva izričito navedena u ustavu...mislim da bi pogrešno bilo da se navede samo statut u šablonu jer on -proizilazi- iz ustava....idealno bi bilo da vikiveza Ustav Srbije pravi preusmerenje na deo člnaka ustava -teritorijalno uređenje- kako je već napisano u članku o ustavu, ili još bolje stilski, da stoji --Statut---, a u zagradi prema Ustavu Srbije...pritom vodeći ka sedmom delu ustava (na izvorniku) u kojem se uređuje materija autonomije, statuta...to bi bilo najbolje enciklopedijski...

...Što se tiče opština i okruga, koliko znam to je materija republičke nadležnosti (prevashodno) i time se (uglavnom) ne bavi pokrajina, osim što ustav kaže da sarađuje sa jedinicama lokalne samouprave...tako da mislim da te dve kategoije tu nisu potrebne u šablonu....

to je što se tiče šablona....a što se tiče članka...tu ima ihaha još da se dodaje i piše i preuređuje....ideja mi je ovog leta da skupim literaturu da uredim članke o ustavnim organima zemlje (Narodna skupština, vlada...), tako da će tu biti i literature o ovoj tematici, pa ću se i time malo pozabaviti...--Ivan_FPN92 (разговор) 08:02, 5. јул 2014. (CEST)

Називи округа[уреди]

Добро питање. Ово јесте главни извор, али из њега није јасно да ли је званични назив Банатски округ, Округ Банат, Банатска жупанија или Жупанија Банат. Јеси ли успио ти да нађеш нешто прецизније о томе?--Слободни 16 kmtbr.jpg умјетник 08:36, 9. јул 2014. (CEST)

Свака част за труд, у праву си, немам шта да додам. Надам се само да ћемо једном сазнати нешто више из периода 1921 — 1922.--Слободни 16 kmtbr.jpg умјетник 12:00, 9. јул 2014. (CEST)

Mislim da bi tamo bilo bolje navesti ove dvije od 1921, a pomenuti i to da je bilo promjena u periodu 1918 — 1921. Da ne komplikujemo, pošto nismo sigurni tačno kada i o kakvim se promjenama radi.--Слободни 16 kmtbr.jpg умјетник 16:21, 9. јул 2014. (CEST)