Ралф Шеперс

С Википедије, слободне енциклопедије
Ралф Шеперс
Ралф Шеперс 2016. године
Лични подаци
Име по рођењуRalf Scheepers
Датум рођења(1965-02-05)5. фебруар 1965.(59 год.)
Место рођењаЕслинген, Западна Немачка
Музички рад
Активни период1980 – данас
ЖанрХеви метал, Пауер метал
ИнструментВокал
Остало
Повезани чланциПрајмал фир, Гама реј, Хеловин
Веб-сајтprimalfear.de

Ралф Шеперс (нем. Ralf Scheepers; Еслинген, 5. фебруар 1965) је певач немачког пауер метал бенда Прајмал фир. Има карактеристични глас високог регистра који делимично подсећа на глас Роба Халфорда из Џудас Приста. Певао је у бендовима Гама реј, Тајранс пејс и Хеловин, иако са Хеловином није снимао албуме. Поред тога, гостовао је на албумима бендова Терион и Ерион.

Биографија[уреди | уреди извор]

Почео је певати 1980. године у бенду Тајранс пејс. Током 1986. је певао на неколико концерата са Хеловином, на којима је мењао Каи Хансена, који је у то време престао истовремено свирати и певати и посветио се гитари. Група из Хамбурга је била близу одлуке да га ангажује за стално, али су на крају ипак позвали Михаела Кискеа. Како је Хансен 1989. године напустио бенд, он и Ралф су се поново нашли на истом путу - настао је Гама Реј. Ралф је у Гама реју био све до 1995. године, када је одлучио да се такмичи за упражњено место певача Џудас приста по одласку Роба Халфорда, али је изгубио у корист Тима „Рипера“ Овенса. Истовремено му је и Хансен поставио ултиматум - у то време је Шеперс живео далеко од Хамбурга, па није увек учествовао у активностима бенда - да се посвети потпуно бенду преселивши се у Хамбург или да напусти бенд. Како је приступање британском саставу још увек било могуће, Ралф је донео одлуку да напусти Гама реј. Напустивши Гама реј, наишао је и на одбијање из Џудас Приста, уз образложење да његов глас сувише личи на глас Халфорда.

Након 3 године непојављивања добио је позив Мета Синера да оснују Прајмал фир, бенд у коме је његов глас дошао до пуне афирмације, у коме пева од тада.

Дискографија[уреди | уреди извор]

Тајранс пејс[уреди | уреди извор]

Гама реј[уреди | уреди извор]

Прајмал фир[уреди | уреди извор]

Спољашње везе[уреди | уреди извор]