Теорија о древним астронаутима

Из Википедије, слободне енциклопедије
Древни астронаути.
Древни астронаути.

Теорија о древним астронаутима (енгл. Ancient astronaut hypothesis) је псеудо-научна теорија која тврди да су интелигентна ванземаљска бића посетила Земљу и контактирала са људима у антици и праисторији. Многи верују да је овај контакт утицао на развој људске културе, технологије и религија. Теорије о древним астронаутима се појављују и у научној фантастици. У другој половини 20. века, мгоно научника говори да је ова теорија истинита. Неки од њих су Ерих фон Деникен и Дејвид Ајк. Претпоставља се да су за време каменог доба, интелигента створења из свемира посетила Земљу[1][2][3][4].

Заговорници хипотезе о древним астронаутима често тврде да су људи, потомци или креација ванземаљаца који су слетели на Земљу пре неколико хиљада година. Такође се верује и да је људска култура, религије и знање дошло од ванземаљаца. Верује се да су они такође направили Египатске пирамиде, Моаи скулптуре на Ускршњем острву, Наска линије и остале грађевине за које се не зна како су направљене[5][6][7].

Веровање древних народа[уреди]

У близини јапанског града Јамагата, откривен је око 4000 година стар гроб. То је био кнежевски гроб украшен са разним цртежима. На једном од њих се виде кнез или краљ који поздравља 7 летећих дискова. Јапански археолог Јошивуки Танге каже како су ти дискови НЛО-и.

Запис о виђењу ватрених обруча у древном Египту и Римском Царству[уреди]

Занимљива је чињеница да су древни Египћани непоколебљиво веровали да њихови богови у "небеским лађама" путују "небеским Нилом" - Млечном стазом - те да редовно навраћају на Земљу. Египћани су одувек веровали да су њихови владари (фараони) земаљски потомци небеских богова те да се они после смрти на својим "небеским баркама" враћају у свој "небески дом". Према традиционалном египатском веровању да свако збивање на небу нужно има свој земаљски одраз, постаје разумљиво зашто су Египћани увек били толико оријентисани на пажљиво посматрање кретања звезда и небеских појава[8].

У храму египатског фараона Сетија I пронађене су камене греде са необичним знаковима на себи. Они нису слични нити 1 врсти хијероглифа. Једно од највећих археолошких открића које би могло доказати долазак интелигентних бића из свемира на Земљу је наводни ванземаљски запис пронађен непосредно пре почетка Другог светског рата на планинском масиву у провинцији Сечуан у Кини. 1937. и 1938. је тамо тим кинеских археолога изводио детаљан преглед планинских пећина. Наводно је једна од тих пећина изграђена модерном технологијом[9].

Тела ванземаљаца[уреди]

Наводна лобања ванземаљца.
Наводна лобања ванземаљца.

Пронађено је много костију и лобања за које се не зна од које су врсте животиње. Верује се да су то лобање ванземаљаца. Близу Наска линија пронађена је лобања која је издуженија од лобање човека. Потиче из периода између 200. п.н.е. и 100. п.н.е.. Такве лобање су највероватније настале Вештачком деформацијом на лобањи. Неки верују да то нису деформисане лобање, него лобање ванземаљца.[10]. 19. децембра 2012. је у близини мексичког села Онавас пронађена лобања која изгледа као лобања ванземаљца. Међутим, научници верују да је то само лобања промењеног облика[11].

Референце[уреди]

 1. ^ Darling, David. „paleocontact hypothesis“. The Encyclopedia of Science Приступљено 20 January 2013. 
 2. ^ Lieb, Michael (1998). Children of Ezekiel: Aliens, Ufos, the Crisis of Race, and the Advent of End Time. Duke University Press. стр. 250. ISBN 0-8223-2268-4. 
 3. ^ Cithara. St. Bonaventure University. 1961. стр. 12. 
 4. ^ Von Däniken, Erich (1984). Chariots of the Gods. Berkley Pub Group. ISBN 0-425-07481-1. 
 5. ^ Olien, Michael D. (1978). „Did Ancient Astronauts Bring Civilization?“. The human myth: An introduction to anthropology. USA: Harper & Row. стр. 236–241, 245, 255. ISBN 0-06-044918-7. 
 6. ^ Ancient Astronauts; article; Weekly World News Apr 3, 2001
 7. ^ Harrold; "Noah's Ark and Ancient Astronauts: Pseudoscientific Beliefs About the Past Among a Sample of College Students;" The Skeptical Inquirer; vol 11.1; 1986: 61; Committee for the Scientific Investigation of Claims of the Paranormal; 13 Dec 2010.
 8. ^ http://endofdays.bloger.index.hr/post/drevni-narodi-dalekog-istoka-/483429.aspx
 9. ^ http://www.ufocasebook.com/chinesedisks.html
 10. ^ http://bookofnorm.blogspot.com/2012/04/weird-shit-of-day-artificial-cranial.html
 11. ^ http://www.krajina.ba/92252/video-vanzemaljska-lobanja-otkrivena-na-meksickom-groblju/

Спољашње везе[уреди]