ФК Братство Козинци

С Википедије, слободне енциклопедије
ФК Братство
Пуно имеФудбалски клуб Братство
Основан1954.
СтадионКозинци
Капацитет500
ПредседникЉубимко Чакаљ
ТренерМирко Слијепчевић
ЛигаТрећа Лига РС
2007-08Друга лига РС - Запад, 11
Домаћа опрема
Гостујућа опрема
ФК Братство Козинци - сезона 06/07

Фудбалски клуб Братство из Козинаца је основан 1954. године. Од 2008. је члан Треће лиге Републике Српске.

Значајнији резултати клуба су почели у јануару 2006. године, када је на чело екипе дошао шеф стручног штаба Мирко Слијепчевић. У том тренутку ФК Братство се налазио у Трећој лиги Републике Српске, па је циљ био улазак у Другу лигу.

Мјештани Козинаца у великој мјери подржавају клуб, а основана је и школа фудбала.

Мирко Слијепчевић је прије доласка у Козинце увео ФК Омладинац из Брестовчине у Прву лигу, био је тренер ФК Слога ДИПО и спортски директор ФК Козара.

Трећелигашки успјеси[уреди | уреди извор]

ФК „Братство“ је у сезони 2006/07 у 22 одигране утакмице забиљежио 20 побједа и 2 пораза, уз гол-разлику 67:15. Поред шампионске титуле, у тој сезони је Братство освојило и Куп општинског фудбалског савеза Градишка. Најбољи стријелци лиге били су нападачи овог тима Менсур Демо и Марко 3ец са по 20 постигнутих голова.

Друголигашки (не)успјех[уреди | уреди извор]

У сезони 2007/08. ФК Братство је имало за циљ да опстане у другој лиги. Због реформације Друге лиге, тј. стварања заједничке Друге лиге РС, то би постигли тако што би завршили сезону на једном од првих осам мјеста, али им то није пошло за руком. Идућу 2008/09. сезону ФК Братство ће играти у Трећој лиги РС, поново на челу са бившим тренером Мирком Слијепчевићем, али играчки знатно ослабљени.

Види још[уреди | уреди извор]

Спољашње везе[уреди | уреди извор]