ФК Партизан Бумбарево Брдо

Из Википедије, слободне енциклопедије
ФК Партизан Бумбарево Брдо
FK Partizan Bumbarevo Brdo.gif
Основан 1. мај 1946.
стадион Стадион Бумбарево брдо, Бумбарево Брдо
(капацитет: :1.000)
Лига Српска лига Запад
2012/13. Српска лига Запад, 14.[1]
Тимске боје Тимске боје Тимске боје
Тимске боје
Тимске боје
 
Домаћи дресови
Тимске боје Тимске боје Тимске боје
Тимске боје
Тимске боје
 
Гостујући дресови

ФК Партизан Бумбарево Брдо је фудбалски из Бумбаревог Брда, Србија, основан 1. маја 1946. године. У сезони 2009/10. екипа се такмичила у зони Дунав и заузела прво место, па ће од сезоне 2010/11. такмичење наставити у Српској лиги Запад, трећем такмичарском нивоу српског фудбала. У првој сезони у Српској лиги Запад Партизан је освојио треће место. Боја клуба је црно-бела. Стадион прима око 1000 гледалаца.

Историја[уреди]

Клуб је основан 1. маја 1946. Група чланова партије, СКОЈ-а и други грађани, окупили су се у црквеном дворишту и дали име првом званичном клубу Бода Радоњић-Бумбарево Брдо. Име је дато по тадашњем борцу у партизанској јединици, који је погинуо на Сремском фронту.

Давне 1955. године, због нових прописа клуб није могао да носи име Бода Радоњић већ само Бода. Пошто су у Бумбаревом Брду једни навијали за Партизан, а једни за Црвену звезду, предложено је да се клуб назове или Партизан или Црвена звезда. Подељени су листићи и почело је гласање. Победили су навијачи Партизана тесним резултатом. Од тада клуб носи име Партизан Бумбарево Брдо.

Види још[уреди]

Референце[уреди]

Спољашње везе[уреди]