Фарма (Србија)

Из Википедије, слободне енциклопедије
Disambig.svg
Друга значења су пописана у чланку Фарма (вишезначна одредница).
Фарма
Лого Фарме
Жанр: Ријалити шоу
Земља: Србија
Босна и Херцеговина
Црна Гора
Производња: РТВ Пинк
Водитељи: Огњен Амиџић и Александра Јефтановић
Емитује: РТВ Пинк

Фарма је ријалити шоу у Србији који се приказује на РТВ Пинк.

Историјат[уреди]

Прва сезона Фарме — победник Милан Топаловић Топалко[1] Друга сезона Фарме — победник Милош Бојанић[2] Трећа сезона Фарме — победница Катарина Живковић[3] Четврта сезона Фарме — победник Сулејман Хаљевац Мемо[4] Пета сезона Фарме — победница Јелена Голубовић

Фарма је ријалити шоу који се емитује широм света. Овај веома популарни шоу настао је као производ шведске продукцијске куће „Стрикс“. После великог успеха у матичној држави, „Фарма“ се преселила У Норвешку, потом и у Уједињено Краљевство, Француску, Шпанију, Италију, Мађарску, и још тридесетак земаља широм света.

„Фарма“ је ријалити-шоу који је надмашио све рекорде гледаности у читавој Европи, не само због знатижеље како ће се познати снаћи у сеоским условима — већ и због свађа, туча, псовки и бизарних ситуација са којима се се фармери свакодневно суочавају.

Академик Иван Јевтић је на редовној годишњој скупштини САНУ 30. маја 2013. предложио да се укину ријалити програми „Велики брат“ и „Фарма“.[5]

Концепт[уреди]

У селу Лисовић, општина Барајево, на преко два хектара земље је изграђена фарма заједно са помоћним објектима као што су: свињац, штала, сеник, радионица, башта, кокошињац и тор, смешта се двадесетак познатих личности које се за нешто дуже од три месеца боре за награду од 100.000 или 50.000 евра, и на којем ће живети без струје, текуће воде, хранећи себе биљкама које ће сами и узгајати, и млеком и месом домаћих животиња о којима сами брину.

Концепт је у свакој земљи веома сличан. Сваког понедељка бира се се „недељни газда“ који води фарму и заводи ред и дисциплину.

Сезоне[уреди]

До данас су емитоване прва, друга, трећа, четврта, пета „Фарме“ и све су ВИП формата.

Учесници четврте сезоне били су: репер Ненад Алексић (Ша), пјевач Данијел Алибабић, глумица Гордана Бјелица, супружници Душко Дуле Богдановић и Радојка Богдановић, пјевачица Гордана Гоца Божиновска, пјевачица Сандра Валтеровић (Секси Сандра), пјевачица Савка Газивода (Сашка Каран), композитор Назиф Гљива, старлета Станија Добројевић, музичар Зоран Јагодић (Руле), пјевач Екрем Јеврић (Господа), пјевачица Зорица Марковић, пјевач Андрија Аки Марковић, глумица Тијана Мацура, пјевач Филип Митровић, манекенка Јована Николић, пјевач Милан Обрадовић (Мики Мећава), пјевач Андрија Ера Ојданић, манекен Филип Панајотовић, спортисткиња Љуба Пантовић, глумица Марија Петронијевић, комичар Милан Радоњић (Милан Тарот), пјевачица Весна Ривас, пјевачица Дарија Станојевић, пјевач Амел Ћеман (Ћемо), сликар Сулејман Хаљевац (Мемо) и пјевачица Драгана Шарић (Беби Дол).

У петој сезони је између осталих учествовао и Јездимир Васиљевић, који је накада водио пирамидалну Југоскандик банку.[6]

Референце[уреди]

Спољашње везе[уреди]