Форум (интернет)

Из Википедије, слободне енциклопедије
Приказ једне странице форума са емоцијама и порукама

Интернет форум је веб апликација за провођење дискусија између његових чланова. Још су познати под називима веб или интернет форуми, дискусиони форуми, дискусионе групе, bulleting boards, или једноставно форум. Термин форум може да се односи на целу заједницу или групу са специфичним интересовањем. Поруке у овим форумима су груписане према категоријама, темама или хронолошки.

Чланство у форумима[уреди]

Многи форуми омогућавају нерегистрованим или анонимним посетиоцима читање дискусија, али за активно учествовање потребна је бесплатна регистрација. Регистровани чланови могу да поставе нове теме, одговарају на постојеће и шаљу међусобно приватне поруке.

Администратори и модератори[уреди]

Администратори форума имају могућност да мењају, бришу, померају или да на било који начин модификују сваку појединачну тему на форуму. Модератори имају дио ових овлашћења, а зависно од врсте форума зависи и ова структура и привилегије.

Форуми и бонтон[уреди]

Сваки форум има своја правила о кориштењу. У већини случаја, уколико се не поштују, модератори ће појединим члановима забранити даље учествовање у дискусијама.

Извори[уреди]

Спољашње везе[уреди]