Assassin's Creed II

Из Википедије, слободне енциклопедије
Assassin's Creed II
Развио Убисофт Монтреал
Погон Анвил
Датум(и) објављивања PlayStation 3 & Xbox 360
17. новембар 2009.
Жанр(ови) Отворен свет, акциона авантура
Платформе Рачунар, плејстејшн 3, иксбокс 360
Начин контроле џојстик, миш и тастатура
Претходник Assassin's Creed

Assassin's Creed II је видео-игрица награђивана историјско акциона авантура развијена од стране компаније Ubisoft Montreal. Ово је друга игра у Assassins's Creed серијалу. Представља наставак на догађаје из првог наслова из серијала Assassins's Creed из 2007. године. Видео-игра је за конзоле објављена у новембру 2009, а за виндоуз платформу у марту 2010. Њен директни наследник, Assassin's Creed: Brotherhood, је објавњен у новембру 2010.

Заплет[уреди]

На почетку игре Дезмонд je joш увек заробљен од стране компаније Абстерго али га ускоро спашава Луси Стилман која је члан убица (енг.Assassins). Она га упознаје са још две убице: Историчарем Шоном Хејстингсом и експертом за компјутере Ребеком Крејн. Дезмонд кроз Анимус 2.0 упознаје његовог претка из Ренесансне Италије под именом Ецио Аудиторе да Фирензе (енг.Ezio Audittore da Firence). Он је син богатог банкара који је био члан асасина, након убиства његовог Оца, старијег и млађег брата, Ецио се свети и постаје асасин.

Новине[уреди]

У овом делу игре играч може да рукује са више оружја него у првом делу. Играч може да посети ковача за куповину оружја, доктора за куповину лека и отрова, кројача за куповину одеће и продавача уметничких дела како би повећао приход. У овом делу игре Асасин може да плива, што није било могуће у првом делу игре.