Falkon Nordvest

Из Википедије, слободне енциклопедије
Falcon Northwest
Врста предузећа Privatna
Година оснивања 1992


Седиште Medford, Oregon USA
Руководиоци Kelt Rivs (engl. Kelt Reeves), Predsednik
Производ(и) Desktop laptop
Веб презентација www.falcon-nw.com

Falkon Nordvest (engl. Falcon Northwest) je kompanija koja proizvodi lične računare sa sedištem u Medford, Oregon, USA. Osnovana je 1992. od strane sadašnjeg predsednika Kelt Rivs-a (engl. Kelt Reeves). Kompanija je od svog osnivanja fokusirana na najsavremenije sisteme za CAD aplikacije. Funkcionisanje je ograničeno na naručivanje proizvoda preko interneta i telefonom jer kompanija nije potpisala ugovor sa nekim preprodavcem. Kompanija takođe radi profesionalno obojena kućišta koje ponekad naručuju kompanije kada prave svoje promocije.

Uspeh firme počinje sa serijom modela Meč 5 (engl. Mach V) koji je po Falkonu nudio najbolje performanse u kompjuterima za igrice. 2000. godine su pustili u prodaju Talon model. Kasnije je kompanija proizvela i desktop model malih dimanzija nazvan FregBoks (engl. Fragbox). Tu su i Fregbuk (engl. Fragbook) laptopi.

Falkon Nordvest se tradicionalno utrkuje sa kompanijama koje prodaju kompjutere za igrice (takozvani gejmer kompjuteri) kao što su Elienwer (engl. Alienware), Velositi majkro (engl. Velocity Micro), Vigor Gejming (engl. Vigor Gaming), Vudu PiSi (engl. VoodooPC) i LenSlajd Gejming PiSi (engl. LanSlide Gaming PCs).


Spoljašnje veze[уреди]