Moj mali poni: Prijateljstvo je čarolija

Из Википедије, слободне енциклопедије

Moj mali poni: Prijateljstvo je čarolija (engl. My Little Pony: Friendship is Magic) je animirani crtani film za više uzrasta u 5 sezone, u kom jedan od glavnih likova, Tvajlajt Sparkl (енгл. Twilight Sparkle), saznaje da učenje i knjige nisu nimalo važnije od njenih novostečenih prijateljica. Princeza Selestija joj je naglasila da u Ponivilu pronađe prijatelje, jer je pretpostavila njenu sudbinu.

Likovi

  • Tvajlajt Sparkl (енгл. Twilight Sparkle) Jednorog, njen element je element magije. On spaja ostale i tako čarolijom prijateljstva spašava Ekvestriju od neprijatelja. U trećoj sezoni postaje princeza, jer je otkrila i dovršila jednu od najmoćnijih čarolija koju je Bradata Zvezda Kovitlac započeo, ali koju nikako nije znao rešiti. Uvek uz sebe ima svog pomocnika-zmaja Spajka
  • Reriti(енгл. Rarity). - Takođe jednorog, njen element je element velikodušnosti. Prati sve modne trendove u Ekvistriji, a i sama je dizajnerka. Njena sestra se zove Sviti Bel (енгл. Sweetie Bell). Zmaj Spajk (енгл. Spike). je zaljubljen u nju.
  • Flotersaj(енгл. Fluttershy). - Njen element je element je element dobrote. Ona je najsporiji pegaz u Ekvistriji, ne ume da se bori za sebe, ali će za prijatelje uvek uraditi sve.
  • Rejnbov Des (енгл. Rainbow Dash). - Njen element je element odanosti. Ona je najbrži poni u Ekvestriji u kategoriji letenja.Izvela je legendarni Sonicni dugobum probivsi barijeru i brzinu zvuka. Njen san je da se pridruži Vonderboltsima, njenim jedinim ravnim pegazima u brzini. vonderbolt su pobednicki tim Klaudsdejla.
  • Pinki Paj (енгл. Pinkie Pie). - Njen element je element smeha. Ona je najveseliji poni u Ekvistriji. Voli da pravi žurke i zabave.
  • EplDzek (енгл. Applejack). - Njen element je element iskrenosti. Ima mlađu sestru Eplblum i starijeg brata Big Mekintoša. Zajedno sa bakom Smit, rade u Slatkom Jabukovom Voćnjaku, njihim usevima i stablima jabuka.
  • Spajk (енгл. Spike). - je prijatelj i šegrt Tvajlajt Sparkl. On je zmaj koji priča i pomaže Tvajlajt u raznim eksperimentima i čarobnim poduhvatima.
  • Princeza Selestija (енгл. Princess Celestia).- Ona vlada čitavom Ekvestrijom uz pomoc svoje mlađe sestre Lune.Ona upravlja Mesecem, a Selestija podiže Sunce.
  • Princeza Luna/Najt Mer Mun (енгл. Princess Luna/Nightmare Moon). - se transformisala u Najt Mer Mun zbog pohlepe da bude jedna jedina princeza i vladarka Ekvistrije. Nakon pobede od strane šest drugarica, vraća se u dobrodušnu princezu Lunu i vladarku lepih snova i noci.
  • Big Mek (енгл. Big Mac).

Spoljašnje veze