Moj mali poni: Prijateljstvo je čarolija

Из Википедије, слободне енциклопедије

Moj mali poni: Prijateljstvo je čarolija (engl. My Little Pony: Friendship is Magic) je animirani crtani film za više uzrasta u trenutno 4 sezone, u kome jedan od glavnih likova, Tvajlajt Sparkl ili Večernja Iskra (енгл. Twilight Sparkle), saznaje da učenje i knjige nisu nimalo važnije od njenih novostečenih prijateljica. Princeza Selestija joj je naglasila da u Ponivilu pronađe prijatelje, jer je pretpostavila njenu sudbinu. Sinhronizaciju na Srpski jezik uradili su Studio Studio za kanal Minimax i Loudworks za kanal Mini. Kanal Minimax trenutno emituje 4 sezonu, dok je kanal Mini završio emitovanje sezone 2.

Likovi

  • Tvajlajt Sparkl ili Večernja Iskra (енгл. Twilight Sparkle) Jednorog kasnije Alikorn, njen element je element magije. On spaja ostale i tako čarolijom prijateljstva spašava Ekvestriju od neprijatelja. U trećoj sezoni postaje princeza, jer je otkrila i dovršila jednu od najmoćnijih čarolija koju je Bradata Zvezda Kovitlac započeo, ali koju nikako nije znao rešiti. Uvek uz sebe ima svog pomocnika-zmaja Spajka ili Bodlju.
  • Reriti ili Divna(енгл. Rarity). - Takođe jednorog, njen element je element velikodušnosti. Prati sve modne trendove u Ekvistriji, a i sama je dizajnerka. Njena sestra se zove Sviti Bel ili Slatka Bela (енгл. Sweetie Bell). Zmaj Spajk ili Bodlja (енгл. Spike). je zaljubljen u nju.
  • Flateršaj ili Tihana(енгл. Fluttershy) Pegaz. - Njen element je element je element dobrote. Ona je najsporiji pegaz u Ekvistriji, ne ume da se bori za sebe, ali će za prijatelje uvek uraditi sve.
  • Rejnbou Deš ili Šarenlota (енгл. Rainbow Dash). - Takođe pegaz, njen element je element odanosti. Ona je najbrži poni u Ekvestriji u kategoriji letenja. Izvela je legendarni/u Sonicni dugobum ili Zvučnu dugu probivsi barijeru i brzinu zvuka. Njen san je da se pridruži Vonderboltima ili Brzim Munjama, njenim jedinim ravnim pegazima u brzini. Vonderbolti ili Brze Munje su pobednički tim Klaudsdejla ili Oblakograda.
  • Pinki Paj ili Rozeta (енгл. Pinkie Pie). - Njen element je element smeha. Ona je najveseliji poni u Ekvistriji. Voli da pravi žurke i zabave.
  • Epldžek ili Jabuklina (енгл. Applejack). - Njen element je element iskrenosti. Ima mlađu sestru Eplblum ili Malenu i starijeg brata Mekintoša. Zajedno sa bakom Smit ili bakom Zelenom, rade u Slatkom jabukovom voćnjaku ili Slatkom jabučkom vrtu, njihim usevima i stablima jabuka.
  • Spajk ili Bodlja(енгл. Spike). - je prijatelj i šegrt Tvajlajt Sparkl ili Večernje Iskre. On je zmaj koji priča i pomaže Tvajlajt ili Iskri u raznim eksperimentima i čarobnim poduhvatima.
  • Princeza Selestija (енгл. Princess Celestia). - Ona vlada čitavom Ekvistrijom uz pomoć svoje mlađe sestre Lune. Ona upravlja Mesecom, a Selestija podiže Sunce.
  • Princeza Luna/Najtmer Mun ili Mesečeva Zlogriva (енгл. Princess Luna/Nightmare Moon). - se transformisala u Najtmer Mun zbog pohlepe da bude jedna jedina princeza i vladarka Ekvistrije. Nakon pobede od strane šest drugarica, vraća se u dobrodušnu princezu Lunu i vladarku lepih snova i noći.
  • Mekintoš (енгл. Big Mac) - Jabuklinin stariji brat. Skoro svaki njegov odgovor je da ili ne.

Spoljašnje veze