Sirene (crtana serija)

Из Википедије, слободне енциклопедије
Mermaid Melody Pichi Pichi Pitch
Mermaidcast2.jpg
Sedam sirena princeza. Stoje, L-D: Koko, Sara, Karen, Noel. Kniling, L-D: Glavne uloge: Hanon, Lucija, i Rina.
マーメイドメロディーぴちぴちピッチ
(Māmeido Merodī Pichi Pichi Pitchi)
Žanr Magical girl, Music, Romance
Manga
Autor Michiko Yokote
Ilustrator Pink Hanamori
Izdavač Kodansha
Engleski izdavač Сједињене Америчке Државе Del Rey
Ciljna grupa Shōjo
Časopis Nakayoshi
Prvo izlaženje September 2003April 2005
Tomovi 7
Anime
Režiser Yoshitaka Fujimoto
Studio We've, Synergy SP
Nosilac licence Сједињене Америчке Државе ADV Films (odustao)
Anime
Mermaid Melody Pichi Pichi Pitch Pure
Režiser Yoshitaka Fujimoto
Studio Synergy SP, We'Ve
Nosilac licence Сједињене Америчке Државе ADV Films (odustao)

Sirene, engl. Mermaid Melody Pichi Pichi Pitch, jap. マーメイドメロディーぴちぴちピッチ, je japanska animirana serija scenarija Michiko Yokote, sa animatorkom Pink Hanamori. Manga strip je prvobitno objavljana u mesečnoj manga antologiji Nakayoshi. Postoje 32 poglavlja (uključujući i dve posebne priče)i dele se u sedam sezona od Kodansha.

Animirana serija je u produkciji TV-Aichi. Prva sezona, koja se sastoji od 52 epizode, je prikazana na Tv Tokiju od 5. aprila 2003. godine do 27. marta 2004 godine. Druga sezona pod imenom Mermaid Melody Pichi Pichi Pich Pure, trajala je 39 epizoda i emitovana je od 3. aprila do 25. decembra 2004. godine.

Adv filmovi stekli su licencu za animirane juna 2004 godine. po Severnoj Americi, ali je na kraju pala zbog poteškoća u pronalaženju koji podržavaju i obezbeđenje TV-emitovanja dogovora. Od 2009. godine animirani crtani je potpuno sinhronizovan, ali je i dalje zadržan na TV-Aichi. Nepoznato je da li će doći do izdanja. Iako crtani nije od tada ponovo licenciran za engleski jezik distribucije, Del Rey Manga je stekao prava za objavljivanje stripa u Severnoj Americi za publiku. Počelo je aprila 2006 god. pod imenom Pichi Pichi Pich Mermaid Melody.

Uvod[уреди]

Lucia, Princeza Sirena Severnog Pacifika, beži na površinu zbog napada na njeno kraljevstvo, nadajući se da će da pronađe svoju ljubav,dečka kog je spasila od brodoloma. Na kraju ga pronalazi, Kaita Domota. Ali pošto njen ljudski oblik,Lucia Nanami,ima malo sličnosti sa njenim oblikom sirene,Kaito je ne može prepoznati. Ona ne sme da mu kaže da je sirena,jer će se u suprotnom pretvoriti u morsku penu.Za vreme njenog boravka na površini, pokušava da pronađe način da Kaito shvati njen pravi identitet.

U međuvremenu Lucia dobija zaduženje da sakupi ostalih šest Princeza Sirena i njihove bisere da bi prizvale legendarnu boginju,Aqua Reginu,da bi mogla da zaustavi napade zlih morskih vila. Da bi ispunila misiju ,udružuje se sa Henon i Rinom,Princezama sirenama koje su takođe izašle na površinu. One koriste svoje bisere,pretvaraju se u pevačice i koriste svoje glasove kao jaku moć,a to im pomaže da pobede svakog neprijatelja.

Pesme[уреди]

Iako Mermaid melody Pichi Pichi Pich ne može uporediti sa bilo kojom titulom,animirane pesme se ne koriste kao špica za početak i kraj već se koristi i kao pesme koje sirene pevaju u toku bitke sa zlim morskim vilama.U svakoj epizodi se pojavi makar jedna pesma.

Vidi još[уреди]