Studio za tetoviranje

Из Википедије, слободне енциклопедије
Tattoo studio, deo gde se tetovira

Studio za tetoviranje ili tattoo studio je prostor gde se obavlja proces tetoviranja.

Postoje mnogi obrasci kako treba da izgleda jedan tattoo studio i koje sve uslove treba da ispunjava. To su uglavnom sanitarni uslovi.

Higijena u tattoo studiju[уреди]

Čistoća u prostoriji gde se tetovira mora biti na zavidnom nivou. Da bi se ispunila ova možda najbitnija stavka, prostor mora biti prilagođen lakom i brzom čišćenju. Stolice i stolovi moraju biti lako premestivi i pogodni za svakodnevno pranje kao i sam pod koji treba da bude gladak i vodootporan (pločice ili nešto slično).

Studio mora imati vodu i mokri čvor, što podrazumeva da vodu morate imati na odvojenom mestu od toaleta.

Izgled tattoo studija[уреди]

Prostorija mora biti komotna sa određenim nameštajem koji je podesiv prema zahtevima zadatka i položaja tela klijenta. Klijent se mora osećati udobno a i sam tattoo umetnik mora biti u normalnom položaju u kom može nesmetano da crta par sati. Umetnik, pored udobnosti, mora imati sve što mu je porebno za rad nadohvat ruke tako da može nesmetano da funkcioniše.

Tetoviranje je bolan i naporan proces pa je jako bitno da prostorija ima mogućnost dobrog provetravanja ili ventilaciju jer je svež vazduh jako bitan. Pošto se tetoviranje radi na čistoj koži to često zahteva da klijent mora skinuti neke delove garderobe, samim tim prostorija mora imati i uređaj za regulisanje sobne temperature.

Svetlost je faktor koji ne sme da se zanemari. Prostorija mora biti dobro i adekvatno osvetljena. Najbolja je dnevna svetlost pa je stoga najbolje u toj prostoriji imati prozor koji bi služio i za provetravanje. Pored dnevnog svetla moraju se postaviti i pokretne lampe radi potrebe za jačim svetlom ili radu u večernjim satima.

Čekaonica, kao odvojena prostorija, treba da sadrži nameštaj za sedenje i u tim prostorijama se uglavnom nalaze katalozi sa motivima ili kompjuter za lakše nalaženje željenog tattoo motiva.

Vidi još[уреди]

Izvori[уреди]

Спољашње везе[уреди]