Supreme Ruler: Cold War

С Википедије, слободне енциклопедије
Supreme Ruler: Cold War
Supreme Ruler: Cold War
Девелопер(и)BattleGoat Studios
Издавач(и)Paradox Interactive
ПлатформеXP/Vista/Windows 7[1]
Излазак07.19.2011.[1]
Жанр(ови)Стратегија[1]
СпецификацијеRAM 1 GB,графичка картица 32 MB RAM, Direct-X 9.0[1]
Начин контролеТастатура, миш

Supreme Ruler: Cold War (срп. Врховни владар: Хлади рат) је глобална стратешка рачунарска игра коју је развила компанија Paradox Interactive и BattleGoat Studios.[1] Игра је наставак истоименог серијала Supreme Ruler, а радња игре је смештена у период Хладног рата.[1] Игра је пуштена у продају 2011. године.[1]

Радња[уреди | уреди извор]

Радња игре почиње 1949. године, и траје све до почетка 90-их година. Игра је фокусирана на сукобу између САД и Совјетског Савеза, међутим играч може да управља са било којом државом која је постојала у том периоду.

Играч може контролисати све што се дешава у држави, или контролу потпуно или делимично препустити министарствима односно рачунару. Играч може развијати инфраструктуру, индустрију, пољопривреду, рударство, истраживачки и свемирски програм, алтернативне начине за добијање енергије и оружја за масовно уништење. Игра је углавном фокусирана на развоју војске и војних технологија, али има и релативно сложен економски аспект, где је могуће контролисати где одлази новац из буџета државе као и порезе и улагања. Снага државе у игри се осим у војном смислу огледа и у бруто друштвеном производу.

Осим војно у игри се може победити и ширењем утицаја међу осталим државама као и свемирским програмом.

Спољашње везе[уреди | уреди извор]

Извори[уреди | уреди извор]

  1. ^ а б в г д ђ е „Званичан сајт издавача”. Архивирано из оригинала 12. 06. 2011. г. Приступљено 18. 01. 2014.