Tatu umetnik

Из Википедије, слободне енциклопедије
tattoo umetnik

Tattoo umetnik (majstor tetoviranja) je osoba koja se profesionalno bavi tetoviranjem. Profesionalac u ovoj oblasti mora biti likovno nadaren, upoznat sa svim zdravstvenim rizicima koje nosi sam čin tetoviranja, upoznat sa načinom korišćenja opreme za tetoviranje i mora raditi u prostoru koji je opremljen za tu vrstu posla (tattoo studio).

Izbor tattoo umetnika[уреди]

Pošto ne postoji škola u kojoj se ovaj umetnički zanat uči i studira poželjno je da ima licencu nekog već renomiranog studija za tetoviranje gde je prošao obuku. Pri izboru svog tattoo umetnika poželjno je tražiti fotografije njegovih predjašnih radova na uvid, koji Vam mogu reći dosta o samom umetniku i njegovom kvalitetu rada.

Pored fotografija znajte da jedino što vam još više može biti garant da je majstor iskusan je videti neki njegov rad uživo. Slike se mogu kompjuterski doterati i uglavnom se slikaju dok su sveže. Kod dobrih majstora tetovaže obično izgledaju mnogo bolje uživo dok je kod onih lošijih obrnuto. Takođe od majstora možete dobiti dosta korisnih saveta, i treba ih tražiti ili pitati za mišljenje.

Današnji renomirani tattoo umetnici uglavnom imaju svoje web prezentacije na kojima možete videti fotografije tetovaza koje su radili.

Reference[уреди]

Knjiga "Profesionalno tetoviranje [1]" autora Damira Stančića, ISBN....

Спољашње везе[уреди]