Warcraft II: Tides of Darkness

Из Википедије, слободне енциклопедије
Warcraft II:Tides of Darkness
Warcraft-2-Tides-Of-Darkness-Pc.jpg
Развио Blizzard Entertainment
Издавач/и Blizzard Entertainment
Дизајнер/и Рон Милар
Датум/и објављивања 9. децембар 1995.
Жанр/ови стратегија у реалном времену
Мод/ови синглплејер, мултиплејер
Платформе MS-DOS, Mac OS, Sega Saturn, Sony PlayStation, Microsoft Windows
Медијум CD-ROM
Начин контроле миш, тастатура

Warcraft II:Tides of Darkness је наставак популарне рачунарске игре Warcraft: Orcs & Humans, коју је развио Близард и издао децембра 1995. Играч може да игра или кампању орка или људи у замишљеном средњовековном свету по имену Азерот.

Игра је оригинално писана за MS-DOS, али постоји и верзија и за Mac OS. Близард је такође издао додатак Warcraft II: Beyond the Dark Portal 30. априла 1996. Касније је Близард такође издао и верзију за -{Microsoft Windows. Промене су настале када је Бетл.нет настао, дозвољавајући играчу да игра преко интернета.

Игра има кампању за једног играча за сваку страну и мултиплејер за онлајн играња на регуларним мапама и мапама коју су направили играчи.

Прича[уреди]

Прича је у оквиру борбе на различитим местима и развијањем трупа, што је и обично за ранијим стратегија у реалном времену. Игра је смештена шест година после пада Азерота у Warcraft: Orcs & Humans. Орци су одлучили да покоре земље на северу и да Лордерон постане њихово ново царство, битке које ће се одиграти биће познатије као Други рат.

Орци тј. Хорда је припремила нову инвазију на људе. Преживели са Азерота су побегли у Лордерон и заједно су се удружили фомрирајући „Савез“ да би се одбранили од Хорде. Удружили су се са виловњацима из Кел'таласа и патуљцима из Каз Модана. „Савез“ је покушавао да сузбије „Хорду“ на југу, али је Кел‘талас и Каз Модан нападнут. Постепено је „Савез“ одбијао „Хорду“, али их је издала Нација Алтерак, која је почела да ради са „Хордом“.

И сама „Хорда“ је постала подвојена када је Гулдан заједно са Стормривер кланом отишао да тражи Саргерасову гробницу, што је ослабило „Хорду“ на фронту.

Најзад „Савез“ је потиснуо „Хорду“ до њихове главне базе у Блекрок торњу, у бици код које су изгубили њиховог војсковођу Анудиана Лотара. Коначна битка се је одиграла код Мрачног Портала, пролаза између Азерота и родне планете оркова Дренора. Арчмејџ Кадгар је уништио портал, али није запечатио пролаз између два света. Ово ће омогућити Нер'зулу да лансира нову инвазију у наставку Warcraft II: Beyond the Dark Portal. Орци који нису побегли на Дренор били су убијени или заробљени у специјалним камповима. Вођа „Хорде“ Огрим Думхамер је нестао.

Спољашње везе[уреди]