Čarobnjakov šegrt

Из Википедије, слободне енциклопедије
Иди на навигацију Иди на претрагу
Čarobnjakov šegrt
Čarobnjakov šegrt.jpg
Izvorni naslov The Sorcerer's Apprentice
Žanr fantazija
Režija Dejvid Lister
(David Lister)
Scenario Bret Moris
(Brett Morris)
Producent Pol Metjuz
(Paul Matthews)
Glavne uloge Bajron Tejlor
(Byron Taylor)
Robert Dejvi
(Robert Davi)
Keli Lebrok
(Kelly LeBrock)
Muzika Pol Dukas
(Paul Dukas)
Mark Tomas
(Mark Thomas)
Godina 2002.
Zemlja Јужноафричка Република JAR
Jezik engleski
IMDb veza

Čarobnjakov šegrt (engleski: The Sorcerer's Apprentice) je fantastični film iz 2002. Iako se radnja odvija u Engleskoj, film je sniman na lokacijama u Južnoj Africi.

Zaplet[уреди]

Svakih sto godina, zla čarobnica Morgana (Keli Lebrok) se vraća i traži Fingalov talisman od Merlina, pomoću kojeg planira da uništi svet. Poslednjih 1400 godina nije uspevala... sada namerava da osvoji sve.

Mladi Ben Klark (Bajron Tejlor) seli sa svojim roditeljima u novi grad, gde se sprijatelji sa svojim starijim susedom, čarobnjakom Milnerom (Robert Dejvi). Ben je prirodno talentovan za magiju i želi da nauči sve što može od ovog starca. Ben ima isti ožiljak kao i prvobitni nosilac palice pre 1400 godina. I Morgana i Milner, za kojeg se ispostavlja da je Merlin, vide ovo kao znak da će bitka između dobra i zla biti teža i žešća nego ikada. Ben mora sam da se odluči između dobra i zla i, uvučen u bitku, mora pokazati sopstveni duh i magiju kako bi odlučio koji će put da sledi i stoga, kakva će biti sudbina sveta kakav poznajemo.

Reference[уреди]

Spoljašnje veze[уреди]