Јастреб (ваздухопловна једрилица)

Из Википедије, слободне енциклопедије
Иди на навигацију Иди на претрагу
Утва Јастреб
BAM-35-Utva Jastreb 54.jpg
Опште
Намена школска једрилица
Земља порекла  СФРЈ
Произвођач Фабрика авиона Утва

Јастреб је једноседна школска једрилица за прелазну обуку мешовите конструкције - претежно направљена од дрвета и платна, са неувлачивим амортизованим скијама за слетање испод трупа. Производила се у фабрици Утва у Панчеву.

Развој[уреди]

Првобитно је конструисана 1940. године, али због Другог светског рата прототип је израђен тек 1946, а њен конструктор, инжењер Иво Шоштарић, извео је први лет. Водећи рачуна о ергономији, Шоштарић је ножне команде извео тако да се могу подесити на земљи према висини пилота, а једрилица је опремљена и ваздушним кочницама за обрушавање чиме је омогућено извођење обуке у основним акробацијама што је демонстрирано на слету у Церкљу 1947. и за Дан ваздухопловства 1948. године на аеро-митингу у Београду.

Модели[уреди]

Уочавајући да једрилица има могућност извођења и сложенијих акробација која стварају већа оптерећења, током 1954. извршена је њена модификација тако што су јој крила ојачана упорницама. Модификовне једрилице добиле су у називу суфикс „54”.

Прве две мање серије су направљене у фабрици „Утва” у Панчеву 1948. и 1950. године. Захваљујући одличним летним карактеристикама била је врло популарна међу пилотима-једриличарима.

Коришћење[уреди]

Види још[уреди]

Извори[уреди]

  • Садржај овог чланка је једним делом или у целости преузет са Музеја ваздухопловства Београд. Носилац ауторских права над материјалом је дао дозволу да се исти објави под слободном лиценцом. Доказ о томе се налази на OTRS систему, а број тикета са конкретном дозволом је 2009082810052656.