Ја сам Луна (ТВ серија)

Из Википедије, слободне енциклопедије
Ја сам Луна
Ориг. назив Soy Luna
Жанр теленовела
Формат ТВ серија
Улоге Карол Севиља
Руђеро Паскуарели
Мајкл Ронда
Валентина Зенере
Земља  Аргентина
Локација Буенос Ајрес
Канкун
Језик шпански
Број сезона 3
Број епизода 185
Време трајања 45 минута
Емитовање
Прво
приказано на

Дизни канал Латиноамерика
Премијерно
приказивање

14. март 2016.
Званични веб-сајт
Профил на IMDb-ју

Ја сам Луна (шп. Soy Luna) аргентинска је серија, приказивана од 14. марта 2016. на Латиноамеричком Дизни каналу.[1][2] Серија је награђивана на Kids Choice Awards-у Аргентини, Мексику и Колумбији, а освојила је награду на Никелодион додели награда за омиљени програм, а номинована је за награду Мартин Фиеро 2017. године. Валентина Зенере је 3 пута освојила награду за омиљену негативну улогу, а главни глумац, Руђеро Паскуарели је 2 пута освојио награду за омиљеног глумца, а Мајкл Ронда је исту награду освојио на "Kids Choice Awards-у" у Мексику, док је главна глумица Карол Севиља три пута номинована за ту титулу, а осваја је на "Kids Choice Awards-у" у Аргентини, 2016. године. Агустин Бернаскони је на истој манифестацији, исте године освојио награду за момка у тренду, а Лионел Феро је такође био номинован.[3][4][5]

Још пре почетка емитовања серије, за њу се лепи етикета копије мегапопуларне Дизнијеве теленовеле Виолета, међутим, серија је одушевила све узрасте, па је са 20 милиона гледалаца широм света проглашена за најгледанију латино-америчку серију на свету. у Латинској Америци се ствари инспирисани серијом, попут школског прибора и ролера продају невероватном брзином, а то потврђује чињеница да данас постоји чак 4 хиљаде Ја сам Луна предмета.

Серија прати причу Луне Валенте, девојке која се из Мексика сели у Аргентину и откривање праве истине о свом пореклу. Праћена је музиком и песмама које су за кратко време постале прави хит широм света, што потврђује чињеница да уводна песма серије, "Alas" бележи 250 милиона слушалаца, а ту су и многе друге песме попут "Valiente", "¿Cómo Me Ves?", "Mírame a mí", "Vuelo", "Qué más da", као и многе друге. Клизалиште "Jam&Roller" и аутентична вила Бенсон, као и један од најпрестижнијих аргентинских колеџа, "Blake South College" дају серији посебну атмосферу.

Синопсис[уреди]

Луна Валенте живи срећан живот у Канкуну, у Мексику, радећи као достављачица у "Fudgger Wheels-у", достављајући храну ролерима, са својим најбољим пријатељем Симоном који компунује музику и свира гитару. Једног дана Луна сања сан у коме клиза уз музику на великој стази. Истог дана, у Мексико долази богата госпођа Шарон Бенсон, чија је сестра трагично настрадала у пожару са својим супругом Барни Бенсоном и ћерком Сол (за коју није сигурно да је мртва и која се још може пронаћи), који се догодио у вили Бенсон, у Аргентини. Ужурбана Луна се игром случаја на улици судари са Матеом Балсаном, лепим, али помало самоувереним дечком који је у вези са Амбар, кумицом госпође Шарон Бенсон. Игром случаја, Амбар гурне Луну у базен, а Матео је спаси, што у Амар пробуђује љубомору. Лунини родитељи, Моника и Мигел добијају пословну понуду од госпође Шарон, па буду приморани да се преселе у Буенос Ајрес, у Аргентини. Луна започиње нови живот и открива клизалиште из својих снова,"Jam&Roller" у коме добија посао помоћника на писти и креће у "Blake South College", у једном од најпрестижнијих аргентинских колеџа. Амбар одмах примети да се осећања Луне и Матеа бивају све дубља, па са својим другарицама Делфином и Јазмин, које имају канал "Fab&Chic", на коме објављују дешавања из клизалишта, чини све да Луну избаци из клизалишта и школе, међутим то јој не полази за руком. Луна и Матео се све више зближавају одбијајући да признају да је оно што од првог тренутка осећају једно према другом - љубав. Луна упознаје Нину, повучену и тиху девојку са којом постаје веома блиска и која јој постаје велика подршка. Након што и Симон дође у Буенос Ајрес, Луна наставља да живи свој нови живот, сигурна да сада има све што јој је потребно да буде срећна. Сваког дана постаје све боља у клизању и све се више прилагођава животу у Буенос Ајресу, не знајући за велику тајну која се годинама крије и која је веже, не само за Шарон, него и за целу фамилију Бенсон.

Ликови[уреди]

 • Луна Валенте (Карол Севиља) — Луна је слатка и добронамерна девојка из Мексика. Она је амбициозна и вољена и води води рачуна о својим блиским пријатељима и породици. У клизалишту "Jam&Roller" проналази прилику да комбинује две ствари које воли: клизање и плес. Талентом и упорношћу Луна постиже све што пожели.
 • Матео Балсано (Руђеро Паскуарели) — Син италијанског дипломате, Матео, живео је у многим земљама. Он је најлепши дечко у "Blake Sauth Colleg-у", тако да је попуалран и самоуверен. Матео је талентовани клизач и не пропушта прилику да покаже своје вештине у клизлаишту "Jam&Roller".
 • Симон Алварез (Мајкл Ронда) — Симон је добродушан и брижан дечко из Мексика. Воли да клиза, али његова права страст је музика. Симон је веома талентован музичар и пише оригиналне песме за гитару.
 • Амбар Смит (Валентина Зенере) — Амбар је популарна и привилегована девојка. Лепа је и то зна. Амбар је талентована клизачица и ужива у пажњи коју добија у "Jam&Roller-у"
 • Нина Самонети (Каролина Капелиоф) — Нина је стидљива и затворена девојка, а понекад и нема самопоуздања. Она је италигентна и радознала по природи. Нина воли да учи и интересује се за све око себе.
 • Шарон Бенсон (Лусила Гандолфо) — Шарон је богата и софистикована жена. Инталигентна и самоуверена, врло је амбициозна и често врло хладна.
 • Делфина 'Делфи' Алзаменди (Малена Ратнер) — Делфи је Јазминина другарица која заједно са њом води канал "Fab%Chic", на ком објављују дешава из клиѕалишта "Jim&Roller". Заједно са Јазмин и Амбар смишља планове којима ће избацити Луну из клизлаишта и школе, а самим тим и из виле Бенсон.
 • Јазмин Карбахал (Катја Мартинез) — Јазмин је Делфина другарица, и са њом води канал "Fab&Chic". Јазмин је девојка која све схвата буквално и из тога произилазе многе смешне ситуације. Јазмин је потајно заљубљена у Симона.
 • Гастон Перида (Агустин Бернаскони) — Гастон је Матеов најбољи пријатељ који је уз њега у свим ситуацијама. Увек орасположи Нину и насмеје је у најтежим тренуцима, док је потајно заљубљен у њу.
 • Тамара Риос (Луз Каприота) — Тамара је директорка клизашита "Jim&Roller". На моменте уме да буде строга, али је ведрох духа и воли свој посао.

Сезоне[уреди]

Сезона Број епизода Прва половина Друга половина
1 80
(1—80)
14. март 2016. — 6. мај 2016.

{Disney Channellatinoamerica)

4. јул 2016. — 26. август 2016.

(Disney Channel Latinoamerica)

2 80
(81—160)
17. април 2017. — 9. јун 2016.

(Disney Channel Latinoamerica)

7. август 2016. — 29. септембар 2017.

(Disney Channel Latinoamerica)

3 80
(161—240)
16. април 2018. — емитује се

(Disney Channel Latinoamerica)

непознато

(Disney Channel Latinoamerica)

Улоге[уреди]

Глумац Улога
Карол Севиља Луна Валенте
Руђеро Паскуарели Матео Балсано
Мајкл Ронда Симон Алварез
Валентина Зенере Амбар Смит
Каролина Капелиоф Нина Самонети
Лусила Гандолф Шарон Бенсон
Малена Ратнер Делфина Алзамеди
Катја Мартинез Јазмин Карбахал
Агустин Бернаскони Гастон Перида
Хорхе Лопез Рамиро Понсе
Лионел Феро Николас 'Нико' Наверо
Гастон Вието Педро Ариас
Ана Каролина Валсагина Моника Валенте
Давид Мури Мигел Валенте
Родриго Педреира Реиналдо Гутиерез
Ана Јара Ђимена 'Ђам' Медина
Кјара Парависини Ђамила 'Ђим' Санчез
Луз Крипта Тамара Риос

Референце[уреди]

 1. DisneyChannelLA (7. 02. 2016). Soy Luna: Nuevo tráiler. YouTube (на језику: Spanish). Корисна информација се налази на: 0:56. Приступљено 15. 02. 2016. 
 2. „Disney: telenovela teen Soy Luna se estrena el 14 de marzo”. diariocorreo.pe (на језику: Spanish). Приступљено 21. 02. 2016. 
 3. „Disney Channel estrenará telenovela juvenil 'Soy Luna'. Perú.com (на језику: Spanish). Приступљено 21. 06. 2015. 
 4. „Conoce a los Personajes de 'Soy Luna', la Serie Sustituta de Violetta”. El Mundo España (на језику: Spanish). Приступљено 21. 06. 2015. 
 5. L.Cibeau. „'Soy Luna', otra apuesta de Disney Channel”. Teleprograma.fotogramas.es (на језику: Spanish). Приступљено 30. 07. 2015. 

Спољашње везе[уреди]