Јесењи скитачи

С Википедије, слободне енциклопедије
(преусмерено са Јесењи скитачи (стрип))
Насловна страна ДД-124. Аутор насловнице: Анђело Стано, 2014.

Јесењи скитачи је епизода Дилан Дога објављена у свесци бр. 124. у издању Веселог четвртка. Свеска је објављена 10.08.2017. Коштала је 270 дин (2,20 €; 2,47 $). Епизода је имала 94 стране.

Оригинална епизода[уреди | уреди извор]

Оригинална епизода под називом I raminghi dell’autunno премијерно је објављена у бр. 333. редовне едиције Дилана Дога која је у Италији у издању Бонелија изашла 29.05.2014. Епизоду је нацртао и сценарио написао Фабио Челони, а насловну страну нацртао Анђело Стано. Коштала је 3,5 €.[1]

Кратак садржај[уреди | уреди извор]

Дилан не подноси Циркус ужаса који сваке јесени стиже у Лондон. Разлог је што га је Гручо напустио пре три године да би се придружио циркусу. Дилан се осећа узнемирено и несигурно без Груча. Одлази на једу представу, али га тамо не затиче. Потом га тражи између две представе код управнице циркуса. Она му потврђује да је Гручо с њима, али да Дилан не може да га препозна. На наредној представи непознати посетилац на Диланова колена оставља поруку у којој га позива да „ноћас дође код малог шатора када сви буд напустили циркус“.

Претходна и наредна епизода[уреди | уреди извор]

Претходна епизода носила је наслов Осуђен на земљу (ДД-123), а наредна Паклени посао (ДД-125).[2]

Референце[уреди | уреди извор]

  1. ^ Подаци о оригиналном издању налазе се овде: http://shop.sergiobonelli.it/scheda/37129/I-raminghi-dell-autunno.html (Приступљено: 17.08.2018)
  2. ^ Списак свих епизода Дилан Дога објављен у редовној едицији Веселог четвртка може се погледати овде: https://sr.wikipedia.org/wiki/Dilan_Dog_(Veseli_četvrtak)