Алисон Толман

Из Википедије, слободне енциклопедије
Иди на навигацију Иди на претрагу
Алисон Толман
Allison Tolman (15476804677).jpg
Алисон Толман
Датум рођења18. новембар 1981.
IMDb веза

Алисон Кара Толман је рођена 18. новембра 1981. године. Она је Америчка глумица позната по својој улози Моли Солверсон у првој сезони серије Фарго, која је зарадила номинације за Златни Глобус и Еми.

Дјетињство[уреди]

Толманова је рођена у Тексасу, ћерка Валерије и Дејвиса Николас Толмана. Када је имала само неколико мјесеци, њена породица се преселила у Енглеску и тамо остала до њене четврте године. Након тога се преселила у Тексас. Почела је да похађа часове глуме када је имала само десет година у Форт Бенд театру. Ишла је у среднју школу Клементс, а дипломирала је 2000. године на универзитету Бајлор. Након тога се преселила у Далас, гдје је постала једна од оснивачица Друштвеног театра.

Каријера[уреди]

Своју каријеру је започела 2004. када је глумила у првој сезони криминалистичке серије Фарго. Исте те године је најављено да ће имати улогу у двије гостујуће епизоде на пројекту Минди као Абби Берман, романописац. 2015. године је глумила у филму Крампус, заједно са Адамом Скотом, Давидом Коекханером, Емјаи Антони и Стефанјом Овен.