Ami Džejms

С Википедије, слободне енциклопедије
Ami Džejms
Datum rođenja(1972-04-06)6. april 1972.(52 god.)
Mesto rođenjaIzrael

Ami Džejms (engl. Ami James; Izrael, 6. april 1972) američki je tattoo umetnik i preduzetnik.

Biografija[уреди | уреди извор]

Njegov otac, rođeni Amerikanac, prelazi u Judeizam nekoliko godina pre dolaska u Izrael, gde se priključio izraelskoj vojsci i upoznao Amijevu majku. Kao dete, Ami je živeo u Izrealu i Egiptu, a većinu svog detinjstva proveo je bez oca, koji ih je napustio, kada je Amiju bilo 4 godine, što je prouzrokovalo poremećaj izazvan nedostatkom pažnje roditelja. Kako Ami kasnije objašnjava, tattoo umetnost ga je privukla još u najranijem detinjstvu pošto je njegov otac imao tetovaže i takođe bio slikar.

Majami ink[уреди | уреди извор]

U Sjedinjene Države, preselio se sa 11 godina kod rodielja svog oca, a sa 12 godina seli se u Majami (Florida). Kao tinejdžer, vraća se u Izrael kako bi odslužio vojnu obavezu u izraelskoj vojci kao snajperist. U petnestoj godini, uradio je svoju prvu tetovažu. Godine 1992. počinje profesionalno da radi u svom prvom tatu studiju (Tattoos By Lou).

Suvlasnik je tatu studija Love Hate Tattoos u Majamiju, zajedno sa Krisom Nunjezom učestvovao je u rijaliti šou programu „Majami Ink“, na televiziji TLC. Pored Krisa Nunjeza, u emisiji učestvuju Kris Garver, Daren Bras, Jodži Harada i Tim Hendriks, takođe tattoo umetnici.

Ami je i suvlasnik kompanije i brenda DeVille koja se bavi proizvodnjom odeće sa Krisom Nunjezom i Džesijem Flitom i noćnog kluba u Majamiju Love Hate Lounge, takođe sa Nunjezom i nekoliko bliskih prijatelja. Dizajnirao je mobilne telefone za Motorolu.

Njujork ink[уреди | уреди извор]

Ami je nedavno uložio i u liniju nakita Love Hate Choppers Jewelry, a na svom blogu je objavio da se seli u Njujork gde se očekuje nastavak snimanja rijaliti programa, ovoga puta „Njujork Ink“ (engl. NY Ink).

„Njujork Ink” je premijerno prikazan 2. juna 2011.

Privatni život[уреди | уреди извор]

O njegovom privatnom životu se malo zna. Po nagađanjima nekih tabloida i Internet portala, Ami se ženio nekoliko puta, a u javnosti je jedino poznata Džordan Džejms, sa kojom ima trogodišnju kćerku Šajli Hejlen.

Spoljašnje veze[уреди | уреди извор]