Пређи на садржај

Асока Тано

С Википедије, слободне енциклопедије
Асока Тано
Лик из серије Ратови звезда
Основне информације
Занимање
  • падаван (раније)
  • шпијун Побуњеничке алијансе
Подаци о лику
Врстатогрута
Подаци о креацији
Прво прик.филм Ратови звезда: Ратови клонова
Измислио

Асока Тано (енгл. Ahsoka Tano) лик је из франшизе Ратови звезда. Представљена као падаван Анакина Скајвокера, споредни је лик анимираног филма Ратови звезда: Ратови клонова из 2008. и његове накнадне телевизијске серије. Асока се поново појављује у серији Ратови звезда: Побуњеници, а камео улогу има у играном филму Ратови звезда: Успон Скајвокера из 2019. године. Ешли Екштајн позајмљује глас Асоки у свим овим издањима. Асока је такође главни протагониста истоименог романа, чију је аудио-верзију проповедала. Свој играни деби остварила је у другој сезони серије Мандалорац, у којој је тумачила Росарио Досон. Досонова је поновила своју улогу у серији Књига Боба Фета, као и у предстојећој сопственој серији, Асока.

Иако се у почетку није свидела обожаваоцима и критичари, Асока се касније развила у сложенији лик и постала миљеник обожаваоца. Као контраст Анакина Скајвокера, Асока је истакнута као „снажан женски лик” франшизе.[2]

Референце[уреди | уреди извор]

  1. ^ „The Best of the Jedi: Rosario Dawson on Bringing Ahsoka Tano to Live-Action and The Mandalorian”. StarWars.com. Lucasfilm. 2. 12. 2020. Приступљено 4. 12. 2020. 
  2. ^ Taylor, Chris (2014). How Star Wars Conquered the Universe: The Past, Present, and Future of a Multibillion Dollar Franchise (eBook). Basic Books. стр. 377, 380. OCLC 889674238. 

Спољашње везе[уреди | уреди извор]