Ацо Пејовић

Из Википедије, слободне енциклопедије
Иди на навигацију Иди на претрагу
Александар Пејовић - Ацо
Пуно име Александар Пејовић
Датум рођења (1972-04-18)18. април 1972.(46 год.)
Место рођења Пријепоље
СР Србија, Социјалистичка Федеративна Република Југославија СФРЈ
Активни период 2000—данас
Занимање певач
Жанр(ови) поп-фолк
Инструмент(и) вокал, клавир
Веб-сајт www.acopejovic.com

Александар "Ацо" Пејовић (рођен 18. априла 1972. у Пријепољу) је српски поп-фолк певач.

Дошао је у Београд 1994. године и свој први наступ је имао у Београдској пицерији „Бата“ на Звездари.

Ацо Пејовић је издао свој први албум за Best Records 2000. године. На првом албуму налазиле су се песме: „Виђаш ли је друже мој“, „Црни роб“, „Пролазе дани, пролазе ноћи“ и друге. Добио је награду „Оскар популарности“ исте године као дебитант. Уследила су многа гостовања по земљи и иностранству, интервјуи, емисије.

Након тога, 10. септембра 2002. године објавио је свој други албум под називом „Превара“. Наставио је своју сарадњу са Злајом Тимотићем и овог пута сарађивао је са издавачком кућом "Music Star Production". Издвајају се песме „Пет минута“, „Не дирај ми ноћи“, као и песма „Превара“ за коју је снимио и свој други спот у каријери, али овог пута у сарадњи са "Visual Infinity". Редитељ спота је Кеки.

Ацо је наставио свој успон на естради и 2004. године у опуштеној атмосфери у студију "Galaxy" са власником и продуцентом Злајом Тимотићем, снимио је свој трећи албум „Опуштено“. Исте године наступао је на „Будванском фестивалу“ и освојио је 2. место публике и 4. место жирија. Песма „Опуштено“ за коју је Ацо снимио спот у продукцији "Visual Infinity" иницира и две награде, „Златни мелос“ и „Мелцо“. За спот 2005. године добио је награду за спот године од ТВ Палма. У Вршцу на манифестацији „Дани естраде“ добио је награду за хит године. Са трећег албума издваја се и песма „Тахи“ за коју је снимио спот са Дејаном Милићевићем.

Успешно је завршио и свој четврти албум 2006. године који је издао за "Гранд продукцију". Најпопуларније песме са овог албума су „Неверна“, „Јелена“, „Литар крви“, „Спаваш ли“ и друге.

Његов следећи албум је издат 2007. године за „Гранд продукцију“ са осам хитова као што су: „У мојим венама“, „Сети ме се“, „Увенуће јасмин бели“ и остале песме.

2013. године Ацо Пејовић одржао је велики солистички концерт у Београдској арени пред 21.000 фанова на којем је премијерно отпевао дует са Зорицом Брунцлик , а у јуну 2014. године издао је дует са Тропико Бендом "Неко трећи".

Дискографија[уреди]

Албуми[уреди]

Синглови[уреди]

Фестивали[уреди]

  • 2004. Будва - Не умем да те не волим
  • 2008. Гранд фестивал - Не зовите је
  • 2010. Гранд фестивал - Доживотна

Спољашње везе[уреди]