Баја Папаја

С Википедије, слободне енциклопедије
Баја Папаја
Песма
ИзвођачМилице Павловић
Са албумаБогиња
Снимљено19. децембар 2016.
Жанрпоп, фолк
ИздавачГранд продукција
КомпозиторВладимир Узелац
ТекстописацНемања Трбојевић Конте

Баја Папаја је назив песме коју је српска певачица Милица Павловић објавила 19. децембра 2016. године за Гранд Продукцију као пети сингл са њеног другог студијског албума Богиња.

О синглу[уреди | уреди извор]

Песма Баја Папаја је већ у промотивној најави другог албума Милице Павловић изазвала велику пажњу и интересовање публике у Екс-Ју региону, будући да је реч о изразу који се први пут појавио на овим просторима и тематици која се бави критиком модерног друштва и актуелним трендовима понашања код младих људи.

О ауторима[уреди | уреди извор]

Након што је обновила сарадњу са новосадским композитором Владимиром Узелцем Милица је решила да публици понуди потпуно другачије песме, од мелодија до текстова, и како је признала доста дуго је резмиљала о томе да ли ће публика препознати Бају Папају и схватити поруку на прави начин. Узелац је убедио Милицу да је песма несвакидашња и да је текст иновативан, те да је вредно да ризикују и песму уврсте на албум, што се испоставило као пун погодак. Текст је написао Конте, са којим је Павловићева и раније сарађивала.

Контроверзе око песме "Баја Папаја"[уреди | уреди извор]

Стихови "Диплома са Сорбоне, воли силиконе, изгледа је утриповао да је Ал Капоне" су изазвали опречна мишљења, као и наставак песме "Велика му удица, ал му мамац мали, рекла сам му сместа Папаја пали". Публика је текст песме тумачила на разне начине и било је разних теорија о чему то заправо Милица пева и ко је уопште Баја Папаја. [1] певачица објаснила да је кроз модерне стихове и примере представљен мушкарац који није вредан женске пажње јер нуди само површне ствари. [2]

Спот и наступ за песму "Баја Папаја[уреди | уреди извор]

Песму Баја Папаја прати и веома атрактиван спот у којем је Милица у појединим сценама позирала и на леђима згодног и обнаженог мушкарца, и то док ради склекове, у питању је манекен и музичар Димитрије Блугреј. Публику је посебно интригирало то што Павловићева у песми помиње реч "Папаја", а у споту се појављује плод ананаса, што је заправо била још једна загонетка за публику. Милица је песму извела само једном у емисији "Звезде Гранда - Специјал", где се на сцени појавила у пратњу пет обнажених манекена који су је у току песме фотографисали и мували. [3]

Успех песме "Баја Папаја"[уреди | уреди извор]

Песма Баја Папаја постигла је велики успех, посебно код млађе публике и била је неизоставни хит у дискотекама и ноћним клубовима. Спот за песму на сајту Јутјуб за мање од две године броји око 20 милиона прегледа, док је наступ погледало више од 5 милиона људи.

Референце[уреди | уреди извор]

  1. ^ Publika je pokušala da provali ko je Baja Papaja![мртва веза], Приступљено 21. 11. 2018.
  2. ^ Milica Pavlović objasnila ko je Baja Papaja[мртва веза], Приступљено 21. 11. 2018.
  3. ^ O ovom nastupu Milice Pavlović svi pričaju!, Приступљено 21. 11. 2018.