Боб Ортон млађи

Из Википедије, слободне енциклопедије
BŽO-Help.svg Овај чланак нема никакве независне и поуздане изворе.
Према правилима о биографијама живих особа, он мора садржавати изворе. Помозите да се чланак унапреди тако што ћете му додати неутралне, проверљиве и поуздане изворе.

Напомена: Контроверзне тврдње о живим особама које немају референцу или је референца коју имају непоуздана — без обзира да ли је тврдња позитивна, негативна, неутрална или само мало вероватна — мора бити одмах уклоњена без икакве дискусије.
Ако имате коментаре који би могли да донесу решењу проблема, молимо вас да погледате страницу за разговор.

Боб Ортон
Orton vs Snuka.jpg
Ортон(леви) и Џими Снука
Датум рођења 10. новембар 1950
Место рођења

Роберт Кејт „Боб“ Ортон млађи (енгл. Robert Keith "Bob" Orton, Jr.; 10. новембар 1950) амерички је рвач, познатији по свом рвачком имену „Каубој“ Боб Ортон.

Син је Боба старијег, брат Берија О и отац Рендија Ортона. Најпознатији је по свом времену проведеном у WWF-у (сада WWE). Осим WWF-а Ортон се борио у још неким мање познатим промоцијама у САД и Јапану.

Рана каријера[уреди]

Ортон је тренирао са јапанским рвачем Хиром Матсудом. Након одустајања од факултета, у 23. години, Ортон је остварио свој први рвачки наступ у промоцији Championship Wrestling from Florida, под именом Young Mr Wrestling (у буквалном преводу — Млади г. рвање). Борио се у тег тиму са својим оцем Бобом старијим са којим је освојио тег тим титулу промоције. Ортон је био један од првих рвача који је користио Superplex, један од најкоришћенијих стандардних потеза у WWE-у данас.

Спољашње везе[уреди]