Варадински мост

С Википедије, слободне енциклопедије
Пређи на навигацију Пређи на претрагу
Варадински мост
Varadinski Most.jpg
МестоНови Сад
Војводина
 Србија
Карактеристике
Дужина304 метар

Варадински мост је назив који се користи за више мостова на Дунаву који су се временом простирали између Новог Сада и Петроварадина.

Мост краљевића Томислава[уреди | уреди извор]

Мост краљевића Томислава
Минирани мост 1941. године

Грађен од 1921. до 1928. године на локацији која је пре Првог светског рата била предвиђена за градњу сталног моста. Заједно са мостом, пробијен је булевар којим се Нови Сад проширио до Дунава и повезао са Петроварадином. Први пут је срушен 1941. године, када га је југословенска војска минирала, касније су га Немци обновили, затим 1944. године срушили при повлачењу.

Мост маршала Тита (Варадински мост)[уреди | уреди извор]

Срушени Варадински мост

Овај мост је први мост који је обновљен после Другог светског рата. Обновљен је 1945. године, а до изградње Жежељевог моста преко њега су ишле железничке шине. Био је једноставне решеткасте конструкције. 1999. године је било предвиђено његово подизање на прописану висину, међутим, 1. априла 1999. НАТО авијација га је са неколико пројектила срушила.

Варадински мост[уреди | уреди извор]

Одмах по завршетку НАТО агресије приступило се изградњи новог моста. Крајем 1999. уклоњени су остаци старог моста и почетком 2000. године радници нишког МИН-а су даноноћно радили да би Новом Саду обезбедили нови стални мост. Отворен је септембра 2000. године, непосредно пред изборе. На отварању је добио име „Варадинска дуга“, али касније је име промењено у Варадински мост.

Галерија[уреди | уреди извор]

Види још[уреди | уреди извор]

Спољашње везе[уреди | уреди извор]