Википедија:Администраторска табла

С Википедије, слободне енциклопедије
Добро дошли на администраторску таблу!

На овој страници корисници могу да затраже техничке радње које само администратори могу да изврше (брисање и закључавање страница, сакривање измена, блокирање и деблокирање уредника) као и радње које могу да обаве само администратори интерфејса (координација измена, поправке и промене интерфејса).

  • Ако сте нови корисник и потребна вам је помоћ око сналажења или уређивања Википедије, боље поставите питање на Википедија:Трг/Помоћ.
  • Ако се не слажете са садржајем чланка, затражите мишљење других уредника на страници за разговор чланка или га једноставно поправите (ако измене нису контроверзне).
  • Ако сматрате да уредник крши правила или механизме расправе односно гласања, у пријави образложите тему позивањем на ВП:ГЛАС и друга правила, уз то, оставите уреднику поруку на СЗР.
  • Ако неки материјал (чланак, датотека) на Википедији крши ауторска права, означите га шаблоном {{Кршење лиценце}} и оставите поруку на СЗР.
  • Ако чланак представља очигледни вандализам и сматрате да би га требало избрисати, налепите шаблон {{Брзо брисање}}. С друге стране, ако сматрате да тема чланка није значајна за Википедију, додајте шаблон {{За брисање}} и покрените гласање на Википедија:Чланци за брисање.
  • Ако мислите да би неког корисника или IP адресу требало блокирати због вандализама, пријавите на страници Википедија:Пријаве вандализама.
  • Ако имате неспоразум са другим корисником, покушајте да га решите дијалогом, замолите некога лично за помоћ и пратите поступке на Википедија:Решавање сукоба. Администратори немају овлашћења да пресуђују у споровима између корисника.
  • Ако желите да тражите проверу проверавача, не чините то овде, већ погледајте страницу Википедија:Проверавач.
  • Ако покрећете расправу о индивидуалном уреднику, обавезно му оставите поруку на корисничкој страници за разговор. ({{замени:АТ-обавештење}} ~~~~)

Одељци ове странице се после одређеног периода (најчешће месец дана) архивирају ручно или ботовски.

промена имена

поштовани како да променим име чланка — Milrad05 (разговор) 15:44, 17. април 2024. (CEST)[одговори]

О којем чланку се ради, у шта желиш да га преименујеш? Лп. — Садко (ријечи су вјетар) 16:02, 17. април 2024. (CEST)[одговори]

Википедија:Акција сређивања спискова заштићених природних добара Србије

Да ли неко од админа може да убаци акцију у заглавље како би сви могли да је уоче? Унапред хвала :) — Ivan25 (разговор) 16:16, 18. април 2024. (CEST)[одговори]

  Урађено Садко (ријечи су вјетар) 19:05, 18. април 2024. (CEST)[одговори]

Пречице за обавештења корисницима

Питање за администраторе интерфејса:

Где су дефинисане ове пречице за обавештења, када се уређује СзР корисника?

Добродошлица Аски-порука Без напада Екијек Копирање Непознати Потписи Почетник-порука Претпреглед Враћање Спам Тест 1 Тест 2 Тест 3 Тест 4 Тест 5 Ћирлат Форум

а) Могу ли ови Тест 1 - Тест 5 да добију нека смисленија имена?

б) Има ли где да се виде садржаји тих пречица? Неки пут није баш најјасније шта ће се убацити у СзР?

Ђидо (разговор) 16:54, 19. април 2024. (CEST)[одговори]

Сајтнотис

Поштовани, сутра 22.4, у организацији Викимедијине заједнице Републике Српске, почиње акција о писању чланака о женама. Молим Вас да информацију о акцији додате у Сајтнотис. Унапријед хвала! — Jeeleeenaaa (разговор) 16:28, 21. април 2024. (CEST)[одговори]

  Урађено Садко (ријечи су вјетар) 20:20, 21. април 2024. (CEST)[одговори]