Википедија:ГЛАМ/Србија/Отворени вики ГЛАМ пројекат Србије/Интерни састанак

Bělehrad, Open GLAM, diskuze na téma GLAm spolupráce.jpg

Дан након успешно завршене конференције, Викимедија Србије организовала је још једно окупљање. У просторијама Еунета, чланови Викимедије Србије су, са гостима из Индије, Македоније, Италије, Француске, Мађарске и Чешке, дискутовали о ГЛАМ темама.

Домаћине је занимало какви су лични утисци гостију o Конференцији. Зато су били подељени упитници у које је свако записао своја добра и лоша запажања. Испоставило се да су позитивне реакције биле бројније и да је јучерашња конференција задовољила очекивања, тако да је разговор настављен разменом идеја и искустава у раду са ГЛАМ институцијама.

Разменила су се лична искуства и разговарало се о могућностима будуће заједничке сарадње. Учесници скупа су се сложили да је неопходна заинтересованост заједнице и међусобна сарадња како би се постигли добри резултати. Једна од тема је била и како направити прву успешну ГЛАМ акцију када буду биле обављене све припремне радње и све буде спремљено за постизање одговарајућих резултата.

Састанак је завршен закључцима представника из Мађарске и Македоније, којима је ово био један од првих корака у упознавању са ГЛАМ Вики програмима.

Галерија фотографија[уреди | уреди извор]

Радни део конференције[уреди | уреди извор]

Заједничке фотке за крај[уреди | уреди извор]