Википедија:Добри чланци/Гласање

Из Википедије, слободне енциклопедије
Сјајни чланци Добри чланци 1000 чланака Потребни чланци Радионица
Гласање за сјајне чланке Гласање за добре чланке Чланци за брисање Потребне слике Сређивање чланака
GA candidate.svg

На овој страници се гласа о предлозима са додавање или одузимање са списка добрих чланака. Пре уноса нових или промене постојећих, обавезно консултујте правила и критеријуме. Приликом гласања образложите свој глас, било да је за или против — то ће свима помоћи да виде шта то (не) ваља у чланку и како би један добар чланак заправо требало да изгледа. А иначе важи познато вики гесло — буди храбар!

Правила и смернице

Нове кандидатуре за избор чланка за добар, може да предложи сваки корисник са 300 измена на пројекту. Водите рачуна да чланак који кандидујете буде у складу са критеријумима које треба да испуни сваки кандидат. Неиспуњење једног или више критеријума дисквалификује чланак за кандидатуру и такве ће бити архивиране без одлагања.

Процедура

Процедура је иста за постављање и за уклањање са списка.

Расправа:

 1. У делу „Расправе“ додајте свог кандидата на листу, испод изнесите свој коментар и образложење за кандидатуру.
 2. Поставите шаблон за кандидатуру {{кандидат за добар-расправа}} на врху чланка,
  чиме се оглашава да почиње седмодневна расправа, односно вредновање кандидата.
 3. На страни за разговор чланка, отворите нови одељак у којем ће бити вођена расправа тако што ископирате и попуните наведену форму у оквиру испод. Ако је неопходно, архивирајте постојећи разговор на страни чланка за разговор.
== Кандидат за добар чланак на расправи ==

{{subst:Одбројавање/7-расправа}} ~~~~
== Коментари ==
<!-- ... Ваш коментар ... -->
<!-- ... Расправа о чланку ... -->

Гласање:

 1. Гласање у трајању од седам дана, почиње након периода вредновања кандидата, само у случају да је расправа била успешна:
  1. Ако је поред аутора/предлагача у расправи учествовао бар један корисник.
  2. Ако су отклоњени разлози за све објективне примедбе дате на јавној расправи.
 2. Поставите чланак на гласање тако што у делу „Гласања“ ископирате и попуните наведену форму у оквиру испод.
 3. При покретању гласања не заборавите да поставите шаблон {{Кандидат за добар-гласање}} на врху чланка,
  чиме се оглашава да је почело гласање у трајању од седам дана.
 4. Гласа се кликом на линк „уреди“ поред наслова чланка, гласа се само ЗА и ПРОТИВ, а значења су следећа:
Глас Уписује се Значење
за за (за) {{за}} Слажем се да чланак треба да буде изабран.
против против (против) {{против}} Не слажем се да чланак треба да буде изабран.
=== [[<!-- веза ка чланку -->]] ===
<!-- ... Ваш коментар ... -->
<!-- ... Објашњење Вашег гласа. ... -->

{{subst:Одбројавање/7}} ~~~~
==== Гласови ====
# ...
==== Коментари ====

Корисницима (гласачима) можете послати обавештење да је отворено гласање за чланак попуњавајући следећи шаблон:

Symbol thumbs upzel.svg На страници Википедија:Добри чланци/Гласање покренуто је гласање за чланак Назив чланка да исти постане један од добрих чланака.
Гласање траје у периоду почетак гласања — крај гласања --Потипис корисника ~~~~
{{Обавештење - гласање за добар чланак 
| Назив чланка = Назив чланка
| Датум почетка гласања = почетак гласања
| Датум краја гласања = крај гласања
| Потпис = Потпис корисника ~~~~
}}

ВАЖНО: Пре него што почнете с појединачним обавештавањем, проверите списак корисника који НЕ ЖЕЛЕ да добијају појединачна обавештења о гласањима. Уколико то не урадите, ваше обавештење се може сматрати спамом.

Споменица

разлог
Добри чланци
Доделио: корисник
Уколико сте приметили да се одређени корисник истакао по писању чланака изабран у категорију „добрих“ можете му доделити споменицу тако што ће испунити шаблон: {{VLADA-добри чланци|За писање доброг чланка „име чланка“|ваше корисничко име}}

Постављање на списак

Расправе

Списак кандидата на расправи
Кандидат Страна за расправу Датум и време краја расправе Предлагач(и) Статус


Гласања

Јелена Јанковић

Гласање траје седам дана. --Uw17 (разговор) 11:58, 11. октобар 2015. (CEST)

Гласање је завршено. (освежи)

Гласови

 1. за за -као предлагач --Uw17 (разговор) 11:58, 11. октобар 2015. (CEST)
 2. за за --Soundwaweserb (разговор) 12:58, 11. октобар 2015. (CEST)
 3. против против --Самарџија (разговор) 16:23, 11. октобар 2015. (CEST)
 4. за за --ΝικόλαςΜπ. (разговор) 16:42, 11. октобар 2015. (CEST)
 5. за за иако ми смета што су поједини одељци потпуно без референци, а сигуран сам да их није тешко пронаћи --Јованвб (р) 18:24, 11. октобар 2015. (CEST)
 6. за за --Mstudiodf (разговор) 23:34, 11. октобар 2015. (CEST)
 7. за за --Тајга (разговор) 02:46, 12. октобар 2015. (CEST)
 8. за за — за уложен труд, вреди га наградити.--Mile MD (разговор) 08:58, 12. октобар 2015. (CEST)
 9. за за --Дарко Чуча Гајић (разговор) 19:14, 12. октобар 2015. (CEST)
 10. за за --Михаило (разговор) 19:26, 12. октобар 2015. (CEST)
 11. за за --Слободни умјетник (разговор) 21:24, 12. октобар 2015. (CEST)
 12. за за --L*M (разговор) 21:20, 13. октобар 2015. (CEST)

Коментари

Чланак је написан новинарским стилом, препун је правописних и стилских грешака, као и погрешно транскрибованих имена. То што је обиман не значи да може да буде и добар, али ако је прегласавање начин да се изабере за добар онда нека буде тако. Самарџија (разговор) 16:23, 11. октобар 2015. (CEST)

Ali dosta je ispravljen, uključili su se i drugi korisnici da pomognu, još je bolje. Nemoguće da toliko ne valja, popusti malo ili pomozi korisniku novajliji...--Soundwaweserb (разговор) 16:25, 11. октобар 2015. (CEST)
Измене које су начињене су само козметичке, потребно је много рада да би дошли до доброг чланка. Самарџија (разговор) 16:30, 11. октобар 2015. (CEST)
Šta konkretno? Ne bira se sjajni ovde, a mnogo je unapređen članak, nema kvalitet za sjajan ali itekako za dobar. Ima još vremena da se i dodatno sređuje. Voleo bih kada bi svi bili složni i poštovali tuđi rad. Ako ne mogu da pomognem čoveku, neću ni da mu odmognem, nekako se time ja lično vodim...--Soundwaweserb (разговор) 16:34, 11. октобар 2015. (CEST)
Никоме не одмажем, не знам шта је тако велико корисник написао у овом чланку? Као да чланак о Јелени Јанковић није постојао док он није почео да уређује википедију. Самарџија (разговор) 16:41, 11. октобар 2015. (CEST)
Soundwaweserb Хвала ти пуно на подршци, а Самарџија, чланак јесте постојао и пре него што сам почео да га уређујем, али нико није написао ништа 5 година, од 2010 и ја ћу остати при свом мишљењу од самог почетка, а то је да нисте објективни у вези са овим чланком, не желим ни са ким да се свађам и расправљам овде, тако да ћу се само још захвалити и осталим корисницима, који су се укључили и помажу да се чланак направи још бољим...--Uw17 (разговор) 16:59, 11. октобар 2015. (CEST)

Опет сам прочитао чланак пре него што сам гласао и заиста не видим које су то тако "страшне грешке" у истом. Чланак је заиста информативан, написан је та читање занимљивим стилом, нађе се ту покоја ситнија грешка у вез са транскрипцијама и правописним конструкцијама, али то није ништа трагично и оно због чега би требало да падне на овом гласању. У овом облику није за сјајан, али је и више него довољно за статус доброг чланка. И мало ми је криво на тебе Самарџија јер сам очекивао да ћеш узети учешћа у сређивању овог чланка и помоћи колеги да га можда доведе и до статуса сјајног (тим пре јер знам да је ово твоје поље и да правиш одличне чланке). --ΝικόλαςΜπ. (разговор) 16:47, 11. октобар 2015. (CEST)

To sam i ja pomislio, ali ne vredi, izgleda Samardžija više voli da se svađa i inati. A što ujeda novajlije, pa povuci malo ručnu brate ne mogu oni sve da znaju iz prve. Potrebno je samo malo dobre volje...--Soundwaweserb (разговор) 16:50, 11. октобар 2015. (CEST)

Нисам баш неки љубитељ чланака о спортовима. Не волим прегласавање, не допадају ми се критизери, не волим кад се неко кити са значкицама, ни када неко покушава да присвоји за себе чланак, ни мало ми се не допадају препотентни експерти за процену сјаја или доброте чланака које нису писали они сами, а специјално за процену разлике између доброте и сјаја. И више бих волела да је предлог дао неко ко није толико уређивао тај чланак, али изгледа да су скромност и способност вредновања рада свих других, осим уредник самога себе, непостојеће, могуће и сасвим непожељне особине. Ах и пардонирам се, да не заборавим, опет појма немам, да ли имам довољно ”бодова” да могу да гласам, али свеједно гласала сам, па коме се свиђа нек ужива, а коме не, такође... --Тајга (разговор) 02:46, 12. октобар 2015. (CEST)

Читајући твоје коментаре све сам више убеђен да је министар Вулин направио налог на википедији. Цмокић (крајње добронамеран) --ΝικόλαςΜπ. (разговор) 21:16, 12. октобар 2015. (CEST)

цмокић изволи залепити себи тамо где највише волиш да те они из твоје „партије” љубе ... а и ти њих.--Тајга (разговор) 11:26, 14. октобар 2015. (CEST)

ајд жено одрасти. Стварно не приличи дами твојих година да се понаша као просечна учесница просечног српског ријалитија --ΝικόλαςΜπ. (разговор) 12:24, 14. октобар 2015. (CEST)

свакако, јер одраслим админима то све исто и још горе ипак приличи, пошто им се може.--Тајга (разговор) 13:08, 14. октобар 2015. (CEST)

@Тајга Када си се већ ангажовала око поправљања чланка о теми која те не занима могла си да то урадиш мало боље а поготово део о сезони 2015. и да погледаш поднаслове да ли су правилно написани. Видим да се на овој Википедији тражи искључиво квантитет, што већи чланак, како год да је написан то боље. Кога занима стандард, може и сингл и појединачно и коло и рунда и Елена и Јелена. Може да буде Јелена уместо Јанковићева, ма може све. Зашто је битно то што је Јанковићева била нервозна на Аустралијан опену 2014? Такође, договорите се са собом да ли ћете писати у трећем или 3. или у 3 колу. Самарџија (разговор) 00:04, 13. октобар 2015. (CEST)

Схватам, ја сам можда и могла да се ангажујем како год, али зато неки нису могли да се ангажују никако, осим наравно, да потраже длаку у јајету.--Тајга (разговор) 11:21, 14. октобар 2015. (CEST)

Гласање је завршено:
За Уздржаних Против % За Закључак
11 0 1 91,7%

за за Чланак постаје добар

Музеј „Рас“ Нови Пазар

Гласање траје седам дана. --Дарко Чуча Гајић (разговор) 18:35, 20. октобар 2015. (CEST)

Гласање је завршено. (освежи)

Гласови

 1. за за -као предлагач --Дарко Чуча Гајић (разговор) 18:35, 20. октобар 2015. (CEST)
 2. за за --Drazetad (разговор) 19:01, 20. октобар 2015. (CEST)
 3. за за --Soundwaweserb (разговор) 19:15, 20. октобар 2015. (CEST)
 4. за за одличан чланак. ----Радован Crown Serbian Empire (modern version).pngразговор 19:38, 20. октобар 2015. (CEST)
 5. за за --نوفاك اتشمان‎ 20:53, 20. октобар 2015. (CEST)
 6. за за Јако леп чланак --ΝικόλαςΜπ. (разговор) 21:06, 20. октобар 2015. (CEST)
 7. за за — Jako lep članak sa puno informacija. --L*M (разговор) 21:24, 20. октобар 2015. (CEST)
 8. за за --Mstudiodf (разговор) 22:48, 20. октобар 2015. (CEST)
 9. за за Нек буде први од многобројних --Dobrislava (разговор) 00:59, 21. октобар 2015. (CEST)
 10. за за --Grimr polusapa (разговор) 15:18, 22. октобар 2015. (CEST)
 11. за за Ранко   Нико лић   21:38, 22. октобар 2015. (CEST)
 12. за за —--Mile MD (разговор) 22:35, 22. октобар 2015. (CEST)
 13. за за --Bobik (разговор) 18:05, 23. октобар 2015. (CEST)
 14. за за --Михаило (разговор) 18:26, 23. октобар 2015. (CEST)
 15. за за --Zmaj123 (разговор) 22:10, 24. октобар 2015. (CEST)
 16. за за --Ђорђе Стакић (р) 00:03, 25. октобар 2015. (CEST)
 17. за за --Милан Јовановић (разговор) 01:02, 25. октобар 2015. (CEST)
 18. за за свакако нисам против, али бих више волела да је одељак Литература боље сређен, док је Новопазарски зборник заслужио много већу посвету.--Тајга (разговор) 01:09, 25. октобар 2015. (CEST)
 19. за за --Geograf IS (разговор) 12:41, 26. октобар 2015. (CET)
 20. за за --Марко Станојевић (разговор) 13:00, 26. октобар 2015. (CET)

Гласање је завршено:
За Уздржаних Против % За Закључак
20 0 0 100%

за за Чланак постаје добар

Струганик

Након завршене седмодневне расправе, постављам чланак на гласање, које траје седам дана од датума назначеног у мом потпису...--ANTI_PRO92 (разговор) 19:41, 6. новембар 2015. (CET)

Гласање је завршено. (освежи)

Гласови

 1. за за као предлагач..--ANTI_PRO92 (разговор) 19:42, 6. новембар 2015. (CET)
 2. за за Због војводе и његове породице. Чланак је добар и заслужује позитивну оцену. Snake bgd Cobra.gif Змија бгд Snake bgd Cobra Mirrored.gif 20:22, 6. новембар 2015. (CET)
 3. за за --Дарко Чуча Гајић (разговор) 20:35, 6. новембар 2015. (CET)
 4. за за --Bobik (разговор) 16:04, 7. новембар 2015. (CET)
 5. за за --L*M (разговор) 17:34, 7. новембар 2015. (CET)
 6. за за --Михаило (разговор) 19:08, 8. новембар 2015. (CET)
 7. за за --Јованвб (р) 20:58, 8. новембар 2015. (CET)
 8. за за --ΝικόλαςΜπ. (разговор) 22:10, 9. новембар 2015. (CET)
 9. за за --Милан Јовановић (разговор) 18:16, 10. новембар 2015. (CET)
 10. за за --Zmaj123 (разговор) 22:49, 11. новембар 2015. (CET)

Коментари

 1. Галерију треба средити. Или избацити слике или додати описе. Што се тиче самог чланка све похвале ;) --Јованвб (р) 20:53, 8. новембар 2015. (CET)
Пуно хвала на похвали :)...галерију сам додао на сугестију из претходне седмодневне расправе (в сзр)..чак се ни сам тада нисам сетио да има још слика на остави...већина слика у галерији је Мишићева кућа и двориште, тако да нзн шта би тамо требало да се опише...ако имаш идеју, слободно :)..на пролеће ћу сам отићи до села колима па ћу фоткати :) --ANTI_PRO92 (разговор) 22:43, 8. новембар 2015. (CET)
Испод сваке слике треба да стоји опис шта је на слици. Можемо на сваку ставити Мишићева кућа или двориште Мишићеве куће, али мислим да не би било лоше мало детаљније описати. Типа "Поглед на Мишићеву кућу из дворишта", "Помоћни објекти Мишићеве куће" и сл. --Јованвб (р) 01:49, 11. новембар 2015. (CET)

Гласање је завршено:
За Уздржаних Против % За Закључак
10 0 0 100%

за за Чланак постаје добар

Саша Обрадовић

Гласање траје седам дана.--Bobik (разговор) 15:47, 9. новембар 2015. (CET)

Гласање је завршено. (освежи)

Гласови

 1. за за као предлагач --Bobik (разговор) 15:47, 9. новембар 2015. (CET)
 2. за за --Soundwaweserb (разговор) 20:54, 9. новембар 2015. (CET)
 3. за за --Mile (разговор) 15:38, 10. новембар 2015. (CET)
 4. за за довољно добар за добар --ΝικόλαςΜπ. (разговор) 20:32, 11. новембар 2015. (CET)
 5. за за --Zmaj123 (разговор) 22:49, 11. новембар 2015. (CET)
 6. за за --Михаило (разговор) 23:47, 13. новембар 2015. (CET)
 7. за за -- Lackope (разговор) 18:18, 14. новембар 2015. (CET)
 8. за за --Милан Јовановић (разговор) 21:34, 14. новембар 2015. (CET)

Коментари

Да ли је овај текст прошао 7 дана расправе.--Drazetad (разговор) 21:14, 9. новембар 2015. (CET)

Не знам да ли је прошло тачно у сат, могуће да је који сат краће или дуже, али у данима свакако јесте прошло недељу дана од када сам га стваио на расправу.. Исто важи за наредна два чланка која сам предложио. Иначе овај чланак је већ једном пре неког времена био на гласању али није прошао пошто су пар гласова прекорачили време од недељу дана. --Bobik (разговор) 15:47, 10. новембар 2015. (CET)

Према важећим правилима кандидатура није исправна јер на расправи није учествовао ниједан корисник.

Викицитати „Гласање у трајању од седам дана, почиње након периода вредновања кандидата, само у случају да је расправа била успешна: Ако је поред аутора/предлагача у расправи учествовао бар један корисник.”

Исто се односи и на текст Џејсон Кид--Drazetad (разговор) 13:33, 16. новембар 2015. (CET)

Па овај чланак је прошао расправу пре пар месеци али због неких гласова који су мало закаснили није прошао гласање па зато контам да је то ок (?). --Bobik (разговор) 08:34, 17. новембар 2015. (CET)

Благо речено постајеш дрзак. Овај текст ни пре три месеца и ни сада није прошао расправу.--Drazetad (разговор) 08:47, 17. новембар 2015. (CET)

Због изнетих примедби можемо сматрати да процедура није прошла по правилима тј. да је најбоље да се понови - расправа од 7 дана, па онда гласање. --Ђорђе Стакић (р) 10:03, 15. децембар 2015. (CET)

Џејсон Кид

Гласање траје седам дана.--Bobik (разговор) 15:47, 9. новембар 2015. (CET)

Гласање је завршено. (освежи)

Гласови

 1. за за као предлагач --Bobik (разговор) 15:47, 9. новембар 2015. (CET)
 2. за за --Mile (разговор) 15:38, 10. новембар 2015. (CET)
 3. против против --L*M (разговор) 11:46, 11. новембар 2015. (CET)
 4. за за -- Lackope (разговор) 18:25, 14. новембар 2015. (CET)

Коментари

Да ли је овај текст прошао 7 дана расправе.--Drazetad (разговор) 21:10, 9. новембар 2015. (CET)


Гласање је завршено:
За Уздржаних Против % За Закључак
3 0 1 75%

Чланак није добар

Немања Бјелица

Гласање траје седам дана.--Bobik (разговор) 15:47, 9. новембар 2015. (CET)

Гласање је завршено. (освежи)

Гласови

 1. за за као предлагач --Bobik (разговор) 15:47, 9. новембар 2015. (CET)
 2. за за --Soundwaweserb (разговор) 20:43, 9. новембар 2015. (CET)
 3. за за --Mile (разговор) 15:37, 10. новембар 2015. (CET)
 4. за за --L*M (разговор) 11:47, 11. новембар 2015. (CET)
 5. за за довољно добар за добар --ΝικόλαςΜπ. (разговор) 20:28, 11. новембар 2015. (CET)
 6. за за --Zmaj123 (разговор) 22:49, 11. новембар 2015. (CET)
 7. за за -- Lackope (разговор) 18:26, 14. новембар 2015. (CET)
 8. за за --Милан Јовановић (разговор) 21:35, 14. новембар 2015. (CET)

Коментари

Да ли је овај текст прошао 7 дана расправе.--Drazetad (разговор) 21:13, 9. новембар 2015. (CET)


Гласање је завршено:
За Уздржаних Против % За Закључак
8 0 0 100%

за за Чланак постаје добар

Стефен Кари

Након седмодневне расправе, постављам чланак на гласање, које траје седам дана од датума у мом потпису.--Soundwaweserb (разговор) 02:00, 23. децембар 2015. (CET)

Гласање је завршено. (освежи)

Гласови

 1. за за Као предлагач.--Soundwaweserb (разговор) 02:00, 23. децембар 2015. (CET)
 2. за за Добар чланак, бра’о!  Обсусер 02:25, 23. децембар 2015. (CET)
 3. за за --Drazetad (разговор) 08:36, 23. децембар 2015. (CET)
 4. за заSrđan M. ❲razgovor❳ 11:04, 23. decembra 2015. (CET)
 5. за за — Ранко   Нико лић   16:06, 23. децембар 2015. (CET)
 6. за за --Mstudiodf (разговор) 17:52, 23. децембар 2015. (CET)
 7. за за --Радован 19:45, 23. децембар 2015. (CET)
 8. за за --Kolega2357 (разговор) 00:21, 24. децембар 2015. (CET)
 9. за за --Geograf IS (разговор) 14:30, 24. децембар 2015. (CET)
 10. за за --Владимир Нимчевић (разговор) 14:32, 24. децембар 2015. (CET)
 11. за за --Михаило (разговор) 10:35, 26. децембар 2015. (CET)

Коментари

Хвала свима који су гласали.--Soundwaweserb (разговор) 02:01, 30. децембар 2015. (CET)


Гласање је завршено:
За Уздржаних Против % За Закључак
11 0 0 100%

за за Чланак постаје добар

Милутин Миланковић

Након седмодневне, донекле успешне расправе, постављам чланак на гласање које траје седам дана од датума 28. јануар 2016. г. када је расправа на СЗР званично завршена.  Обсусер 02:40, 29. јануар 2016. (CET)

Гласање је завршено. (освежи)

Гласови

 1. за за Као један од предлагача. --Obsuser (разговор) 02:40, 29. јануар 2016. (CET)
 2. за за Да буде и сјајан,--Ванилица (разговор) 06:55, 29. јануар 2016. (CET)
 3. за за --Bobik (разговор) 09:02, 29. јануар 2016. (CET)
 4. за за — Ранко   Нико лић   10:18, 29. јануар 2016. (CET)
 5. за за --Kachamack (разговор) 10:27, 29. јануар 2016. (CET)
 6. за за -- Lackope (разговор) 11:50, 29. јануар 2016. (CET)
 7. за за --نوفاك اتشمان‎ 11:55, 29. јануар 2016.
 8. за за Убаци још коју референцу. --BosnaSRB RS (разговор) 15:23, 29. јануар 2016. (CET)
 9. за за --ΝικόλαςΜπ. (разговор) 15:46, 29. јануар 2016. (CET)
 10. за за --Cleostratus (разговор) 17:40, 29. јануар 2016. (CET)
 11. за за --Soundwaweserb (разговор) 18:11, 29. јануар 2016. (CET)
 12. за за --Михаило (разговор) 20:32, 29. јануар 2016. (CET)
 13. за за --Марко Станојевић (разговор) 13:17, 30. јануар 2016. (CET)
 14. за за --Ана P geology.png пиши ми 20:14, 30. јануар 2016. (CET)
 15. за за --Милан Јовановић (разговор) 22:53, 30. јануар 2016. (CET)
 16. за за --Ђорђе Стакић (р) 00:46, 31. јануар 2016. (CET)
 17. за за --Hercules strong (разговор) 01:29, 1. фебруар 2016. (CET)
 18. за за --L*M (разговор) 13:19, 2. фебруар 2016. (CET)
 19. за за --ANTI_PRO92 (разговор) 16:33, 4. фебруар 2016. (CET)

Коментари


Гласање је завршено:
За Уздржаних Против % За Закључак
19 0 0 100%

за за Чланак постаје добар
Уклањање са списка

Поставити чланак прво на расправу, и додати му шаблон за расправу:

{{Кандидат за скидање - добар - расправа}}

Кад се заврши расправа, ако недостаци нису отклоњени, поставити чланак на гласање, а у сам чланак поставити овај шаблон:

{{Кандидат за скидање - добар}}

Можете друге кориснике обавестити о гласању путем следећег шаблона:

Thumbs down red.svg На страници Википедија:Добри чланци/Гласање покренуто је гласање за чланак Назив чланка да се исти скине са списка добрих чланака.
Гласање траје у периоду почетак — крај --Потпис корисника
{{Обавештење - добар - скидање
| Назив чланка =
| Датум почетка гласања =
| Датум краја гласања =
| Потпис = 
}}

Расправе

Списак кандидата на расправи
Кандидат Страна за расправу Датум и време краја расправе Предлагач(и) Статус


Гласања

Архива

Архива
Архива
1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10,

11, 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20, 21, 22, 23, 24, 25, 26, 27, 28, 29, 30, 31, 32, 33, 34, 35, 36, 37

Списак 10 најновијих добрих чланака: