Википедија:Дозволе за објављивање/Врање

С Википедије, слободне енциклопедије
Poštovani Vukašine,
 
obaveštavam Vas da slobodno možete koristiti podatke sa našeg sajta.
 
Spoštovanjem,
 
Šef kabineta
Vida Stojanović
 
From: Vukasin Zivkovic
Sent: Friday, January 17, 2014 1:39 AM
To: kabinet@vranje.org.rs
Subject: Molba za korišćenje materijala sa sajta
 


Poštovana gospođo Stojanović

Moje ime je Vukašin Živković i učenik sam četvrtog razreda Gimnazije u Vranju. Kao urednik Vikipedije na srpskom jeziku (http://sr.wikipedia.org ), angažovali smo se u izradi ove slobodne enciklopedije. Članke na kojima sam radio možete videti klikom ovde.

Izdvojio bih članke koje se tiču Vranja, kao što suNarodni muzej u Vranju, Spisak zgrada i spomenika u Vranju, Koštana, Vranjska samsa, Oslobođenje Vranja 1878. godine, Vranjski običaji i verovanja, Gimnazija „Bora Stanković“ Vranje

a značajnije sam proširio i članke Vranje, Grb Vranja, Borisav Stanković i Istorija Vranja.


Da bih nastavio sa radom na člancima za Vranje, molio bih grad da mi dozvoli korišćenje meterijala sa sajta http://www.vranje.org.rs/ (tekstovi i fotografije).


Vas materijal bi bio korišćen pod uslovima GNU-FDL licence (http://en.wikipedia.org/wiki/Wikipedia:Text_of_the_GNU_Free_Documentation_License). Ukratko, pod uslovima licence tekst i fotografije bi bilo moguće slobodno preuzimati i objavljivati, uz uslov navođenja izvora i obezbeđivanja elektronske verzije teksta tj. sajta grada Vranja. Time će sajt značajno dobiti na promociji, jer će svaki čitalac Vikipedije moći da sa stranice ove enciklopedije ode na sajt grada Vranja.


Ukoliko dozvolite korišćenje vašeg materijala, na našim stranicama će biti kao izvor naveden vas sajt. To će istom svakako povećati rejting, jer je Vikipedija jedan od 100 najposećenijih Internet sajtova (i jedan od onih sa najdinamičnijim rastom), dok su njeni članci cesto među prvim pogocima na pretraživačima.

 

Hvala,
Vukašin Živković,